“Μακρινό παρελθόν, που υπήρξε στην Ιστορία” είναι η κακοδιαχείριση,
οι λωβιτούρες, τα πλαστά δημοτικά συμβούλια, η συσσώρευση
χρεών στις πλάτες των πολιτών;

Την "κυβέρνηση του βουνού" νοσταλγούν τα φερέφωνα
των απόγονων του Στάλιν…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ενορχηστρωμένη επίθεση όλων των «αριστερών» «διανοούμενων» σε κάθε προσπάθεια αλλαγής των κακώς κείμενων και της απαλλαγής από τη «σαβούρα της διανόησης» παρατηρείται εσχάτως… Της ΔΗΘΕΝ διανόησης και της ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ νομενκλατούρας. Της κομματικής αριστοκρατίας δηλαδή, η οποία νέμεται προνομιακά όλες τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή, σε βάρος, πάντα, του λαού. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, οι σύγχρονοι «σταυροφόροι» της «δωρεάν Παιδείας», των «δικαιωμάτων του Κουφοντίνα» (!!!)  και της «γνήσιας και ανόθευτης αυτοδιοίκησης», είναι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ..! Καθηγητάδες, ως επί το πλείστον, «πανεπιστημιακού» επιπέδου, ως επί το πλείστον.

Πολλοί από αυτούς, βέβαια, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να «υπηρετήσουν» από διάφορες, πλουσιοπάροχα αμειβόμενες, ΚΡΑΤΙΚΕΣ θέσεις, όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλουν..! Υπηρέτησαν «ευόρκως» και με ζήλο αυτό το «κράτος εφαρμοστή, δημιουργό και προωθητή αντιλαϊκών πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, με σκοπό την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης»!!! Σήμερα καταγγέλλουν ότι «η Αυτοδιοίκηση και οι αυτοδιοικητικοί απομακρύνθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους»!!!

Αυτή η σύγχρονη «άρχουσα τάξη» είναι η κυρίως υπεύθυνη για όλα τα δεινά που μαστίζουν σήμερα την Αυτοδιοίκηση… Για πολλούς από αυτούς εκκρεμούν, επί πολλά χρόνια, σοβαρότατες καταγγελίες ενώπιον ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Αρχών… Φυσικά, κανένας από αυτούς δεν «απαίτησε» να γίνει γρήγορη διερεύνηση των καταγγελλόμενων σε βάρος τους και κανένας από αυτούς ΔΕΝ ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες των πράξεών του..!  Το να εκκρεμεί μια υπόθεση τοπικού ενδιαφέροντος στο ΣΕΕΔ επί ΔΩΔΕΚΑ (12) χρόνια θεωρείται από το κομματικό ιερατείο των «αριστερών» της δεξιάς βαθιάς τσέπης φυσιολογικό..! Και δεν αντιδρούν να ζητήσουν επιτάχυνση των διαδικασιών… Και ξέρουν γιατί δεν αντιδρούν. Γιατί θα βρεθούν κατηγορούμενοι πιθανότατα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος…

Θα κληθούν, πιθανότατα, να αποδείξουν ΓΙΑΤΙ δημιούργησαν και άφησαν κληρονομιά στους επόμενους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ!!!

Χρέη επί χρεών σε βάρος των πολιτών, διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσα από τις κατ’ επίφαση «Κοινωφελείς» δημοτικές επιχειρήσεις, παράνομη παραχώρηση δημόσιων χώρων σε ημέτερους, ανάθεση δημοτικών έργων σε, κομματικούς ή μη, «συγγενείς και φίλους», παράνομη εκχώρηση δημόσιων εσόδων σε «νταβατζήδες» των τοπικών κοινωνιών κλπ. κλπ. κλπ.

 

Τώρα μαθαίνουμε από τις φωνές αυτού του ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ιερατείου ότι όλα, ή σχεδόν όλα, τα κακά, επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Και η Αυτοδιοίκηση, λέει, ανέβηκε έναν «Γολγοθά»… Και γι’ αυτόν τον Γολγοθά έφταιγαν ο «Καποδίστριας», ο «Καλλικράτης» και εσχάτως ο «Κλεισθένης». ΓΙΑΤΙ; Γιατί, λένε οι κρατικοδίαιτοι κομματικοί κεκράκτες, μειώθηκε ο αριθμός των δήμων… Άρα, λέω εγώ, μειώθηκε η δυνατότητα ρεμούλας, καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος, εξευτελισμού των θεσμικών διαδικασιών…

 

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ, δηλαδή, οι δήμοι που μπορούσαν να κάνουν ΕΙΚΟΝΙΚΑ δημοτικά συμβούλια και να παίρνουν ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ αποφάσεις που αφορούσαν ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα..!  Μειώθηκαν οι «Οικονομικές Επιτροπές» που μπορούσαν να αναθέτουν σε ημέτερους, κομματικούς ή μη, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ των δήμων, με όρους άνισους και επιζήμιους για τα οικονομικά των δήμων..! ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ οι δυνατότητες ανάθεσης «έργων και υπηρεσιών» σε υποτακτικούς των κομμάτων. ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ οι δυνατότητες ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ σε τοπικούς κοτζαμπάσηδες, πιθανότατα «με αμοιβαιότητα», με «μερτικό» δηλαδή υπέρ των «άσπιλων, αμόλυντων και αδέκαστων» τοπικών «αρχόντων».     

 

Και το «κερασάκι στην τούρτα» όσων εσχάτως καταστροφολογούν για την «Αυτοδιοίκηση» είναι η «έλλειψη κουλτούρας» για συνεργασία των τοπικών κομματαρχών. Και, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να ομολογήσουν οι «σταυροφόροι» της καθαρότητας της Αυτοδιοίκησης ότι υπήρξαν «φαινόμενα αλαζονείας, αμετροέπειας και αδιαφάνειας»!!!

Αυτά τα φαινόμενα δηλαδή με τα οποία «συνυπήρξαν» οι σημερινοί «διαμαρτυρόμενοι» για το «άδικο εκλογικό σύστημα»!!! Με το οποίο εκλέχτηκαν και το οποίο υπηρέτησαν!!!

 

Η κυβέρνηση του… βουνού!!!

 

 

Τελικά, είναι «για γέλια» ο φθαρμένος παλαιοκομματικός λόγος όλων αυτών που κόπτονται σήμερα για το καλό της Αυτοδιοίκησης. Και δημιουργεί εύλογες υπόνοιες ότι προετοιμάζεται το έδαφος για άλλη μία κομματική κωλοτούμπα, τώρα που το «καράβι της εξουσίας τους» έχει μπατάρει… Και οι οποίοι, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν «σανίδα κομματικής σωτηρίας» μνημονεύουν την… κυβέρνηση του βουνού!!!

 

Αυτή την κυβέρνηση που, στην εξάμηνη διάρκειά της, αφού υπερψήφισε τις καταστροφικές συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας, αφού υποτάχθηκε στον Γεώργιο Παπανδρέου, λίγο πριν από τα Δεκεμβριανά, τον Σεπτέμβριο του 1944, κατέληξε να ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ, με τις υπογραφές όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών της… Έτσι, παρέδωσε την Ελλάδα στον υποτακτικό του Στάλιν Νίκο Ζαχαριάδη, ο οποίος οδήγησε τη χώρα στον Εμφύλιο, στην αρπαγή χιλιάδων παιδιών από τις μανάδες τους και τον ξεριζωμό χιλιάδων οικογενειών από τα σπίτια τους..!

 

Αυτή ήταν η «κυβέρνηση του βουνού». Είχε ζωή από τον Μάρτιο μέχρι τον Νοέμβριο του 1944. Παρά τις «αγαθές προθέσεις» και τα «μεγάλα λόγια» για τη «ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» που θα έκανε τους Έλληνες να «τρώνε με χρυσά κουτάλια», οδήγησε στη μεγαλύτερη  τραγωδία μετά τη μικρασιατική καταστροφή. Αυτή η κυβέρνηση μνημονεύεται με νοσταλγία σήμερα…  

ΘΛΙΨΗ… Και μεγαλύτερη θλίψη προκαλούν οι παραινέσεις για να συγκροτηθούν κινήματα και μέτωπα αντίστασης… Παραινέσεις από ανθρώπους οι οποίοι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχουν ένα «επίπεδο»… «Πανεπιστημιακούς», ας πούμε…   

Προφανώς, τώρα δικαιώνεται η ρήση «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»…