Ύστερα από ΑΔΙΑΦΑΝΗ λειτουργία ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ χρόνων..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έπρεπε να έρθουν τα πάνω – κάτω, να αλλάξει η κυβέρνηση των υπηρετών της Μέρκελ, να χάσουμε τον Χρυσοχοΐδη, για να εμφανιστεί η «Κοινωφελής» της Καισαριανής στη Διαύγεια!!! Το βλέπετε στην κορυφή: στις 13.2.14 ήταν η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει, με ένα… τρομακτικά «σοβαρό θέμα»: «Υπερωρίες Θεάκου»!!! Πριν από αυτό, στις 13.03.2012 (!!!) είχε αναρτηθεί η «έγκριση προϋπολογισμού 2012» της ΚΕΔΗΚ… Τόση διαφάνεια… Και μετά πάπαλα… «Όχι άλλη διαφάνεια… Όχι… Ήμαρτον, δεν αντέχουμε άλλη διαφάνεια…», ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ οι πολίτες… Αλλά σκέφτηκαν ωριμότερα και αποφάσισαν ν’ απαλλαγούν μια και καλή από τους μνημονιακούς εκπρόσωπους και λάτρεις της αδιαφάνειας… Και τους έδιωξαν κλωτσηδόν. Δυστυχώς, την ίδια νοοτροπία και τακτική εφάρμοσε και η διοίκηση-εξπρές του τριμήνου…

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται ότι γίνεται μια νέα αρχή στην «Κοινωφελή», με διαφορετική νοοτροπία. Θα δούμε αν θα συνεχιστεί. Και θα το διαπιστώσουμε άμεσα, τις προσεχείς ημέρες, ΑΝ και ΟΤΑΝ η δημοτική αρχή του κ. Σταμέλου εκφράσει την απόφασή της για τη διεξαγωγή εξονυχιστικού ελέγχου στα οικονομικά (και όχι μόνο…) της επιχείρησης.

Προφανώς, θα προηγηθεί τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες η παρουσίαση της κατάστασης στην οποία παρέλαβε την ΚΕΔΗΚ η παρούσα διοίκηση.

Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι ότι η ΚΕΔΗΚ προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη εννέα βοηθών σερβιτόρων για να λειτουργήσει η επιχείρηση, αφού η άλλη ΚΟΙΝΣΕΠ μας τελείωσε… Κάποια στιγμή, όταν περάσει η πρώτη μπόρα, πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τον υπόγειο, μεμπτό και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκαν και οι δύο ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μία πρώτη παρατήρηση: ΓΙΑΤΙ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η σύγκληση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ; Θέλει την παρουσία πολιτών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. η δημοτική αρχή; Πιστεύω ακράδαντα πως ναι. Πιθανόν ο ορυμαγδός εκκρεμοτήτων των πρώτων ημερών οδήγησε στην παράλειψη δημοσιοποίησης της συνεδρίασης.

Λόγω αυτού του γεγονότος, δεν μάθαμε ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ οι δύο εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ.


Πιστεύω ότι το θέμα είναι σοβαρότατο. Γιατί μπορεί ο εκπρόσωπος της παράταξης του πρώην πασόκ να έχει λόγους (βάσιμους ή σκοπιμότητας) για να μειοψηφίσει, όμως ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μειοψήφισε; Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε. Ιδίως όταν ο ίδιος εκπρόσωπος, ως ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ, δεν έβγαλε ούτε μία τυπική ανακοίνωση ενημέρωσης των πολιτών για το τι παρέλαβε τον Σεπτέμβρη και τι έκανε στους τρεις – τέσσερις μήνες που άσκησε τα καθήκοντά του.