Η απόφαση 84 για το μετρό είναι διατυπωμένη
ή/και ειλημμένη ΠΛΗΜΜΕΛΩΣ και με τρόπο αντίθετο
από τις παρεμφερείς αποφάσεις ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τελικά έγινε ψηφοφορία ή δεν έγινε ψηφοφορία για το θέμα του μετρό; Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έχει συμβεί. Όμως, τα έγγραφα των παρεμφερών (κατά πλειοψηφία δηλαδή) αποφάσεων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής, «λένε» άλλα από όσα είδαμε γραμμένα προχτές. Στην κορυφή βλέπετε ενδεικτικά δύο από δεκάδες αποφάσεις του σημερινού δημοτικού συμβουλίου. Τώρα δείτε από κάτω το «δια ταύτα» της επίμαχης απόφασης 84 για το μετρό:



Είναι φανερό ότι η απόφαση 84 έχει «καλλωπιστεί» στη διατύπωσή της. Είναι εντέχνως ασαφής σε πρώτη ανάγνωση. Δηλαδή ποιοι ΔΕΝ ψήφισαν από τη μειοψηφούσα άποψη; Είναι πρωτοφανές να διατυπώνεται ΑΠΟΦΑΣΗ κατά παράταξη!!! Και όχι μόνο πρωτοφανές, αλλά βάζει και σε υποψίες. Υποψίες κομματικής εκμετάλλευσης ή/και στοχοποίησης προσώπων.

Αυτό το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί στην Καισαριανή με το θέμα της «αγροτικής έκτασης» του λαχανόκηπου. Όταν, κατόπιν εορτής, είχε αντιδράσει ο κ. Τζόκας λέγοντας πως ΔΕΝ είχε ψηφίσει την παραχώρηση γης στο συγκεκριμένο σημείο, ο τότε γραμματέας του δήμου εμφανίστηκε όρθιος, εκ δεξιών του «αφέντη», κραδαίνων ένα-δυό φύλλα χαρτί, λέγοντας «εδώ είναι, εδώ έχετε ψηφίσει»..!

Αυτά όλα, φυσικά, είναι αποτέλεσμα της πλημμελούς λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Όχι μόνο τώρα, αλλά… παλαιόθεν…

Επειδή πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα, παραθέτω δύο σημεία από τον επίσημο κανονισμό λειτουργίας  του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο κατάρτισε και δημοσίευσε το ΥΠΕΣ.

«Αφού εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ο Πρόεδρος διατυπώνει την οριστική πρόταση προς ψήφιση του θέματος,                όπως διαμορφώθηκε με τις τροπολογίες που πιθανόν έχουν επέλθει. Ο Γραμματέας καταγράφει την ψήφο των συμβούλων     καθώς και όσους συμβούλους αποχωρούν από τη συνεδρίαση».
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΘΡΟ 4.

«Αφού εξαντληθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης                                   και όλοι οι σύμβουλοι προσέρχονται και υπογράφουν τα πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά».
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΘΡΟ 9.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχουν τηρηθεί αυτά τα δύο σημεία; ΑΝ έχουν τηρηθεί, χρήσιμο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ θα ήταν να δοθούν στη δημοσιότητα. Για να ξέρουν ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ…

Θα επανέλθω.