Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι απαγορευμένη στην Καισαριανή..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Για δεύτερη φορά μέσα σε σαράντα μέρες ο δήμος Καισαριανής δίνει “εξετάσεις” διαφάνειας και ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ παταγωδώς. Εξετάσεις σε ένα κρίσιμο τομέα με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Στον τομέα της χορήγησης αδειών των καταστημάτων. Δίνει εξετάσεις για τη διαχείριση των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ θεμάτων του δήμου με τα άδεια ταμεία και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ισονομίας που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να διέπει την, ας πούμε, “φιλοσοφία” όλων των δημοτικών “αρχόντων”.

Κάποια από τα καταστήματα της Καισαριανής απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης επί σειρά ετών και όχι μόνο επί της σημερινής δημοτικής αρχής… Η οποία προνομιακή μεταχείριση, σε πολλές περιπτώσεις, πιθανότατα, εμπίπτει και στη δικαιοδοσία των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, του Καλλικράτη και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων του 2006 για παράβαση καθήκοντος.

Η πιο τρανταχτή και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ περίπτωση είναι του καταστήματος υγειονομικού (!!!) ενδιαφέροντος που στεγάζεται σε διατηρητέο, του οποίου έχει γκρεμιστεί ολόκληρη η πρόσοψη και το οποίο στερείται πιστοποίησης ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, αλλά έχει πάρει άδεια ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ!!!

19 Σεπτέμβρη ήταν, όταν έγραφα σ’ αυτές εδώ τις στήλες:

Η συνέχεια ήρθε στις 20 Οκτώβρη, όταν το συγκεκριμένο θέμα, με την ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ των λόγων της αναβολής, επανήλθε στην διαχρονικά ΑΜΑΡΤΩΛΗ επιτροπή, της οποίας ηγείται ο… δήμαρχος..!

Αυτή τη φορά, προφανώς μη μπορώντας να κρύψουν τις αιτίες της αναβολής, παραθέτουν την εισήγηση της υπαλλήλου του δήμου.



Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Η εισήγηση έχει ημερομηνία 13.10.2016. Άρα, στις 13.9.2016, όταν αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ; Και ΑΝ δεν υπήρχε, ΓΙΑΤΙ δεν υπήρχε; Επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, δημιουργούνται υπόνοιες ότι άλλα ήταν τα αίτια της αναβολής. Αίτια που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα άλλων, «υψηλών στρωμάτων» της ιεραρχίας του δήμου.

Στην παράγραφο 2, η εισήγηση λέει ξεκάθαρα ότι οι βεβαιώσεις οφειλής προς τον δήμο Καισαριανής ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016. Ποιές χρονολογίες αφορούν οι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ βεβαιώσεις οφειλών; Υπάρχουν άλλες βεβαιώσεις οφειλών με προγενέστερη ημερομηνία ή ημερομηνίες; ΑΝ υπάρχουν, ΑΠΟ ΠΟΤΕ υπάρχουν; ΑΝ υπάρχουν, με ποιο τρόπο έχει διεκδικήσει ο δήμος τα λεφτά ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΑΝ υπάρχουν, κατά πόσο έχουν επηρεάσει τη νομιμότητα των ΑΔΕΙΩΝ που χορηγήθηκαν στο μεταξύ;

Οι ερωτήσεις δεν γίνονται στον αέρα. Γίνονται γιατί ΑΝ υπάρχουν προγενέστερες οφειλές, δημιουργούνται πάμπολλα θέματα ΝΟΜΙΚΟΥ χαρακτήρα. Και, κυρίως, με ποιο τρόπο και με ποια «κίνητρα» δόθηκε η άδεια ΚΑΙ στην ταράτσα του στερούμενου μελέτης στατικής επάρκειας ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ από τον τοποτηρητή του πασόκ, ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, αφού είχε χάσει τις εκλογές από τον κ. Κοντόσταυλο.

Επίσης, για ποιά “τέλη χρήσης πεζοδρομίου” λέει η εισήγηση; Του ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ; Αυτό “βαφτίζεται” πεζοδρόμιο; Και αν, όντως, δεχτούν οι “ειδήμονες” ότι είναι ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ εφ’ όσον υπάρχουν οφειλές, οι οποίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;  

Τελικά, η επιτροπή, “αφού έλεγξε τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί” (!!!), έβγαλε την απόφαση: 


 


«ΦΥΣΙΚΑ», κατά την πάγια τακτική των «τσιφλικάδων» των δημόσιων χώρων της Καισαριανής, η μη χορήγηση άδειας μουσικής, δεν έχει καμία σημασία… Είναι, απλά, “για τα μάτια του κόσμου”… Για να λέμε ότι ασκούμε τα καθήκοντα που μας έχει αναθέσει ο νομοθέτης, αλλά πέραν τούτου, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ουδέν…


Δεν τρέχει τίποτα…

Θυμάστε και μια άλλη «απόρριψη», της συγκεκριμένης ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ή ΑΝΙΚΑΝΗΣ επιτροπής; Αφορούσε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!!! Ήταν 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016:



Μην ψάχνετε άδικα να βρείτε αν έχει εφαρμοστεί η απόφαση της κατ’ υπόθεση έγκυρης και υπεύθυνης επιτροπής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!! Τα τραπέζια εξακολουθούν να καταλαμβάνουν την πλατεία!!!

Αυτή είναι λοιπόν η διαφ(θ)ορά της Καισαριανής από τις ευνομούμενες πόλεις… Οι κατά καιρούς «άρχοντες» της Καισαριανής θεωρούν ότι κολλώντας την ταμπέλα της «ηρωικής» πριν από το όνομα της πόλης, δικαιωματικά μπορούν να ασελγούν επί των πολιτών… Και θεωρούν ότι η επίκληση της «ηρωικής» τους δίνει το δικαίωμα της καταστρατήγησης κάθε ίχνους ισονομίας και νομιμότητας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ…

Α, και κάτι τελευταίο: έστω και ένα (1) σωστό να δεχτούμε ότι έχει ο Καλλικράτης, αυτό σίγουρα είναι η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ που παίρνουν οι “άρχοντες”… Αν δεν υπήρχε και αυτή η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, θα ζούσαμε στα “μαύρα μεσάνυχτα”, αγνοώντας τα “ακροβατικά” που επιχειρούν οι δήθεν “υπεύθυνοι” ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ παράγοντες…