Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται διαχρονικά
με την Α-διαφανή πληρωμή των υπερωριών στον δήμο Καισαριανής;


Του Τ.  Αλεξανδρόπουλου

Τα διαβάζεις και αναρωτιέσαι: αυτοί οι δύο δήμοι εφαρμόζουν τις ίδιες διατάξεις νόμων; Ή ο καθένας εφαρμόζει ό,τι τον βολεύει; Άραγε πώς εγκρίνονται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ πληρωμής υπερωριών από τα ελεγκτικά όργανα, αφού είναι η μέρα με τη νύχτα; Μήπως, τελικά, το ίδιο το κράτος υποθάλπει ή/και προωθεί την αδιαφανή διαχείριση του δημόσιου χρήματος;

Για να δούμε, δειγματοληπτικά, κάποιες καταστάσεις πληρωμής υπερωριών του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Στον Βύρωνα…

 

Αυτή είναι μία κατάσταση πληρωμής υπερωριών του Βύρωνα. Με ονοματεπώνυμα, ώρες και πληρωμές. Υπάρχουν άλλες 5-6 ονομαστικές καταστάσεις στην ίδια απόφαση.

 

…και στην Καισαριανή…

 

 

Αυτές είναι κάποιες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ της Καισαριανής. ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ..!  Το "ΚΛΠ." δίπλα από το όνομα δηλώνει, προφανώς, ότι υπάρχουν και άλλοι που θα εισπράξουν εκτός από τον αναφερόμενο ονομαστικά υπάλληλο. Προφανώς… 

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την πρώτη υπογραφή του ως δήμαρχος, ο κ. Βοσκόπουλος την έβαλε σε… πληρωμές υπερωριών!!! Με το ίδιο στυλ και σύστημα αδιαφάνειας που βλέπουμε και σήμερα..! Κατόπιν εορτής και αφού το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια, μπήκε τον επόμενο μήνα μια παράγραφος στην απόφαση που έλεγε ότι οι πραγματικές ώρες υπερωριών θα υπολογίζονται στο τέλος κάθε μήνα.

ΠΟΤΕ, όμως, ΠΟΤΕ δεν δημοσιεύθηκε ένας παρόμοιος πίνακας με τους υπαλλήλους που εργάστηκαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και πληρώνονται υπερωρίες. ΠΟΤΕ!!!

Μην ξεχνάμε επίσης ότι με τις δεδουλευμένες ή ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ υπερωρίες, έχει γίνει «πάρτι» τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα την περίοδο 2007-2010, όταν ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε εγγράφως ότι «κόβονται οι πλασματικές υπερωρίες και θα πληρώνονται μόνο όσοι εργάζονται πραγματικά»!!!  

Τι έχει να πει, άραγε, για το τεράστιο αυτό ΗΘΙΚΟ, κυρίως, θέμα, ο δήμαρχος της Καισαριανής; Θεωρεί, άραγε, τον εαυτό του ποιο «έξυπνο» από τον δήμαρχο Βύρωνα, ο οποίος, προφανώς, δεν θέλει να δίνει δικαιώματα σχολιασμού για κακή διαχείριση; Ή μήπως κάνει "επίδειξη δύναμης" απέναντι στις διαδικασίες νομιμότητας; Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.