…βασικός λόγος που ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ κακήν κακώς..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Θαυμάστε» άλλο ένα ανδραγάθημα της περιβόητης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καισαριανής. Μέχρι να απαλλάξουν την πόλη από την παρουσία τους, θα προκαλούν με τα καμώματά τους. Μία «παρέα», ένα «σύστημα», στη διάθεση εξυπηρέτησης ημέτερων… 13 Νοεμβρίου 2013: Θέμα: «αίτηση του κ. Ζευγώλη Γεωργ. για δημιουργία διαδρόμου στο πάνω παρτέρι της πλατείας Αναγεννήσεως αρ. 2 στην Καισαριανή».

Προσέξτε τις ημερομηνίες και τα ονόματα των εισηγητών, γιατί έχουν σημασία. Τον Νοέμβριο του 2013 είχε ήδη ξεκινήσει η «συζήτηση» και «η μελέτη» για την αναμόρφωση της πλατείας. ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. Και κάποιοι «παράγοντες» είχαν βρει και τα πρώτα σχέδια για τα πάνελ που θα έβαζαν τα μαγαζιά γύρω – γύρω. Τα μαγαζιά θα πλήρωναν, ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» επέλεξαν κάποια πάνελ, ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ και τα έφεραν σ’ αυτούς που ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ για να διαλέξουν…

Το μόνο κριτήριο  είναι η “καλύτερη πρόσβαση των πελατών του”..! Όπως βλέπετε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμία αναφορά στην αναμόρφωση της πλατείας. ΟΧΙ. Προσέξτε το όνομα της εισηγήτριας.

Τι αποφάσισε η επιτροπή; Όπως βλέπετε στην κορυφή, ΜΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΟΣ του κ. Παπαδέλη, έδωσε το ελεύθερο για την καταστροφή της πλατείας!!! Σύσσωμη η ΠΑΣΟΚική ομάδα που διαφέντευε και διαφεντεύει τα οικονομικά του δήμου και τις τύχες της πόλης, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ στην καταστροφή..! Και ο κ. Αναγνωστάκης!!!

Προφορικά ελέχθη τότε στην επιτροπή πως και όποιος άλλος καταστηματάρχης έκανε το ίδιο αίτημα, ΦΥΣΙΚΑ θα είχε την έγκριση της επιτροπής…

 

Απόρριψη μετά βδελυγμίας..!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές, Απρίλιο μήνα, έφεραν για λήψη απόφασης το θέμα της αναμόρφωσης της πλατείας..! Τα «στοιχεία» ήταν ΔΥΟ ΚΟΛΛΕΣ ΧΑΡΤΙ Α4, τα οποία ανέλαβαν δύο νεαροί φοιτητές να περιφέρουν στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για να σχηματίσουν άποψη!!!

ΦΥΣΙΚΑ εξερράγησαν κάποιοι από τους της μειοψηφίας, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Σταμέλο, ο οποίος τους τα είπε «χύμα» για την παραπάνω απόφαση που έβγαλαν και ζήτησε να πάρουν πίσω το θέμα και να το χειριστεί η νέα δημοτική αρχή.

Εκείνη την ώρα, λοιπόν, διαπιστώθηκε μια ΔΗΜΟΣΙΑ «αντιπαράθεση» ή «διάσταση» μεταξύ του διαβόητου υπεύθυνου για τα θέματα «της πόλης», ο οποίος είχε αναλάβει και την «αναμόρφωση» ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛ που θα πλήρωναν οι καταστηματάρχες, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ..!

«Μα δεν τα έδειξες τα σχέδια, Βάσω, στο δημοτικό συμβούλιο;»

«Εγώ να τα δείξω; Τι δουλειά έχω εγώ; ΔΙΚΗ ΣΟΥ δουλειά είναι»…

Μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, τα μάζεψαν τα «σχέδια» και τέλος το «πρότζεκτ» της αναμόρφωσης…

Τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ λοιπόν ενέκριναν το γκρέμισμα της πλατείας για το συγκεκριμένο μαγαζί και τον Απρίλιο έφεραν «σχέδια» αναμόρφωσης..!

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014: στην επιτροπή έρχεται θέμα για διάνοιξη διαδρόμου ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, σύμφωνα με όσα είχαν πει όταν αποφάσισαν τον Νοέμβριο.

1. Αίτημα για διάνοιξη διαδρόμου πρόσβασης για το κατάστημα «Λόρδος».

2. Αίτημα για διάνοιξη διαδρόμου πρόσβασης για το κατάστημα «Δωδώνη».

Η βασική σύνθεση της επιτροπής είναι η ίδια, εκτός από τον κ. Παπαδέλη που έχει παραιτηθεί και στη θέση του έχει μπει η κυρία Φιλίππου.

Άλλος και ο εισηγητής για τις δύο υποθέσεις.

 

 

Η επιτροπή λοιπόν αποφασίζει, ΤΩΡΑ, αναβολή της απόφασης «καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καισαριανής έχει εκπονήσει μελέτη σχετικά με τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων για χρήση τραπεζοκαθισμάτων και εκκρεμούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους»..!

ΤΩΡΑ «έχει εκπονήσει μελέτη»..! Όταν ενέκριναν το γκρέμισμα της πλατείας για το άλλο κατάστημα, που έχει βουίξει ο τόπος ότι είναι κάποιου «ημέτερου», δεν «είχε εκπονήσει»…

 

“Οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες…”

Ξέρετε τι θυμάμαι; Όταν είχε δημιουργηθεί το θέμα με τους «καπελωμένους» και υπερκοστολογημένους βρεφονηπιακούς σταθμούς, πριν από πέντε περίπου χρόνια, στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα (ο οποίος Βύρωνας είχε έναν από τους πιο υπερκοστολογημένους βρεφονηπιακούς…) ο τότε επικεφαλής της «Στάσης Βύρωνα» κ. Κώστας Σταθόπουλος, δικηγόρος το επάγγελμα, είχε πει, πρόσωπο με πρόσωπο στον διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Βύρωνα: «Οι τεχνικές υπηρεσίες όλων των δήμων, είναι οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες που υπάρχουν σε όλο το δημόσιο».

ΦΥΣΙΚΑ, ο κ. διευθυντής είχε αρκεστεί σε ένα χλιαρό «κάνετε λάθος, δεν είναι έτσι…».

Δεν είναι έτσι; Ρωτήστε τον κόσμο να σας πει τι πιστεύει…