…και ένας αντιδήμαρχος λέει στο Δημοτικό Συμβούλιο
ότι ‘’ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πει τίποτα παραπάνω’’!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Γίναμε ‘’σοφότεροι’’ χτες στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής… Εμπεδώσαμε ότι η παραβατικότητα στην Καισαριανή είναι ανεξέλεγκτη… Εμπεδώσαμε και το ότι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες, που γίνονται μπαλάκι μεταξύ Αστυνομίας και δημοτικής αρχής, τελικά χάνονται στον κυκεώνα των προβλημάτων, διαιωνίζοντας την αυθαιρεσία και την ατιμωρησία…

Παρακολουθήστε τι συνέβη χτες με επίκεντρο αυτό το θέμα των αυθαιρεσιών στην κατάληψη των ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. Σας ενημερώνω ότι ήμουν παρών στη συνεδρίαση και ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ όσα ελέχθησαν.

Κάνει ερώτηση ο κ. Κοντόσταυλος στην εισαγωγή της συνεδρίασης: “Παρακαλώ να μου πείτε τι γίνεται με το ΜΟΚΑΪ και το GALA”.

Ήρθε η ώρα της συζήτησης του θέματος της κανονιστικής απόφασης για τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατημερτζής ζητάει να δοθούν απαντήσεις στην ερώτηση του κ. Κοντόσταυλου. ‘’Άκρα του τάφου σιωπή’’… Οι δύο παρούσες κυρίες των τεχνικών υπηρεσιών προφανώς ‘’δεν ακούνε’’. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προφανώς ‘’δεν ακούει’’… ‘’Αγριεύει’’ ο κ. Κατημερτζής: ‘’Τι θα γίνει ρε παιδιά; Θα απαντήσει κανένας, ναι ή όχι; Οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν απαντήσεις επί του θέματος, ναι ή όχι; Αν δεν έχουν, να προχωρήσουμε παρακάτω»…

“Έχουμε απαντήσεις… αλλά γιατί να πούμε εμείς και να μην πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος;”!!!

Αρχίζει το ‘’παιχνίδι’’… Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καισαριανής, οι οποίες έχουν τεραστίων διαστάσεων ευθύνες για όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην Καισαριανή, αλλά και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στο αμαρτωλό Ο.Τ. 9 και την πέριξ αυτού ακτίνα, πετάνε το μπαλάκι στον αντιδήμαρχο… Είναι ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ τεχνικές υπηρεσίες οι οποίες δήλωσαν σε επίσημο έγγραφο ότι:



Είναι αυτές οι ΙΔΙΕΣ τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες ενώ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ του κτιρίου, ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ στη χορήγηση άδειας… ‘’
open bar’’ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ!!!

Παίρνει την πάσα ο κ. αντιδήμαρχος και λέει ότι υπάρχουν ‘’ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ’’ για το συγκεκριμένο κατάστημα, εννοώντας προφανώς αποφάσεις ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ. Γιατί ΑΝ είχαν εκτελεστεί, δεν θα υπήρχε αυτό το όργιο αυθαιρεσίας.


Παρένθεση…

Επειδή κάποιοι προκαλούν κατά συρροή τη νοημοσύνη μας θα επανέλθω εγγράφως και θα ξαναζητάω αυτές τις «ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ» αποφάσεις.

Στις 22/6/2015 έστειλα επιστολή στους παρακάτω παραλήπτες και ζητούσα στοιχεία για όσα είχε πει ΠΑΛΙ ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος περί ανεκτέλεστων αποφάσεων.



Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση από κανέναν. Επειδή την επιστολή την έστειλα κατά σύσταση και προτροπή δικηγόρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, θα δώσω συνέχεια στο θέμα. Ιδιαίτερα μετά και το χτεσινό νέο συμβάν με τις «ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ». Κλείνει η παρένθεση.

 

“ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πω τίποτα παραπάνω”!!!

Λέει επίσης ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ότι υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κατάστημα, λέει ότι έχουν στείλει έγγραφα στην Πολεοδομία και την Αστυνομία, λέει ότι ‘’δεν ξέρει τι συμβαίνει και ενώ ο δήμαρχος έχει υπογράψει απόφαση για αφαίρεση αδείας τον Αύγουστο, το κατάστημα δεν έχει κλείσει με ευθύνη της Αστυνομίας», και μας δίνει τη χαριστική βολή:

“ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πω τίποτα παραπάνω”!!!

Έτσι μπράβο… ‘’Δεν θέλει να πει’’ ο κύριος που φέρει βαρύτατες ευθύνες για όλα αυτά, την περίοδο που ασκεί καθήκοντα αρμόδιου αντιδημάρχου… ‘’Δεν θέλει να πει’’ ο κύριος που βρήκε έτοιμες δύο αποφάσεις κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών στο ‘’Ο.Τ. 9’’ από τον Οκτώβριο του 2014 (διοίκηση Κοντόσταυλου), και μέχρι τον Μάρτιο του 2015 δεν είχε κάνει το παραμικρό..! Οι τεχνικές υπηρεσίες έκαναν την πρώτη επιστολή στην Πολεοδομία τον Μάρτιο του 2015 ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ..!

Και το ‘’αστείο’’ στην όλη υπόθεση είναι ότι οι αυθαίρετες κατασκευές στο ‘’Ο.Τ. 9’’ είχαν κατασκευαστεί ‘’κάτω από τη μύτη’’ των τεχνικών υπηρεσιών το 2012 και είχαν μετατραπεί σε ΕΝΙΑΙΟ κατάστημα με το υπό ερώτηση και υπό κρίση γκρεμισμένο διατηρητέο. Το 2015, όταν ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ οι τεχνικές υπηρεσίες να προσφύγουν στην Πολεοδομία της Αθήνας, οι αυθαίρετες κατασκευές χρεώθηκαν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου!!! Σήμερα ο χώρος είναι ένας ‘’σκουπιδότοπος’’, ο οποίος περιμένει την Πολεοδομία να βγάλει απόφαση κατεδάφισης..! Βλέπετε, ενώ η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ γίνεται εν ριπή οφθαλμού, η νόμιμη κατεδάφιση των αυθαιρέτων απαιτεί… αποφάσεις Πολεοδομίας!!!

Επίσης ‘’κάτω από τη μύτη’’ των τεχνικών υπηρεσιών είχε γκρεμιστεί το ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ, χωρίς καμία όχληση..! Εκ των υστέρων και προφανώς για να γλυτώσουν ‘’το τομάρι τους’’, έγραψαν στην έκθεση αυτοψίας τα περί γκρεμισμένων τοίχων κλπ.


Γνωρίζετε κάτι, κ. δήμαρχε;

Κλείνοντας αυτό το προκλητικό για την έννομη τάξη κεφάλαιο που λέγεται ‘’αυθαιρεσίες στην Καισαριανή’’, να κάνω μια ερώτηση στον κ. δήμαρχο ή όποιον άλλον είναι αρμόδιος, πραγματικά αρμόδιος, χωρίς εισαγωγικά:

Γνωρίζει κάποιος ΑΝ αληθεύει ότι προ 3-4 ημερών έγινε μήνυση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με ‘’βεβαρημένο παρελθόν’’, γιατί, σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία, βρέθηκε να έχει άδεια λειτουργίας ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ από το όνομα που έχουν οι αποδείξεις της ταμειακής μηχανής; Γνωρίζει κάποιος;


Και άλλος “τσαμπουκάς”…

Οι αυθαιρεσίες, φυσικά, δεν έχουν τελειωμό… Χτες μάθαμε, ύστερα από ερώτηση του κ. Κοντόσταυλου, ότι και ο πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οικογενειακών συμφερόντων, στην Υμηττού, το «ΜΟΚΑΪ», άρχισε αυθαίρετες εργασίες κατασκευής πατώματος και πέργκολας ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ!!!

Όπως μάθαμε από την ‘’ενημέρωση’’, η επιχείρηση υπέβαλε αίτηση άδειας των κατασκευών στις 21/8. Βλέπετε ο Αύγουστος είναι ο μήνας που ενδείκνυται για τις κάθε λογιών αυθαιρεσίες. Στις 27/8 είχαν ήδη αρχίσει οι αυθαίρετες κατασκευές. Δεν μπορούσε να περιμένει την άδεια..! Οι τεχνικές υπηρεσίες ζήτησαν διακοπή εργασιών. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! Στις 3/9 ζητήθηκε ξανά διακοπή εργασιών. Στο μεταξύ, οι κατασκευές έχουν προχωρήσει μέχρι το ‘’επιθυμητό’’ στάδιο… Μας είπαν ότι ΑΝ δεν συμμορφωθεί η επιχείρηση, θα ακολουθήσει η ‘’νόμιμη’’ διαδικασία… Ζήσε Μάη μου…

Όπως ‘’εξήγησε’’, διαμαρτυρόμενος για την ταύτιση του ‘’ΜΟΚΑΪ’’ με το “GALA”, ο πρώην δήμαρχος, «ποτέ δεν έχει γίνει καμία παράνομη παρέμβαση και αυτό ήταν με δική μου επιλογή»… Είπε επίσης ότι όταν ζητήθηκε η πρώτη διακοπή εργασιών, «είχαν μείνει κάτι σίδερα στη μέση και υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος πολίτης και γι’ αυτό συνεχίστηκαν οι εργασίες’’!!!

Απίθανοι! Απίστευτοι πολιτικοί… Δεν καταπατούν μόνο τους δημόσιους χώρους, αλλά και τη νοημοσύνη μας…

Τώρα, εγώ γιατί θυμάμαι, επί εποχής Τζόκα, να φέρνει το θέμα του «ΜΟΚΑΪ» στο δημοτικό συμβούλιο η κυρία Άννα Βασιλάκη, καταγγέλλοντας την απόπειρα ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ, στηριγμένου σε σιδερένιους πασσάλους, οι οποίοι είχαν ήδη κατασκευαστεί; Καλά θυμάμαι; Μάλιστα, θυμάμαι ότι είχε δοθεί διορία μιας μέρας να αφαιρεθούν οι πάσσαλοι, διαφορετικά θα πήγαινε η μπουλντόζα και θα τα έκανε όλα ‘’ίσωμα’’; Καλά θυμάμαι; ΚΑΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ!!!

Καλά θυμάμαι εγώ. Αυτοί ΟΛΟΙ νομίζουν ότι έχουμε πάθει αμνησία και Αλσχάιμερ και βρίσκουν ευκαιρία να παρανομούν ασύστολα… Δεν έχουμε πάθει ούτε αμνησία ούτε Αλσχάιμερ… Θα μας βρίσκουν μπροστά τους όλοι οι ‘’πονηροί’’, είτε λέγονται αντιδήμαρχοι, είτε ‘’τεχνικές υπηρεσίες’’…