ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

“Δεν υπάρχει σύμβαση διαφημίσεων καμία”,
δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2007!!!

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΟΥ 2008


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Καλοκαίρι του 2005. Το «δημοτικό» στάδιο βρίσκεται υπό την πλήρη νομή, κατοχή και εκμετάλλευση της ανώνυμης εταιρίας. Τον Απρίλιο του 2004 παραιτείται από την προεδρία του δημοτικού σταδίου ο κ. Τζόκας και καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο δήμαρχος Καισαριανής. Αμέσως μετά, στις 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004, το Δ.Σ. του δημοτικού σταδίου, υπό την προεδρία του δημάρχου Καισαριανής, «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ τη συντήρηση του χλοοτάπητα και των χώρων πρασίνου του Ν.Π.». Αριθμός απόφασης 40/2004.

  • Πουθενά δεν αναφέρεται ΓΙΑΤΙ σταμάτησε να κάνει τη συντήρηση η ΠΑΕ, αφού είχε την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και ως εκ τούτου ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να πληρώνει τα έξοδα συντήρησης.

Είναι αδιευκρίνιστο από τα πρακτικά ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ το νομικό πρόσωπο, δηλαδή ο δήμος, δηλαδή οι πολίτες, δηλαδή ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ τη συντήρηση του χόρτου, ενώ ήταν υποχρέωση της ΠΑΕ. Αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί από τα λογιστικά βιβλία του νομικού προσώπου και ΙΣΩΣ του δήμου.

Αλλά… τι λέω τώρα… Όταν ζήτησα στοιχεία, το 2011, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μου απάντησε ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι «δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές από την οικονομική υπηρεσία»!!! ΚΑΙ ΑΥΤΗ η «βεβαίωση» έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα.


Καλοκαίρι του 2005 ο εκλεγμένος δήμαρχος παραιτείται και τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Τζόκας. Στις εκλογές του 2006 δήμαρχος εκλέγεται ο κ. Τζόκας.


“Άντε να μην ανοίξω το στόμα μου”!!!
 

Στο Δ.Σ. του σταδίου στις 27 Ιουνίου 2007 καταγράφοντα απίστευτοι διάλογοι μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και μελών του διοικητικού συμβουλίου του σταδίου. Αναφέρεται ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΕ, ΑΛΛΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ για τις εκκαθαρίσεις, αναφέρεται χρέος 7-8 εκατομμύρια της ΠΑΕ από τις εξοφλήσεις, αναφέρεται ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, αναφέρονται απειλές του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ «άντε να μην ανοίξω το στόμα μου»!!! και πολλά άλλα…

Στο ίδιο Δ.Σ. ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ!!! Έτσι, αρνείται να επωμιστεί τα βάρη από την αποκλειστικότητα! ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ενώ κάνει χρήση αυτής από το 2001!!!

Κι όμως, παρ’ ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δηλώνει ότι δεν έχει αποκλειστική χρήση του σταδίου, η πρόεδρος του Δ.Σ. του σταδίου δηλώνει ότι ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (πρακτικά δημοτικού συμβουλίου 11.2.2008 που θα διαβάσετε στη συνέχεια) αλλά και ότι:

«…μπουτίκ, βάσει του αθλητικού νόμου, επιτρέπεται να έχει, χωρίς να πληρώνει, από τη στιγμή που έχουμε παραχωρήσει το γήπεδο για να γίνονται οι αγώνες. Όπως έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός» (!!!) (πρακτικά δημοτικού συμβουλίου 27 Μαρτίου 2007, σελίδα 65).

Φυσικά, αυτό είναι παντελώς ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ και ελέχθη είτε από άγνοια είτε για να καλύψει τους συμμετέχοντες στην καταπάτηση των διατάξεων του νόμου 2725. Ο Παναθηναϊκός πλήρωνε επιπλέον λεφτά στο ΟΑΚΑ για να έχει στη διάθεσή του χώρο για τη μπουτίκ. Αυτό αναφέρεται στα επίσημα συμφωνητικά ΟΑΚΑ – Παναθηναϊκού… Το ίδιο συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ κάνει σύμβαση με το ΟΑΚΑ ή με εθνικό στάδιο, όπως π.χ. το Καυταντζόγλειο.

Η απώλεια των εσόδων του σταδίου παίρνει πλέον επίσημη έκφραση, όταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο οποίος ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για διαφημιστικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, δηλώνει ότι:

  • «δεν υπάρχει σύμβαση διαφημίσεων καμία» και ότι
  • «το γήπεδο, a priori, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ 15%»!!! (πρακτικά δημοτικού σταδίου 27 Ιουνίου 2007, σελίδα 35).


Προφανώς αυτές οι δεκάδες διαφημιστικές πινακίδες (εντός και εκτός σταδίου) τραπεζών, οργανισμών κλπ. είναι… οφθαλμαπάτη..! Ή… Ή… Ή… Ή…
Έχετε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βάλετε ό,τι θέλετε σε κάθε «ή…».

Ενώ, λοιπόν, παραμένει αιωρούμενο το θέμα της ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, τον Φεβρουάριο του 2008 η ΠΑΕ ζητάει να της παραχωρηθεί και το πάρκινγκ του σταδίου για εκμετάλλευση, σε ποσοστό 35%!!! Η σημερινή περιφερειακή σύμβουλος κυρία Άννα Βασιλάκη αντιδρά κάθετα και, τελικά, το θέμα δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρχε οικονομοτεχνική μελέτη. Ευτυχώς…

Αφού εξασφαλίστηκε από την ΠΑΕ η ασυλία για τη ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΣΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ, στις 12 Νοεμβρίου 2007 με επιστολή τού ιδιοκτήτη της στο Δ.Σ. του σταδίου ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ «ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ»!!!

Η συζήτηση του θέματος έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις τον Φεβρουάριο του 2008. Σας αφήνω να «απολαύσετε» τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ καταγγελίες που έγιναν στην πρώτη συζήτηση, στις 11 Φεβρουαρίου 2008 και θα συνεχίσω αύριο. Σας παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ των έγγραφων καταγγελιών. Έχουν σημασία για όσα θα ακολουθήσουν:

Συνεχίζεται με άλλα άκρως ενδιαφέροντα…