Η δημοτική αρχή… προειδοποιεί τους πολίτες  ότι έρχονται κι άλλες μέρες
ασφυξίας και βρώμας..! Η μειοψηφία του συλλόγου εργαζόμενων κατηγορεί
συνδικαλιστή της πλειοψηφίας ως υπαίτιο τραυματισμού
εργαζόμενης και μεταφοράς της σε νοσοκομείο..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν πρόλαβαν οι δυστυχείς δημότες της Καισαριανής να πάρουν ανάσα από την πολυήμερη μπόχα των σωρών σκουπιδιών σε όλους τους χώρους της πόλης, άρχισε αμέσως ένας «ανελέητος» ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ πόλεμος, με βολές… ακριβείας σε συγκεκριμένους στόχους. Η δημοτική αρχή, προφανώς ζώντας στον κόσμο του Περισσού και όχι της Καισαριανής, απέδωσε επαίνους και «παράσημα» σε όσους έπνιξαν την πόλη στο σκουπίδι, προϊδεάζοντας, παράλληλα, για νέες μέρες βρώμας και δυσωδίας στην πόλη. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, η δημοτική αρχή, μας «πληροφόρησε» προκλητικά μέχρι κυνισμού, όπως κατ’ εξακολούθηση κάνει από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και μισθοδοτούμενοι από τους πολίτες, επιδεικνύουν… «κοινωνική προσφορά» και «αυταπάρνηση»!!! Όχι, όχι, μην πλανάστε: δεν είναι κοροϊδία αυτή. Είναι κομματική αποστολή συνειδητής απόπειρας «πλύσης εγκεφάλου» των πολιτών.

Γιατί ΜΟΝΟ ως πλύση εγκεφάλου μπορεί να εκληφθεί το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι την ώρα που εκτοξεύονται οι κορώνες περί «κοινωνικής προσφοράς» και «αυταπάρνησης» ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, οι οποίοι είναι βασική τροφή για την ψηφοθηρία του Περισσού, υπάρχει το ΓΕΓΟΝΟΣ της ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προσωπικού του «Καισάριου», του οποίου οι ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ δεν μπορούν να επισκεφθούν γιατρό ή νοσοκομείο του ΕΟΠΥΥ ή να γράψουν φάρμακα..! Προφανώς αυτοί οι εργαζόμενοι δεν είναι «βολικοί» στην ψηφοθηρία τους…


Μάλιστα, για να μην αφήσει καμία ελπίδα στους ανήμπορους (ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ) πολίτες ότι μπορούν να ελπίσουν σε κάτι καλύτερο, τους προειδοποιεί: «Είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει».

Όπως κατ’ εξακολούθηση έχει δείξει η δημοτική αρχή του ΚΚΕ, είναι με όλους όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πολίτες. ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ στην ουσία η παρούσα δημοτική αρχή. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…

Διαβάστε και «θαυμάστε»:

 

 

Ενημέρωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Από το πρωί της Παρασκευής 30 Ιούνη, έως και τις σημερινές πρωινές ώρες οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καισαριανής, δουλεύοντας μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων που συσσωρευτήκαν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες συλλέχθηκαν πάνω από 320 τόνοι σκουπιδιών από τις γειτονιές της συνοικίας μας.

Στηριζόμενοι στη συνειδητή κοινωνική προσφορά και στην αυταπάρνηση των εργαζομένων της καθαριότητας, ανάμεσά τους και των συμβασιούχων που και μετά τη τελευταία νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης βρίσκονται απέναντι στις αντεργατικές στοχεύσεις της πολιτικής που υλοποιεί, η αποκομιδή μπαίνει από σήμερα σε κανονική ροή.

Ως Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας, έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε την προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερα έπειτα από τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, Δημάρχων, ΜΜΕ και «αγανακτισμένων» πολιτών για να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους και να ενθαρρύνουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στήριγμα στην πάλη τους, στα δίκαια αιτήματα τους που ανταποκρίνονται και στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας.

Είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει.


Καταγγελίες για τραυματισμό εργαζόμενης..!

Σήμερα, με ημερομηνία 1 Ιουλίου, η συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΣ Δ. Καισαριανής, με τίτλο «Οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία δε θα περάσουν», έβγαλε ανακοίνωση με την οποία κατονομάζει συνδικαλιστή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζόμενων ότι επέδειξε «τραμπούκικη και αντισυναδελφική συμπεριφορά» απέναντι σε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ του δήμου… Η οποία συμπεριφορά, όπως τονίζεται, «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει με φασιστικές συμπεριφορές…»… Άξιο προσοχής και αναφοράς ότι ο καταγγελλόμενος κατέχει στο Δ.Σ. τη θέση του «υπεύθυνου πολιτιστικών εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων»…

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

 ΕΑΣ Δ. Καισαριανής: Οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των ΟΤΑ για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΑΣ) Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής χαιρετίζει των αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα και για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Ο αγώνας αυτός, που ξεκίνησε με όλους τους συμβασιούχους ουσιαστικά απολυμένους και με μοναδική πρόταση από μεριάς της κυβέρνησης την απόλυσή τους – σε συμμόρφωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου – και την πρόσληψη νέων, με δίμηνες συμβάσεις, για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που θα δημιουργούνταν, οδήγησε να είναι προσωρινά ακόμη στην εργασία και να υπάρχουν δυνατότητες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Η προσωρινή παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία είναι νίκη του αγώνα μας και πρέπει να παραμείνουμε με το όπλο παρά πόδα για νέες κινητοποιήσεις μετά το καλοκαίρι με στόχο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Η άποψή μας είναι ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δεν διασφαλίζει τους συμβασιούχους, μεταθέτει το πρόβλημα από την κυβέρνηση στους Δήμους και από το σήμερα που έπρεπε να είχε λυθεί, στο αβέβαιο μέλλον. Αυτός και ο λόγος που έπρεπε ΤΩΡΑ να συνεχίζονταν και να κλιμακώνονταν οι κινητοποιήσεις μας.

Τώρα που αγώνας μας έπαιρνε ευρύτερα και πανεργατικά χαρακτηριστικά και που η κυβέρνηση ήταν σε δύσκολη θέση.

Αυτός ο αγώνας, για να ήταν πιο αποτελεσματικός και νικηφόρος, έπρεπε να είχε στηριχθεί απ’ όλο το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, όπως το ζητούσαμε εμείς και να διευρύνονταν το πλαίσιο αιτημάτων με την μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων στα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ (ΒσΣ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΕΣΠΑ), κάτι που ενώ συμπεριελήφθη στα αιτήματα δεν στηρίχθηκε ούτε από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας, ούτε δυστυχώς και απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις υπηρεσίες, είτε γιατί έχουν αυταπάτες είτε γιατί δέχονται τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Ανεξάρτητα όμως των εξελίξεων που θα έχουμε, εμείς πρέπει να κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια στο Δήμο μας για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τους συναδέλφους συμβασιούχους, αλλά και να αποτελέσει την ευκαιρία της κάλυψης όλων των αναγκών στην καθαριότητα του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε άμεσα τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προσδιορίζει τις πραγματικές ανάγκες. Δηλώνουμε ότι αυτές είναι πολλαπλάσιες από τις 8 θέσεις που ζήτησε το Γενάρη και πολύ περισσότερες από τις 24 κενές που είναι σήμερα.

Στη δικαιολογία ότι από τις προσλήψεις αυτές αυξάνεται η τοπική φορολογία, απαντάμε ότι να αφήσει τις δικαιολογίες, γιατί αυτό χρησιμοποιείται και ως άλλοθι για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Μόνο μια τέτοια απόφαση διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ανάλογες με το ύψος των ανταποδοτικών που πληρώνουν σήμερα, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της καθαριότητας του δήμου μας για τα επόμενα χρόνια και δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες, οι σημερινή συμβασιούχοι, να επαναπροσληφθούν.

Τέλος και με την ευκαιρία θέλουμε να καταγγείλουμε την τραμπούκικη και αντισυναδελφική συμπεριφορά του μέλους του ΔΣ του σωματείου, εκλεγμένου με τη ΔΑΣ, Ηλία Τζάτζαλου, σε βάρος συναδέλφισσας, η οποία τη μέρα της απεργίας εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας, για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Αυτός ο παλικαράς, που η όλη του δράση και συμπεριφορά, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει με φασιστικές συμπεριφορές, διάλεξε για θύμα μια συναδέλφισσα για είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν η συναδέλφισσα αυτή πάει στο νοσοκομείο.

Αυτές οι συμπεριφορές δυσφημούν τον αγώνα μας και δεν έχουν σχέση με τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι η αλληλεγγύη και συνειδητή προσπάθεια στο αγώνα για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Η ΕΑΣ ζητά την άμεση παραίτηση του Ηλία Τζάτζαλου από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, γιατί τέτοιοι τύποι δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν και τη διαγραφή του από μέλος του σωματείου, γιατί η συμπεριφορά του αντίκειται στο καταστατικό του και στην ιδιότητα του μέλους. Ταυτόχρονα ζητάμε την πειθαρχική του τιμωρία με βάση τις προβλέψεις του Κώδικα Κατάταξης Δημοτικών Υπαλλήλων.

Καισαριανή 01-07-2017 / ΕΑΣ

 

Οι “εραστές της 7ης τέχνης” σε ρόλο πολιτικού “σωματοφύλακα” του ΚΚΕ!!!

Σαν να μην έφταναν αυτά, μια άλλη «παραφυάδα» του ΚΚΕ, η «Κινηματογραφική Λέσχη Σκοπευτήριο», της οποίας τα μέλη «με μεγάλη και άδολη προσφορά δίνουν τη μάχη της στήριξης του χειμασμένου λαού μας μέσω της 7ης τέχνης», έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία» και «χυδαία πολιτίστικη σπέκουλα», κατηγορώντας μια σελίδα του fb με τίτλο «Καισαριανιώτικα Νέα», γιατί λέτε; Γιατί, όπως λέει, «Έκοψε το πάνω μέρος της αφίσας μας για εκδήλωση που οργανώνουμε στις 9/7, όπου αναγράφεται το λογότυπό μας (Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής ‐ «Σκοπευτήριο») για να την χρησιμοποιήσει για να αποδώσει ευθύνη στην δημοτική αρχή για ολιγωρία».(!!!)

Καταλάβατε ποιο είναι το «ζουμί»; Να μην κατηγορηθεί η δημοτική αρχή του ΚΚΕ για ολιγωρία!!! Ποιά ολιγωρία και για ποιο θέμα, εγώ αδυνατώ να καταλάβω. Προφανώς δεν είμαι τόσο οξυδερκής όσο χρειάζεται για να καταλάβει ένας μέσος και απλός ΠΟΛΙΤΗΣ το «βαθύ» νόημα των λόγων μιας «παραφυάδας» του Περισσού, της οποίας τα μέλη «με μεγάλη και άδολη προσφορά δίνουν τη μάχη της στήριξης του χειμασμένου λαού μας μέσω της 7ης τέχνης»!!!

Τι μπορείς να πεις μπροστά σ’ έναν τέτοιο παραλογισμό; Τα «μέλη με τη μεγάλη και άδολη προσφορά» δεν βρήκαν μία, έστω, λέξη συμπάθειας για τους δυστυχείς πολίτες της Καισαριανής οι οποίοι υποχρεώνονται να υποστούν τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ «τσιτάτα» του Περισσού, τα οποία υλοποιούν οι ντόπιοι εκπρόσωποί του. Όταν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ή/και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν χάσει τη δουλειά τους και είναι άνεργοι, γιατί δεν καλύπτονται από τον ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ όλων των αποχρώσεων, η μοναδική «πρεμούρα» των «εραστών της 7ης τέχνης» είναι μην τυχόν και αποδοθεί ευθύνη στη δημοτική αρχή του ΚΚΕ «για ολιγωρία»!!! Και, προφανώς, τάσσεται αναφανδόν υπέρ των κομματικών πρακτικών που στρέφονται ευθέως κατά των ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ πολιτών… Ίσως η πιθανή κατηγορία για «ολιγωρία» να έγκειται στο ότι η δημοτική αρχή του ΚΚΕ δεν άφησε τα σκουπίδια στους δρόμους για μια-δυό βδομάδες ακόμα… Ίσως γιατί δεν «επέτρεψε» να πέσει επιδημία πανούκλας στην πόλη… Ίσως… Τι να πεις μ’ αυτούς;

Γι’ αυτό την ονομάζω «παραφυάδα του ΚΚΕ». Γιατί, πίσω απ’ όλες τις «παραφυάδες» στις τοπικές κοινωνίες κρύβονται κομματικοί «ινστρούχτορες», οι οποίοι, στις περισσότερες (όχι καθ’ ολοκληρίαν και στη συγκεκριμένη) περιπτώσεις κρύβουν επιμελώς τα ίχνη τους πίσω από την ανωνυμία ή από βαρύγδουπους τίτλους που πάντα ή σχεδόν πάντα περιέχουν και την «άδολη προσφορά»… Μόνο που οι πολίτες πλέον έχουν καταλάβει, από τη συμπεριφορά όσων επεδίωξαν να προβάλουν μια τέτοια «άδολη προσφορά» στο παρελθόν, ότι ούτε «προσφορά» υπάρχει, ούτε «άδολη». «Μηνιάτικα» υπάρχουν, «μεροκάματα» υπάρχουν, «ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ» υπάρχουν… Πολλαπλά ωφελήματα υπάρχουν. Έχει κανείς αντίρρηση; Να την ακούσουμε, αν υπάρχει…

Βέβαια, τον κανόνα που προανέφερα, επιβεβαιώνουν οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Και ευτυχώς για την Καισαριανή και τους ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ πολίτες της, υπάρχουν άνθρωποι που επιδεικνύουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΔΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ βοηθώντας τους συνανθρώπους μας στην Καισαριανή να αντιμετωπίσουν την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ λαίλαπα που μας έχει οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα. ΕΥΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ!  


Μόνοι χαμένοι και απροστάτευτοι οι πολίτες…

Τα γεγονότα δείχνουν τον δρόμο που θ’ ακολουθήσουμε μέχρι τις εκλογές, δημοτικές και εθνικές, όποτε κι αν γίνουν: ΠΟΛΩΣΗ. Περισσότερη και μεγαλύτερη από τη σημερινή. Αλλά και ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από τους ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ προστάτες τους. Αυτοί οι «προστάτες» μεταμορφώνονται σε δήμιους, όταν υπάρξει κομματική εντολή. Και εδώ, όπως φαίνεται, η κομματική εντολή είναι «διαρκείας»… Όποτε παραστεί κομματική ανάγκη, γίνεται χρήση. Όπως το εισιτήριο στο γήπεδο…