ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ της “δημόσιας διαβούλευσης” και η εν κρυπτώ
εκχώρηση του Σταδίου. ΑΛΥΣΙΔΑ παρανομιών σε τρία χρόνια…

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η δημοτική αρχή που ανέλαβε το 2011, εργάσθηκε μεθοδικά και μελετημένα για να εκχωρήσει το στάδιο σε οικονομικά συμφέροντα και να διασφαλίσει τον οριστικό αποκλεισμό των πολιτών και της νεολαίας από αυτό. Μεθόδευσε μια απατηλή «δημόσια διαβούλευση», «για τα μάτια του κόσμου», και αμέσως μετά υλοποίησε τους σχεδιασμούς της.

Επειδή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ και η κοινωνική ανηθικότητα είναι στο πετσί των ανυπόληπτων υποτακτικών κάθε κομματάρχη, γι’ αυτό το λόγο ο καθένας ας δώσει τη δική του εκδοχή σε όσα μεθοδεύτηκαν και διαπράχθηκαν από τον δήμαρχο Καισαριανής στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2011…

Για όσα έγιναν αλλά, κυρίως, για τη μεθοδευμένη ΕΚΧΩΡΗΣΗ, που ενδεχομένως εμπεριέχει ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ευθύνες, έγινε καταγγελία για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ κατά του δημάρχου Καισαριανής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στις 15 Μαΐου 2012. Ο τέως δήμαρχος Καισαριανής κλήθηκε να απαντήσει στην Περιφέρεια επί των καταγγελιών, «απάντησε» με μια συλλογή ψευδών και ανύπαρκτων περιστατικών και γι’ αυτό τον λόγο η Περιφέρεια παρέπεμψε και ενσωμάτωσε ΚΑΙ ΑΥΤΟ το θέμα στην υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣΕΕΔ από το 2009, αλλά και στον εισαγγελέα, όπου εκκρεμεί η μήνυση που έχω καταθέσει το 2013 κατά του τέως δημάρχου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το «φαγοπότι» του δημοτικού σταδίου.

Η μεθόδευση της σκανδαλώδους εκχώρησης ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από τη φράση «με βάση τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», στο τέλος της παραγράφου (Α) του ιδιωτικού συμφωνητικού. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ.


Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη χρονολογική σειρά: στις 27 Ιουλίου 2011 ο τότε δήμαρχος παρουσιάστηκε «κλαψουρίζοντας» στο δημοτικό συμβούλιο και με δήθεν «τρομοκρατημένο» ύφος κατήγγειλε ότι είχε δεχτεί απειλές κατά της ζωής του ιδίου και της οικογενείας του από «μπράβους» και «φουσκωτούς», γιατί, όπως είπε, προσπάθησε να κλείσει τις πόρτες του δημοτικού σταδίου. Αυτού του σταδίου το οποίο εκμεταλλεύθηκε ΔΩΡΕΑΝ επί μία δεκαετία και πλέον μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, με όλους τους αχυράνθρωπους που χρησιμοποίησε και στην οποία εκμετάλλευση, όπως ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, υπήρχε σύμπραξη, ανοχή και συγκάλυψη του δήθεν απειλούμενου δημάρχου, ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ, σε όσα στραβά ή παράνομα συνέβαιναν στο δημοτικό στάδιο.

Εκείνη την ημέρα, 27 Ιουλίου 2011, ο τότε δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση η οποία να καλύπτει τις μέχρι τότε ενέργειές του.

Στη συνέχεια, όπως δήλωσε, το θέμα θα ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί «ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ». Αυτό και αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, με την υπ’ αριθμόν 196 απόφασή του.


Εκείνη την ημέρα, ο κ. Τζόκας επισήμανε, αναφερόμενος στις αντιδράσεις του υπαλλήλου-προέδρου της ανώνυμης εταιρίας, ο οποίος ήταν ο συνομιλητής του Καμπάκα:

  • «Δεν έχει κανένα χαρτί στα χέρια του που να του επιτρέπει να διεκδικήσει οτιδήποτε».

Αυτό το χαρτί που δεν είχε η ανώνυμη εταιρία, της το πρόσφερε «στο πιάτο» ο τότε δήμαρχος, λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2012, ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ή άλλου οργάνου του δήμου!!! Χωρίς, δηλαδή, να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο του 2011, έστειλα επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κ. Μπλάνα, με την οποία ζητούσα, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ», να εντάξει στα θέματα που θα συζητηθούν και τη λήψη απόφασης για τη διεκδίκηση και είσπραξη των οφειλών της ανώνυμης εταιρίας από το 2001 μέχρι το 2011, ποσό το οποίο υπολογίζω ότι υπερβαίνει ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί:

  • Στα τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα του 2001-2002, τα οποία ανέρχονται σε ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ κατά τους δικούς μου υπολογισμούς. Εκείνη τη χρονιά, τα διαφημιστικά – τηλεοπτικά δικαιώματα μιας μικρομεσαίας ομάδας Α’ Εθνικής ανέρχονταν σε 500-800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ και ο δήμος έπρεπε, βάσει του νόμου 2725, να εισπράξει το 15% επί του συνόλου της σύμβασης. Άγνωστο αν εισπράχθηκε μία δραχμή. Ζητούσα, λοιπόν, να γίνει έλεγχος από λογιστές για να διαπιστωθεί αν εισπράχθηκε και ποιο ποσό.
  • Στα ενοίκια από τα καταστήματα και τα γραφεία τα οποία εκμεταλλευόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ η ανώνυμη εταιρία από το 2005 μέχρι και το 2012, για τα οποία δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ.
  • Στα ποσά τα οποία έχει καταβάλει το δημόσιο ταμείο για συντήρηση και επισκευή του χλοοτάπητα, ενώ αυτά τα έξοδα ήταν υποχρέωση της ανώνυμης εταιρίας, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Τα ποσοστά από τα εισιτήρια όλων αυτών των χρόνων, για τα οποία είναι άγνωστο πόσα έχουν καταβληθεί.
  • Στα τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα από το 2002 μέχρι και το 2010. Από όλες τις συμβάσεις ο δήμος πρέπει να εισπράξει το 15%, όπως ορίζει ο νόμος 2725. Άγνωστο αν έχει εισπράξει κάτι και τι. Από τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του δήμου του 2010 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! Ο δήμος επιχορήγησε το δημοτικό στάδιο με 250.000 ευρώ το 2010!

Υπάρχει ακόμη ένα ποσό 3,5 εκατομμυρίων δραχμών που πληρώθηκε στη ΔΕΗ το 2001 (πριν έρθει το στάδιο στην κυριότητα του δήμου) από τα λεφτά του ταμείου του εφάπαξ των εργαζόμενων(!!!), το οποίο, σύμφωνα με καταγεγραμμένες στα πρακτικά μαρτυρίες, έπρεπε να πληρώσει η ανώνυμη εταιρία ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΟ 2006, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές!!!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Μπλάνας ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ, με την έγγραφη απάντηση αιτιολογία ότι:

«[…] Ως προς το θέμα που ζητάτε να ενταχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιωμένη οφειλή βάσει των στοιχείων της οικονομικής υπηρεσίας. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό έλλειμμα των προηγούμενων δημοτικών αρχών το οποίο, στην παρούσα στιγμή, ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ την ένταξη του συγκεκριμένου θέματος προς συζήτηση».

Καταλάβατε τίποτα εσείς; Πως γίνεται να υπάρχει «ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ» και να μη συγκινείται κανένας για να αναζητηθεί η ύπαρξη ή μη οφειλών επί σειρά ετών;

Πως γίνεται να ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ οι περίοδοι διαχείρισης 2001-2010 και να μη συγκινείται κανένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους; Δεν ενδιαφέρονται ή ξέρουν ότι έχουν συμβεί «παραχωρήσεις»; Αν όμως είναι έτσι, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ το «ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ» δεν έπρεπε να διαπιστώσει ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ προκειμένου να διεκδικήσει τα λεφτά από την ανώνυμη εταιρία;

Τι σόι «χρηστή διοίκηση» είναι αυτή, όταν οι καταγεγραμμένες οφειλές, τα λεφτά που λείπουν από το δημόσιο ταμείο, δεν συγκινούν τον κ. πρόεδρο και τους ανωτέρους του, οι οποίοι, προφανώς, τον «συμβούλευσαν» να μην επιτρέψει να συζητηθεί το θέμα;

Τα γραπτά, όμως, μένουν και εκθέτουν τους περιστασιακούς αρνητές της υπεράσπισης του χρήματος των πολιτών… Τον Μάρτιο του 2007, στο δημοτικό συμβούλιο, ο Α. Καμπάκας δήλωσε:

«Κατ’ αρχήν υπάρχει ένας νόμος και απορώ πως τον καταστρατηγείτε, σε σχέση με τις υποχρεώσεις των σωματείων απέναντι στα δημοτικά στάδια γενικότερα. Και ακριβολογώ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Αυτό είναι νόμος. Δηλαδή, ανά πάσα στιγμή -αυτό θέλω να γίνει κατανοητό- ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. Και δήμος σημαίνει δημότες που δεν φταίνε σε τίποτα».

Τέτοιες αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις του Α. Καμπάκα για το στάδιο, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα, είναι πολλές και καταγεγραμμένες στα πρακτικά.

 

Σιωπούν οι επικεφαλής..!

Στις 12 Ιουλίου 2012 απευθύνω στους επικεφαλής ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων επιστολή μου, με την οποία τους προτρέπω να ζητήσουν ΟΛΟΙ την εισαγωγή και συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Αν το ζητήσει ΟΛΗ η μειοψηφία, σύμφωνα με τον Κώδικα, η συζήτηση του θέματος είναι υποχρεωτική για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Ουδείς ανταποκρίθηκε..!


Η απίστευτη κοροϊδία..!

Αρχές Σεπτέμβρη του 2011 αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου Καισαριανής ένα σχέδιο «δημόσιας διαβούλευσης» για το δημοτικό στάδιο. Αποδείχτηκε ότι ήταν μια απατηλή ενέργεια, που απέβλεπε στο να «ρίξει στάχτη στα μάτια». ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ λίγες εβδομάδες αργότερα!!!

Η κοροϊδία και η απόπειρα εξαπάτησης είχαν και πρόλογο:

 Αγαπητοί συνδημότες,

Πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για διαφάνεια και ενημέρωση, με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης ούτως ώστε οι πολίτες να μπορούν ν’ αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες για το μέλλον της πόλης μας, δίνουμε σήμερα, σε δημόσια διαβούλευση μέσω του διαδικτύου, σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Καισαριανής και της ΠΑΕ «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ».

Το σχέδιο έχει αποσταλεί ήδη (στις 06/09/2011) σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να εκφράσουν τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις καθώς και στην ΠΑΕ «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ».

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου γίνεται ανάλογη διαδικασία και ευελπιστούμε στην ενεργό συμμετοχή σας καταθέτοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) dimos@kessariani.gr τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:00.

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, ανοίγουμε το διάλογο και μέσω του διαδικτύου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους, συμμετέχοντας μ’αυτόν τον τρόπο ενεργά, για την Καισαριανή του 21ου αιώνα.

Η αρχή της επικοινωνίας μας μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών ξεκίνησε σήμερα και σύντομα θα συνεχίσουμε το διάλογο, για όλα τα θέματα της πόλης μας,  με αναβαθμισμένες υπηρεσίες διαβούλευσης (διαδραστική επικοινωνία).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΑΣ



Βρέθηκαν μόνο δύο «κορόιδα» να συμμετάσχουν στη «διαβούλευση», η οποία ήταν πιστό αντίγραφο της ΠΑΣΟΚικής κοροϊδίας του “open.gov.”: Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εγώ… Πέντε σελίδες στοιχεία παρέθεσα σε δημόσια θέα. Μάταια…

Όπως βλέπετε, αντισυμβαλλόμενος του δήμου είναι ένας «αχυράνθρωπος» – υπάλληλος του ιδιοκτήτη. Είναι αυτός ο οποίος είχε εγείρει αξιώσεις επί της δημόσιας περιουσίας του δημοτικού σταδίου και ο οποίος, ακόμα και σήμερα, ΣΗΜΕΡΑ, «λύνει και δένει» στο δημοτικό στάδιο..! Είναι ΑΥΤΟΣ που, λίγες εβδομάδες πριν, κλαψούριζε ότι τον απειλούσε με ”μπράβους” και ”φουσκωτούς”!!! Ρεζίλι των σκυλιών… 

Είναι αυτός για τον οποίο ο Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει στις 21/12/2011 σε όλες τις εντυπες και ηλεκτρονικές αθλητικές εφημερίδες:

«Δεν επιθυμούσαμε να δώσουμε καμία συνέχεια στα όσα συνέβησαν εις βάρος των ποδοσφαιριστών, προπονητών και οπαδών μας στην Καισαριανή και στις προκλητικές δηλώσεις του «προπονητού» και του Βούλγαρου «ιδιοκτήτη» της ιστορικής αυτής ομάδος, αλλά περιμένουμε από τον παλαιστή Βούλγαρο «ιδιοκτήτη» της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας με τα χρήματα από το νόμιμο στοίχημα που αγόρασε τις μετοχές της ΠΑΕ – και προσέλαβε ως προπονητή όταν έγινε «ιδιοκτήτης» τον μεγάλο προπονητή Δημητρίου, ο οποίος έπαιρνε τα πρωταθλήματα της Ηλιούπολης με τα πιστόλια και όρισε ως γενικό αρχηγό τον γνωστό για την τιμιότητά του πρώην πρόεδρο του Παναιγιαλείου Δημητριάδη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, πριν φύγει από τον Παναιγιάλειο εξόφλησε ποδοσφαιριστές, εφορία και ΙΚΑ – να μας εξηγήσουν πώς η πιο φιλόξενη ποδοσφαιρική έδρα της Ελλάδας όπως δήλωσαν με θράσος στις προκλητικές τους δηλώσεις έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική έδρα στην Ελλάδα που διακόπτεται αγώνας κυπέλλου γιατί δέχτηκε καρέκλα ο επόπτης. Ευχόμεθα στον Βούλγαρο «ιδιοκτήτη» να έχει μεγάλα νόμιμα κέρδη από το στοίχημα ώστε να πληρώσει τις 75000,00€ πρόστιμο που προβλέπουν οι κανονισμοί γιατί η σύνταξη από την Πυροσβεστική δεν φτάνει».

Λίγες εβδομάδες αργότερα έρχεται στο φως το υπογεγραμμένο από τον Καμπάκα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ, με το οποίο ουσιαστικά ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!

Αυτό το «χαρτί» που δεν είχε η ανώνυμη εταιρία και ήταν εντελώς ανίσχυρη απέναντι ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, της το πρόσφερε ο Καμπάκας!!! Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν είχε προσωπικά οφέλη από αυτή τη συναλλαγή και, αν είχε, ποιά ήταν αυτά… Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολίτες, στους οποίους ουσιαστικά έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιούν το δημοτικό στάδιο, είναι οι μεγάλοι χαμένοι…

Αφού λοιπόν παίρνουν στα χέρια τους από τον Καμπάκα το χαρτί που δεν είχαν μέχρι τότε, οι δύο συνεταίροι αρχίζουν να ψάχνουν για άλλον αχυράνθρωπο – κορόιδο για να τον ξεζουμίσουν, αλλά και να συνεχίσουν, μέσω αυτού, την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας της Καισαριανής. Και «ψώνισαν από σβέρκο»: βρήκαν «ένα επενδυτικό σχήμα», όπως είπαν, για να συνεχίσει η ΠΑΕ να απομυζά το δημόσιο χρήμα μέσω του δημοτικού σταδίου.

Αμέσως, τα βάζουν κάτω, τα βρίσκουν, τα συμφωνούν και τα ανακοινώνουν στις 30 Αυγούστου 2012:

Ο Γιώργος Γκάμαρης, ουσιαστικά επικεφαλής της νέας προσπάθειας, πιάνει αμέσως δουλειά, αφού οι Νίκος Παπαδόπουλος και Βασίλης Αδαμάκης παρέδωσαν τον σύλλογο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος τα βρήκε σε όλα με τον Γκάμαρη, προκειμένου να του παραδώσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και οριστικοποίησαν την συμφωνία. 

  • Ο Γκάμαρης συναντήθηκε την Τρίτη (28/8) με τον Δήμαρχο Καισαριανής Αντώνη Καμπάκα, τον οποίο τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον Εθνικό Αστέρα και ζήτησε και την συνδρομή της δημοτικής αρχής προκειμένου να προχωρήσει.

Ο Καμπάκας άκουσε με πολύ προσοχή τα όσα του είπε το νέο αφεντικό του Εθνικού Αστέρα και του τόνισε ότι ο Δήμος θα εξακολουθήσει να παραμένει πάντα στο πλευρό της ομάδας.

  • Την Τετάρτη υπήρξε μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα στον Νίκο Παπαδόπουλο και τον μέχρι τώρα πρόεδρο της ΠΑΕ Βασίλη Αδαμάκη, όπου ανέλυσαν την νέα κατάσταση και κατέληξαν στην συμφωνία να αποχωρήσουν οριστικά και οι δύο από την ΠΑΕ.

Μάλιστα σε κοινή τους δήλωση επεσήμαναν χαρακτηριστικά: “Για το καλό του Εθνικού Αστέρα αποφασίσαμε από κοινού να αποχωρήσουμε από τον σύλλογο, από την στιγμή άλλωστε που έμπρακτα παρουσιάσθηκε ενδιαφέρον, ώστε τα ηνία της ομάδας να αναλάβει όμιλος επιχειρηματιών που έχει όνειρα και βλέψεις. Εμείς θα παρακολουθούμε με την ίδια αγωνία την εξέλιξη των πραγμάτων και την πορεία του Εθνικού Αστέρα και αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα τότε θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους“.

 

Υπόκοσμος;

Τι ήταν ο Αδαμάκης; Πρόεδρος-υπάλληλος, χωρίς καμία μετοχική δύναμη. Μπορούσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας να τον παύσει από τα καθήκοντά του σε ένα λεπτό; Μπορούσε.

ΓΙΑΤΙ, λοιπόν, έπρεπε να «καταλήξουν σε συμφωνία να αποχωρήσουν οριστικά και οι δύο από την ΠΑΕ»; ΓΙΑΤΙ έπρεπε να λεχθεί ότι «αποφασίσαμε από κοινού να αποχωρήσουμε από τον σύλλογο»; Με ποια ιδιότητα ο Αδαμάκης λέει ότι «Εμείς θα παρακολουθούμε»; Τι θα ήταν πλέον ο Αδαμάκης;

Προφανώς, κάτι υπήρχε «από κάτω». Μπορεί ο Αδαμάκης φανερά να μην είχε σχέση με το πακέτο των μετοχών, όμως τεκμαίρεται βάσιμα από την ανακοίνωση ότι κάπου «είχε δεμένο» τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Μήπως είχε δώσει κάποια λεφτά «έναντι» και είχε βάλει «ενέχυρο» κάποιο πακέτο μετοχών με συμβολαιογραφικό έγγραφο; Μήπως κάποιος τρίτος, υποτίθεται «κοινής αποδοχής», κρατούσε κάποιο πακέτο μετοχών ως εγγύηση; Μήπως; Βλέπετε, η ομερτά που σκεπάζει τα πάντα που αφορούν τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ δεν αφήνει τίποτα να διαρρεύσει… Υπόκοσμος είπατε;


Ήθελε την καφετέρια!!!

Για τα ρεζιλίκια των πασόκων σαλιάρηδων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με την παρουσία του «εκπρόσωπου του επενδυτικού σχήματος» σας τα είπα χτες. Σιχαμάρα και εμετός… Ο ένας πιο γλοιώδης από τον άλλο… Έφυγε νύχτα και αυτός ο «επενδυτής», όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε φαΐ από την ήδη δυστυχούσα Καισαριανή.

Και τι έγινε τότε; Ο άγνωστης επίσημης ιδιότητας συνομιλητής του Καμπάκα, ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ! Ποιά καφετέρια; ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ!!! 

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ! ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Καφετέρια σε δημοτικό χώρο που δεν έκοβε έγκυρες αποδείξεις, κάνοντας φοροδιαφυγή επί δημοτικού εδάφους!!!

Και δεν ήταν έγκυρες οι αποδείξεις, γιατί το μαγαζί ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ, αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να βγάλει άδεια!!! Και οι αποδείξεις έγραφαν διεύθυνση το γήπεδο της Νήαρ Ήστ!!!

Αυτές είναι «μπίζνες»: παράνομο – ξεπαράνομο, το μαγαζί ήταν χρυσωρυχείο… Αφορολόγητο και ανεξέλεγκτο… Με κοινόχρηστους χώρους για τραπέζια δωρεάν, χωρίς δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους και, κυρίως, χωρίς τέλη τραπεζοκαθισμάτων!!! Αμ, ο ΦΠΑ; Που τον πάτε τον Φου Που Α;

Οι «καινούργιοι επενδυτές» έψαχναν τρόπο να ξεφορτωθούν τον ανεπιθύμητο, πλέον, Αδαμάκη. Και σε λίγες μέρες εμφανίστηκε στην καφετέρια η Εφορία!!! Και ζήτησε να κλείσει το μαγαζί..!

Και το μαγαζί δεν έκλεισε μέχρι αυτοί να φύγουν, αλλά οι νέοι «επενδυτές» έκαναν «επένδυση» σε έναν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!!! Το ίδιο είχε κάνει και ο Αδαμάκης!!! ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!

Άλλωστε, και ο «νέος» «επενδυτής» ομολογούσε δημόσια: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!!!

Όταν κατάλαβε ότι «δεν συμφέρει» η «μπίζνα», ο «επενδυτής» αποχώρησε και πήγε στον Πύργο και τον Πανηλειακό… Ακόμα τον κυνηγάνε κι από εκεί… Και μας έμεινε αμανάτι ο «αχυράνθρωπος», ο οποίος έχει και δικά του γραφεία στο στάδιο!!! Μαζί με τον άλλο νέο «τσιφλικά» που σε λίγο θα κατέχει όλους τους δημόσιους αθλητικούς χώρους της πόλης για τις “ακαδημίες”… Και αυτός έχει γραφεία στο στάδιο!!!

 

Βάλτε τέλος στο ΑΙΣΧΟΣ!!!

Τώρα, λοιπόν, καλούνται οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Καισαριανής να πάρουν θέση και να δηλώσουν απερίφραστα τι θα κάνουν με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο.

  • ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της Καισαριανής και στη νεολαία;
  • ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, συνεχίζοντας την αλητεία του εξοστρακισμού των πολιτών και της νεολαίας;

Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις εδώ και τώρα. Και όχι μόνο απαντήσεις με λόγια του αέρα. Ζητούνται δεσμεύσεις. Συγκεκριμένες, ΜΕΤΡΗΣΙΜΕΣ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. Αύριο θα γίνει αυτό, μεθαύριο αυτό, παραμεθαύριο αυτό. Και σαφή ημερομηνία πότε θα ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες. Πότε θα μπουν μέσα τα σχολεία, οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες. ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» του πενηντάρικου κάθε μήνα! ΟΧΙ!

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καισαριανής ανήκουν στον λαό και η χρήση τους ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, όχι επί πληρωμή. Αποφασίστε και πείτε μας τι αποφασίζετε, κύριε Κοντόσταυλε και κύριε Σταμέλο. ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.