Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η δημοτική αρχή της Καισαριανής και του ΚΚΕ, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, έδωσε σαφή δείγματα μίμησης στρεβλών πρακτικών του παρελθόντος με ταυτόχρονη προσπάθεια συγκάλυψης ή/και αποσιώπησης εκκρεμών υποθέσεων οι οποίες προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και λειτουργούν σε βάρος των πολιτών και της ισονομίας, την οποία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί κάθε αρχή που ασκεί εξουσία.

Τα πεπραγμένα της αυτά, τα συνοδεύει με ένα συνειδητό πέπλο σιωπής, δημιουργώντας την πεποίθηση πως συγκαλύπτει δια της απαξίωσης των όποιων ερωτημάτων τίθενται κάθε φορά.

Η παραχώρηση στέγης στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο σε επαγγελματικό σωματείο-«παράρτημα» του ΚΚΕ, με τη μέθοδο του «έτσι γουστάρω», η διαιώνιση-συγκάλυψη των αυθαίρετων κατασκευών στο Ο.Τ. 9, για τις οποίες υπάρχει απόφαση ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ από τη διοίκηση Κοντόσταυλου, αλλά και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στο ίδιο σημείο, που έχει μετατραπεί σε ΑΠΟΘΗΚΗ συγκεκριμένου καταστήματος, με ταυτόχρονο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ που οδηγεί από την οδό Τζ. Κέννεντυ στην πρασιά της οδού Μισούντος (!!!) είναι μερικά από τα «ανδραγαθήματα» της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, η οποία όχι μόνο δεν ενημερώνει τους πολίτες, όπως έχει υποχρέωση, αλλά και δεν απαντά όταν ερωτάται.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ότι η δημοτική αρχή προσπάθησε, κάνοντας τον «μεσολαβητή», να δώσει ώρες εκμετάλλευσης των γηπέδων 5χ5 του Σκοπευτηρίου, τα οποία εκμεταλλεύεται στο σύνολό τους η… «ιδιωτική πρωτοβουλία» απομυζώντας τις «λαϊκές οικογένειες», για τις οποίες δήθεν κόπτεται το ΚΚΕ; Και σε ποιόν ήθελε να δώσει τις ώρες εκμετάλλευσης; ΠΡΟΣΟΧΗ: σε κάποιον που κατέθεσε «πειραγμένη» φορολογική ενημερότητα για το κυλικείο του γηπέδου της Ν. Ήστ!!! Το οποίο κυλικείο του γηπέδου της Ν. Ήστ παραμένει κλειστό από τότε!!! Προφανώς γιατί η υπόθεση έχει πάει στον εισαγγελέα… Και πήγε στον εισαγγελέα ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. του γυμναστηρίου της Ν. Ήστ, αλλά ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!! Αφού, στο μεταξύ, το Δ.Σ. της Ν. Ήστ (του οποίου πρόεδρος είναι ο εκάστοτε δήμαρχος Καισαριανής) ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, αποκρύπτοντας στην ανακοίνωση που ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ έβγαλε, τους πραγματικούς λόγους τής ακύρωσης της δημοπρασίας!!!

Ώρες ολόκληρες μπορεί κανείς να απαριθμεί τα «κατορθώματα» της δημοτικής αρχής. Αλλά τώρα είναι άλλο το θέμα: είναι η νοοτροπία τού «έτσι γουστάρω» και δεν απαντώ σε όλα αυτά που αφορούν ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ..! Και το πιο πρόσφατο γεγονός, είναι όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του μετρό.

Χτες, η δημοτική αρχή εκτέθηκε άλλη μια φορά. Μάλλον ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ. Γιατί, για άλλη μια φορά, «τραμπουκίζει». Δεν δίνει λογαριασμό για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ υποθέσεις. Με τελευταίο κρούσμα την υπόθεση του δημοτικού συμβουλίου στις 10 Απριλίου για το μετρό.

Εκείνη την ημέρα όλα συνηγορούν ότι έγινε ο πλήρης εξευτελισμός του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου. Με μία «απόφαση», αριθμός 84, η οποία μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ μαζί με τις άλλες αποφάσεις, παρά μόνο στη Διαύγεια… Η 84 λείπει από τις δημοσιευμένες αποφάσεις..! Επιλεκτικά… Και όσο η δημοτική αρχή δεν απαντά επίσημα και δημόσια, εγώ θα λέω ότι η απόφαση υπ’ αριθμόν 84 ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.  Όταν απαντήσει με στοιχεία, θα κρίνω αν με καλύπτει ή όχι.

Αλλά και η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου είναι παντελώς διαφορετική από την απόφαση που λένε ότι ψηφίστηκε!!! Η πρόσκληση ΕΚΕΙΝΗ έλεγε αυτό που βλέπετε στην κορυφή: «Συζήτηση – ενημέρωση». ΑΝ ΗΘΕΛΕ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, θα μπορούσε να βάλει το ζήτημα σε ψηφοφορία ώστε να προστεθεί και η «λήψη απόφασης», ώστε να βγει νόμιμη απόφαση. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Επιπλέον, όπως κατήγγειλαν διαφωνούντες δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ΜΕΤΕΙΧΑΝ στη συνεδρίαση, δεν υπήρχε εισήγηση. Ούτε είχε δοθεί στη δημοσιότητα κάποια εισήγηση.

Αύριο κάνουν άλλο «ανοιχτό»(!!!) δημοτικό συμβούλιο με θέμα «ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ». Εδώ, ως εκ θαύματος, υπάρχει εισήγηση: Επτά (7) σελίδες και 2.350 λέξεις…

Αλλά, ΤΩΡΑ, ύστερα από τον ντόρο που έγινε, υπάρχει και «ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»!!! Και καλά, ας πούμε ότι στις 10 Απριλίου «έκαναν λάθος». Γιατί δεν λένε δημόσια «συγνώμη, κάναμε λάθος»; Γιατί αυτός ο «κομματικός τσαμπουκάς»;

Και αν θέλουμε να πάμε παραμέσα, ποιες ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ κρύβονται πίσω από όλο αυτό το σκηνικό; Δεν μπορεί, θα φανούν στη συνέχεια…

Βέβαια, όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα, επ’ ουδενί ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ τους δήθεν «διαφωνούντες» από τις ευθύνες τους. Οι οποίες είναι σαφείς: Έπρεπε να έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες ακύρωσης της απόφασης. ΟΧΙ ΚΑΤ’ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. Την οποία ο δήμος Καισαριανής έχει κάνει κουρελόχαρτο. Όχι τώρα μόνο. Παλαιόθεν. Το χειρότερο δημοτικό συμβούλιο πανελλαδικά. Ο πλήρης ευτελισμός του θεσμού. Ο πλήρης…

Μην ξεχνάτε ότι η μοναδική «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ» απόφαση που κήρυξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΗ!!! Και αφορούσε ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ!!! Χωρίς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!! Αυτό που βλέπετε από κάτω, είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ πρακτικό!!! Επίσημα. Η απόφαση έχει κηρυχθεί “ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ”!!! Αλλά εξακολουθούν και τη χρησιμοποιούν!!! Την ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ!!!

 


Και κανένας από τους ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΥΣ που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση της ΑΔΑ και να ακυρωθεί η απόφαση!!! Και του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου!!!

Γειά σου, «σύντροφε» Κουτσούμπα, με τα «παλικάρια» σου… Και εις ανώτερα…