Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2009…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σαν κολλητική αρρώστια, ή μάλλον καλύτερα σαν επιδημία, εξαπλώνεται στην Καισαριανή η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του δημόσιου χρήματος. «Κακοδιαχείριση» με την ολοκληρωμένη έννοια του όρου. Γιατί και η απόκρυψη στοιχείων της «λειψής», «απρόσεκτης», «ύποπτης» (και όποιον άλλο προσδιορισμό επιλέξετε) διαχείρισης των «άλλων», των προηγούμενων ας πούμε, ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ είναι. Και μάλιστα εκ προμελέτης. Από το 2009, στις 21 Ιουλίου συγκεκριμένα, άρχισε να ξετυλίγεται δημόσια και μαγνητοφωνημένα (για τα επίσημα πρακτικά θα σας γελάσω αν έχουν, τελικά, αναφερθεί…) το κουβάρι των «συστημάτων» που εφάρμοζε η τότε δημοτική αρχή «της Αριστεράς και της προόδου» στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Από το ανεπανάληπτο ότι η μία δημοτική επιχείρηση (η Καισαριανή μια εποχή είχε δύο, τη ΔΕΑΚ και τη ΔΕΚΑ…) τα χρήματα που φαίνονταν σαν «άνοιγμα» «ΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ» (!!!) μέχρι το εξίσου ανεπανάληπτο ότι ο τότε δήμαρχος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ τις εργοδοτικές εισφορές γιατί, όπως είπε καταγεγραμμένα, «το έκανε συνειδητά γιατί πίστευε θα γινόταν ‘’τράμπα’’ με ποσά που χρωστάει το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση» (!!!)


Όλα τα αποσπάσματα που περιέχονται στο άρθρο και ο τίτλος της κορυφής, είναι από τη “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, τεύχος Σεπτέμβρη 2009.

Από τότε, λοιπόν, ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, οι πολίτες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να πληρώνουν για την ψευδεπίγραφα «Κοινωφελή» δημοτική επιχείρηση «τα μαλλιά της κεφαλής τους»…

ΟΧΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ (800.000 ευρώ) «επιχορήγησαν» οι πολίτες τις διοικήσεις Τζόκα και Καμπάκα, εις εξόφληση του «μετοχικού κεφαλαίου» της επιχείρησης, το οποίο «έπεσε στο πηγάδι της αδιαφάνειας» εξ ολοκλήρου. Και αφού ανέλαβε η δημοτική αρχή του ΚΚΕ, μείωσε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «επιχορήγηση» σε ΤΡΙΑΝΤΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (30.000) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακολουθώντας τα ίδια βήματα των προηγούμενων στην ευλαβική τήρηση της αδιαφανούς διαχείρισης!!!

Αυτός που «έβγαλε στη σέντρα» τον δήμαρχο του 2009, όταν έγινε ο ίδιος δήμαρχος το 2011 ακολούθησε… «ταχύρρυθμο φροντιστήριο» αδιαφανούς διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, δηλώνοντας με απίστευτο θράσος πως «δεν θα μάθετε ποτέ ποιοι προσλήφθηκαν στην ΚΟΙΝΣΕΠ»!!!

«Φυσικά», έσπευσε αμέσως να κάνει τραβηχτική το υπόλοιπο του «μετοχικού κεφαλαίου»!!! Κάπου ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ (!!!) έβγαλε από το ταμείο του δήμου και το έβαλε στο πηγάδι δίχως πάτο της ρουφήχτρας που λέγεται «Κοινωφελής»…

«Φυσικά», για ευθύνες αυτών που διακινούσαν τα λεφτά χέρι με χέρι, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!! Άκρα του τάφου σιωπή…

Μέχρι που έφυγε κι αυτός κλωτσηδόν και ήρθε η «εθνοσωτήριος» αριστερή παράταξη του ΚΚΕ. Αλλά… Αλλά ΚΑΙ ΑΥΤΗ τσιμουδιά για όλα αυτά!!! Δύο χρόνια διοίκηση και ΤΩΡΑ, Μάρτιος του 2017, λένε χωρίς ίχνος ντροπής προς τους πολίτες, ότι «είναι υποχρεωμένοι» να εγκρίνουν και να «κουκουλώσουν» όλες τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που έχουν συμβεί την προηγούμενη δεκαετία!!!

Και επειδή ο απλός πολίτης, ο οποίος είναι δέσμιος ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ των «κομματικών στελεχών», αδυνατεί να καταλάβει πώς διαιωνίζεται ο ατέρμων κύκλος της ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, μάλλον θα πρέπει να καλέσουμε τον «σύντροφο» Κουτσούμπα, ή την Πασιονάρια της κομμουνιστικής αλήθειας «συντρόφισσα» Κανέλη να μας πουν πώς τα βλέπουν όλα αυτά που γίνονται στην «ηρωική Καισαριανή» και επί δημαρχίας του ΚΚΕ…


Από το 2009 στο 2017…

2009 μέχρι 2017. Οκτώ χρόνια «χολέρας» στη διαφανή διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων… Βέβαια, ο τότε επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ κ. Αγκαβανάκης, είπε εκείνη την αποφράδα για την Καισαριανή ημέρα, 21 Ιουλίου 2009:



«Προδιαγεγραμμένη»
η πορεία της «κοινωφελούς», είπε ο κ. Αγκαβανάκης. Δημιουργήθηκε με άλλο σκοπό από αυτόν που προσχηματικά αναφέρθηκε, είπε ο κ. Αγκαβανάκης. «Δεν συζητάμε για τέτοια κοινωφελή επιχείρηση», είπε ο κ. Αγκαβανάκης… Είπα-ξείπα… Όχι μόνο «συζητάνε», αλλά «πράττουν», συμβάλλουν έμπρακτα στη διαιώνιση της κακοδιαχείρισης, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, τα οποία εμποδίζουν τη ΝΟΜΙΜΗ λειτουργία της επιχείρησης..!


Από τότε δημιουργήθηκαν ερωτήματα…

Τα ερωτήματα δεν δημιουργήθηκαν σήμερα. Όχι. Από τότε, το 2009, δημιουργήθηκαν. Αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν από κανέναν.

Ρώταγε από τότε ο κόσμος:



Κάποια από αυτά έχουν τροποποιηθεί «στους τύπους». Τότε «άλλαζαν χέρι με χέρι» εκατομμύρια δραχμές ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αργότερα (ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ δεν εμπόδισε τη διοχέτευση χρημάτων από το ταμείο του δήμου στο ταμείο της «Κοινωφελούς»…

«ΦΥΣΙΚΑ», η διακίνηση «χέρι με χέρι» και χωρίς παραστατικά (!!!) 200 εκατομμυρίων δραχμών δεν συγκίνησε κανέναν από τους επόμενους διαχειριστές της επιχείρησης και του δήμου..! Ούτε «ενδιαφέρθηκε» κανένας αιρετός, ο οποίος έχει δώσει όρκο «να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους», να μάθει και να πληροφορήσει τους πολίτες ποια μεθόδευση ακολουθήθηκε γι’ αυτή ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ… Όχι. «Απλά» ακολούθησαν κι αυτοί ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ!!!

Και ακολουθώντας τα ίδια βήματα της ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, έρχεται αύριο, Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο η επισημοποίηση του «κουκουλώματος» των πεπραγμένων της «Κοινωφελούς» για το 2012, 2013, 2014… Και αμέσως μετά, ΑΜΕΣΩΣ, στο επόμενο θέμα, έρχεται η έγκριση μιας ακόμη τραβηχτικής ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, ή ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ υπέρ της χαβούζας της ΚΕΔΗΚ…

Προφανώς έχουν εξασφαλίσει τη διαπαραταξιακή έγκριση των ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ των ισολογισμών του 2012, 2013, 2014 και βιάζονται να εισπράξουν και αυτό το «τριαντάρι»..!

Κακόμοιρη Καισαριανή, τι σού ‘μελε να πάθεις…