Εκδήλωση για τους πρόσφυγες θα την κάνει κάποια «Επιτροπή
Πολιτισμού» και όχι το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Νέα ήθη στη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον μικρασιατικό πολιτισμό και τους πρόσφυγες της Καισαριανής… Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται ότι υποβαθμίζει μέχρις εξαφανίσεως ή καταργεί στην πράξη το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.!!!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δήμου:

«Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής, σας καλεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης μας (Βρυούλων και Κλαζομενών), στη διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης Παντείου Πανεπιστημίου Αλκη Ρήγου με θέμα “Η συμβολή των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία”».

Το ξέρατε εσείς ότι υπάρχει «επιτροπή πολιτισμού» στον δήμο Καισαριανής; Αν δεν το ξέρατε, τώρα το μάθατε.

Στην ιστοσελίδα του δήμου δεν υπάρχουν στοιχεία για καμία «επιτροπή πολιτισμού», ενώ στη σελίδα του ΚΕΜΙΠΟ αναφέρεται:

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Η ανάδειξη της φυσιογνωμία της πόλης μας,  μέσα από όλη την ιστορική της διαδρομή , με τη  συγκέντρωση, καταγραφή,  επεξεργασία και παρουσίαση του ιστορικού  υλικού (εκδόσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις κλπ.). Επίσης με  εκδηλώσεις, ώστε να τονωθεί η ιστορική μνήμη και να γίνει σεβαστή η ιστορία της πόλης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

Με απόφασή του το Δ.Σ. το 2007 το  Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού δημιούργησε το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σκοπός του είναι η συγκέντρωση,  ταξινόμηση και αρχειοθέτησή ιστορικού  υλικού από όλες τις περιόδους της Καισαριανής με σκοπό τη διάσωση της μεγάλης ιστορικής μας κληρονομιάς το οποίο αργότερα θα αξιολογηθεί και θα οργανωθεί καλύτερα από ειδικούς επιστήμονες.

Το Ιστορικό Αρχείο φυλάσσεται προσωρινά στα γραφεία του Κέντρου Εθν. Αντίστασης και μέρος αυτού προσωρινά στο Δημαρχείο.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ:

Α) ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Β) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (1922) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ 1940.

Αυτά λένε τα «χαρτιά». Η πράξη λέει άλλα. Τι κρύβεται από πίσω, ασφαλώς θα το μάθουμε κάποια μέρα. Κατόπιν εορτής; Μακάρι όχι.