ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Το “συγχωροχάρτι” και το χάρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είδαμε λοιπόν τις έγγραφες καταγγελίες σχετικά με τις οφειλές της ΠΑΕ προς τον δήμο για το διάστημα 2001-2002. Το γεγονός πως αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στο διάστημα 2003-2004 με το αιτιολογικό ότι «δεν έχω οικονομικά στοιχεία εκκαθαριστικών των αγώνων και δεν γνωρίζω τι έπρεπε να αποδώσει η ΠΑΕ στο Νομικό Πρόσωπο», επιτρέπει στον καθένα να σκεφτεί πως υπήρχε σκοπιμότητα «στοχοποίησης» της περιόδου 2001-2002. Αν δεν υπήρχαν οικονομικά στοιχεία, τότε κάτι έπρεπε να γίνει για να βρεθούν από την ΕΠΑΕ, από τον δήμο ή από αλλού.

Αυτά τα λεφτά, τα λίγα, τα ελάχιστα μπροστά στο πραγματικό χρέος, για τα οποία έγιναν οι «καταγγελίες», δεν εισπράχθηκαν ΠΟΤΕ από τον δήμο!!! Γιατί; Γιατί έβαλε βέτο ο πράσινος τοποτηρητής, ο οποίος ζήτησε «να γίνουν χορηγία»!!! Χορηγία του δήμου σε μια ανώνυμη εταιρία!!! Φυσικά, λίγο αργότερα, βραβεύθηκε από την ανώνυμη εταιρία «για τις υπηρεσίες του» !!!

Στις 19 Μαρτίου 2009, στο δημοτικό συμβούλιο, η πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου αναφέρει ότι:

  • «…η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο (Σ.Σ.: προφανώς του 2008) και πληρώνει τη συντήρηση του γηπέδου, τα φάρμακα, την άμμο, ό,τι καύσιμο αφορά το γήπεδο και διάφορα έργα και έχει αναλάβει και την καθαριότητα του μεγάλου γηπέδου» (σελίδα 88).

Από τη δήλωση αυτή γίνεται σαφέστατο ότι ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ, ενώ είχε την αποκλειστική χρήση του γηπέδου… Έτσι δεν είναι;

Στην ίδια συνεδρίαση, η πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου αναφέρει:

  • «…το στάδιο χρεωνόταν 30.000 ευρώ για το χλοοτάπητα κάθε χρόνο και τώρα δεν χρεώνεται. Χρεωνόταν για τα πετρέλαια και τώρα δεν χρεώνεται» (σελίδα 90).

«Αφελής» ερώτηση: ΓΙΑΤΙ χρεωνόταν το στάδιο; ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ συνολικά αυτά που χρεωνόταν το στάδιο, ενώ έπρεπε να πληρώνει η ΠΑΕ με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ του γηπέδου;  

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου αναφέρει:

«Ήδη έχει ξεκινήσει και αποδίδει και το 15%» (σελίδα 94).

«Αφελής» ερώτηση νούμερο 2: Δηλαδή μέχρι τότε δεν το απέδιδε; ΠΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟ 15%;

Βλέπετε ότι μαζεύονται πολλές, πάρα πολλές «αφελείς ερωτήσεις», στις οποίες κανένας δεν έχει δώσει απαντήσεις μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, αλλά ο πρόθυμος προς εκδούλευση τοποτηρητής υπέγραψε «συγχωροχάρτι» με μια αμφίβολης νομιμότητας «λύση της σύμβασης», την οποία, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, προσυπέγραψαν, προφανώς προς ενίσχυση της παρανομίας, κάποιοι μη έχοντες ΗΘΙΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ δικαίωμα υπογραφής. Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις. Ο τρίτος είχε ήδη γίνει συνεργός και συνεταίρος του τοποτηρητή.


“Εξουσιοδοτηθείς νομίμως προς τούτο”, λέει στην αρχή ο κοτσαμπάσης, αλλά ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ δεν είχε και γι’ αυτό έχω προσφύγει ΚΑΙ στον εισαγγελέα, εκτός από το ΣΕΕΔ και την Περιφέρεια. 

Τα ονόματα σας λένε τίποτα κάτω – κάτω; Σας λέει τίποτα ο “εκ τρίτου συμβαλλόμενος ΕΓΓΥΗΤΗΣ”;  Τι εγγυήθηκε αυτός ο τυχοδιωκτικός τύπος, που είχε πάρει σβάρνα όλους τους δήμους που είχαν ΔΗΜΟΤΙΚΑ ή ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΑ για να αρπάξει τη δημόσια περιουσία και να την εκμεταλλευτεί μαζί με την υπόλοιπη “ομάδα” που είχε φτάξει; Τον έχουν κυνηγήσει από παντού όπου πήγε..! Τελευταίος προορισμός και κυνηγητό ήταν ο Πύργος και ο Πανηλειακός..! Είχε το θράσος να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να αραδιάσει ένα σωρό παρλαπίπες. Και τον κοίταζαν οι πράσινοι χαχόλοι με ανοιχτό το στόμα..! Και στο τέλος ένας πράσινος “παράγοντας” έκανε και την ύσταστη έκκληση “να δώσουμε μια ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο”!!!  Και στο τέλος, όταν κατάλαβε ότι δεν είχε φαΐ στην Καισαριανή, μπήκε “εγγυητής”!!! ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΑΘΛΙΑ υποκείμενα… Δεν θέλω τίποτ’ άλλο, μόνο να σας δω να κάθεστε στο σκαμνί και να πληρώνετε για όλα τα εγκλήματα που κάνατε…

Φυσικά, όπως και σε άλλα τερτίπια που χρησιμοποίησε ο δήμος Καισαριανής την εποχή της μνημονιακής πασοκοκρατίας, δεν μπορούσε να λείψει ο μέγας ειδήμων των Μ.Κ.Ο., ο οποίος ανέλαβε να φτιάξει την εισήγηση (βλέπετε στην κορυφή) για να λυθεί η σύμβαση με την ΠΑΕ, χωρίς να προβλέψει την ύπαρξη ρήτρας για απόδοση των οφειλομένων από πολλών ετών!!! Οι ημερομηνίες είναι λάθος, αλλά κανείς δεν ξέρει αν είναι σκόπιμο λάθος ή ακούσιο…

Ενώ γίνονται όλα αυτά και χαρίζονται, με διαπαραταξιακή «απλοχεριά», εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ανώνυμη εταιρία, στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη χρήση του 2011 του δήμου Καισαριανής, καταγράφεται έλλειμμα του δημοτικού σταδίου 300.000 ευρώ!!!

 

Νέα απόπειρα χαριστικής εκχώρησης!!!

Ενώ λοιπόν, τον Φεβρουάριο του 2008, γίνονται οι «καταγγελίες», σε λίγους μήνες, τον Σεπτέμβρη του 2008, μεθοδεύεται νέα απόπειρα υφαρπαγής και χαριστικής εκχώρησης του δημοτικού σταδίου..!


Αυτή η απόπειρα δεν τελεσφόρησε γιατί ΜΙΑ σύμβουλος του Δ.Σ. του σταδίου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συμμετάσχει στην παρανομία και υπέβαλε την παραίτησή της..! Ειδοποιήθηκε άμεσα και ο «νομικός σύμβουλος» της απόπειρας, ο οποίος θα έκανε εισήγηση για το πώς θα έκαναν το άσπρο μαύρο, ότι θα υπάρξει επέμβαση εισαγγελέα, και το θέμα «σκάλωσε»…

Όπως θα δείτε στην πρώτη σελίδα του σχεδίου, ήθελαν να κάνουν χρήση μιας διάταξης του Δημοτικού Κώδικα του 2006,η οποία αναφέρεται σε παραχώρηση για χρήση δημοτικής περιουσίας σε ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, όχι σε ανώνυμη εταιρία!!!

Α, να μην το ξεχάσω: η απόπειρα είχε συζητηθεί και μελετηθεί από ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, μηδενός κόμματος εξαιρουμένου!!!

Όπως διαπιστώνετε, το δήθεν «δημοτικό» στάδιο είναι μια τεράστια πληγή, η οποία όχι μόνο δεν αποδίδεται στον λαό για χρήση, αλλά απεναντίας «ρουφάει» εκατομμύρια από τους πολίτες και τα διοχετεύει στις τσέπες «επιχειρηματιών»..!


Ο… ανεπιθύμητος νόμος 2725/1999

Όπως έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα, σε όλα τα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως βάση κάθε συμφωνίας ο νόμος 2725/1999. Όμως, αυτός ο νόμος, ο μοναδικός αθλητικός νόμος που διέπει τις σχέσεις των αθλητικών ανωνύμων εταιριών με όλους τους συναλλασσόμενους και συνεργαζόμενους με αυτές, δεν ήταν αρεστός σ’ αυτούς που ανέλαβαν ΣΗΜΕΡΑ, το 2014, την «υποχρέωση» να «ξεπουλήσουν» για άλλη μια φορά το δημοτικό στάδιο Καισαριανής εξυπηρετώντας τα δικά τους σχέδια… Και αφού δεν τους άρεσε, τον εξαφάνισαν!!!

Ξέρετε γιατί τον εξαφάνισαν; Γιατί σε αυτόν τον νόμο, στο άρθρο 56, περιλαμβάνονταν όλες οι υποχρεώσεις κάθε ανώνυμης εταιρίας που μίσθωσε δημοτικά στάδια..! Αφού, λοιπόν, εξαφάνισαν το «αγκάθι» των υποχρεώσεων προς τον δήμο, έκαναν το «ταχυδακτυλουργικό» και εξομοίωσαν το δημοτικό στάδιο με ένα… αγροτεμάχιο για βοσκή ή ένα διαμέρισμα για ενοικίαση και έβαλαν μπροστά το «κόλπο» της… δημοπρασίας!!!

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν έφεραν προχτές στην Οικονομική Επιτροπή θέμα «Kαθορισμός όρων και σύνταξη διακήρυξης για την παραχώρηση χρήσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου Καισαριανής σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία». Επειδή δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα, δεν κάνω ανάλυσή του. Από την Τρίτη το πρωί έχουν περάσει δύο μέρες και η απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί..!

Θα τελειώσω την αφήγηση αύριο με την παράθεση όλων των στοιχείων από τη δράση του πράσινου «παρακράτους» στο δημοτικό στάδιο.