Καταγγελία-αναφορά μου στο υπουργείο Πολιτισμού
για τα μεταμεσονύχτια “όργια” και την κατανάλωση αλκοόλ…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Όταν, το 2016, ο Τσίπρας έδωσε μια, ακόμα, “παράσταση” αριστεροσύνης, παραχωρώντας, δήθεν, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής “στο λαό της πόλης”, κανένας από αυτούς που συμμετείχαν στη φαρσοκωμωδία δεν αναζήτησε την αλήθεια της πράξης, τα στοιχεία της παραχώρησης. ΚΑΝΕΝΑΣ. Σήμερα, ΟΛΟΙ οι συμπράξαντες στο “θέατρο” του 2016 είναι εκτεθειμένοι στους πολίτες. Γιατί, απλά, όλα όσα έγιναν τότε ήταν μια μεγαλοπρεπέστατη πολιτική απάτη. Όσα προβλέπει η τροπολογία για τη φύλαξη του χώρου είναι κενό γράμμα. Και γι’ αυτό ο χώρος είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε»… Όλα τα αντικοινωνικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στο Σκοπευτήριο. Φυσικά, για την ανύπαρκτη δημοτική αρχή του ΚΚΕ, πέρα βρέχει…

Μέχρι σήμερα συνεχίζεται το μαρτύριο των κατοίκων της πόλης, ιδίως όσων έχουν την ατυχία να μένουν κοντά στο Σκοπευτήριο, των ολονύχτιων “κανιβαλικών” εκδηλώσεων με “μουσική” που θυμίζει όχλο “φτιαγμένο” με “ουσίες κι οινοπνεύματα”… Όπως την Παρασκευή που μας πέρασε, από τις 23.00 μέχρι τις 8 το πρωί!!!

Το αλκοόλ ρέει άφθονο, παρά τη ρητή απαγόρευση που υπάρχει στη νομοθεσία για τους ιστορικούς τόπους… Παρά τις συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ανύπαρκτη “δημοτική αρχή” αλλά και στην αστυνομία, κανένα αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει.

Έτσι, προχτές, κατέφυγα στο υπουργείο Πολιτισμού, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για το Σκοπευτήριο, όσον αφορά την ιδιότητά του ως «ιστορικού χώρου».

Η νομοθεσία που διέπει τους «ιστορικούς χώρους» είναι συγκεκριμένη και αυστηρή. Άσχετα αν από όσα αναφέρονται δεν τηρείται τίποτα ή ελάχιστα. Για να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει με τον «ιστορικό τόπο» του Σκοπευτηρίου, τον οποίο ευτελίζουν με τη συμπεριφορά τους υπεύθυνοι και ανεύθυνοι, θα σας πληροφορήσω λεπτομερώς αύριο.