Ποιοι εκμεταλλεύονται τα 300 τ.μ. του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Βρέθηκε κάποιος που θα διεκδικήσει τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των πολιτών στη δημόσια περιουσία; Άγνωστο…  Ύστερα από πολλά χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κατοχής, ο δήμος Καισαριανής, δια της αντιδημάρχου κυρίας Κανέλλας Γεωργοπούλου, ζητάει να ελευθερωθούν οι χώροι που κατέχει ο ΓΑΟ Εθνικός Αστέρας. Δηλαδή οι κληρονόμοι της ανώνυμης εταιρίας, η οποία αφανώς ήλεγχε και ελέγχει τον «ερασιτέχνη». Στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου που έστειλε η κυρία Γεωργοπούλου αυτό ακριβώς το ζήτημα θίγεται: αναζητούνται η «αόρατοι» διοίκηση και η νόμιμη εκπροσώπηση του σωματείου..!

Το διανοείστε; Κατέχουν εκατοντάδες τετραγωνικά δημόσιας περιουσίας κάποιοι ΑΓΝΩΣΤΟΙ!!! Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα…

Δεν γνωρίζω αν αυτά τα 40 τ.μ. γραφεία διοίκησης είναι αυτά που βρίσκονται μέσα από αυτή την πόρτα που βλέπετε στη φωτογραφία της κορυφής, ή αν είναι άλλος χώρος, επιπλέον αυτών. Αναφέρει η επιστολή:

 

Αρ. πρωτ.: 2862/12-3-2015

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΓΑΟ Εθνικός Αστέρας

Καισαριανή:12/3/15

Επιστολή προς το Δ.Σ του Γ.Α.Ο. Εθνικού Αστέρα, που εδρεύει στην Καισαριανή Αττικής, Τέρμα Εθνικής Αντιστάσεως και εκπροσωπείται νόμιμα.

Όπως γνωρίζετε, σας έχουμε οχλήσει προκειμένου να μας παραδώσετε τους παρακάτω χώρους που βρίσκονται εντός του δημοτικού σταδίου “ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ”: πλυντήριο ρούχων (18 τ.μ), γραφείο διοίκησης (40 τ.μ), γραφείο προπονητή (30 τ.μ), σάουνα (30 τ.μ), αίθουσα αποθεραπείας, αίθουσα ιματισμού (50 τ.μ), αποδυτήρια γηπεδούχων (115 τ.μ, 8 ντους, 2 νιπτήρες, 3 τουαλέτες, 5 ουρητήρες), αποθηκευτικό χώρο (8 τ.μ), τους οποίους έχετε καταλάβει χωρίς να σας έχει παραχωρηθεί η χρήση από το Δήμο.

Επειδή, οι ανωτέρω χώροι ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα και διάθεση του Δήμου Καισαριανής, παρακαλώ όπως μας τους παραδώσετε εντός προθεσμίας 10 ημερών, επιφυλασσόμενοι σε περίπτωση που δεν το πράξετε παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Σας ενημερώνουμε ότι, η παραχώρηση χώρου εντός δημοτικού σταδίου στα ερασιτεχνικά σωματεία ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου και παραχωρείται κατόπιν απόφασης του.

Εάν τυχόν επιθυμείτε να σας παραχωρηθεί η χρήση συγκεκριμένου χώρου εντός δημοτικού σταδίου πρέπει να υποβάλετε έγγραφη αίτηση απευθυντέα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για την παραχώρηση ή μη συγκεκριμένου χώρου, καθώς επίσης και να μας προσκομίσετε τα σχετικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει η διοίκηση και η νόμιμη εκπροσώπηση του σωματείου σας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Και νέοι “ιδιοκτήτες”…

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία της κορυφής, υπάρχουν και νέοι «ιδιοκτήτες» επί της δημόσιας περιουσίας. Τα γραφεία που κατείχε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ο «Αστέρας 2004» τα έχει καταλάβει ο «Μικρασιατικός»..! Τα γήπεδα 5χ5 του Σκοπευτηρίου, τα γραφεία επί του γηπέδου της Ν. Ήστ, τα γραφεία επί του δημοτικού σταδίου..! Άντε και εις ανώτερα… Και το δημαρχείο..!

Αυτό το οποίο ειλικρινά δεν γνωρίζω είναι αυτό που αναφέρεται στην επιστολή της αντιδημάρχου, ότι δηλαδή για την κατάληψη χώρων του δημοτικού σταδίου αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι ότι ο «Κανονισμός δημοτικών χώρων άθλησης» ορίζει ρητά ότι απαγορεύεται η διάθεση χώρων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ σε σωματεία.

Επειδή είναι πιθανό να έχει αλλάξει ο κανονισμός, πολύ θα ήθελα να μάθω αν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που διαβάζουμε παραπάνω. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα το γεγονός ότι ο δήμος αξιώνει να πάρει πίσω ό,τι του ανήκει, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την απόδοση στον δήμο ΟΛΩΝ των χώρων του δημοτικού σταδίου.