“Υπάρχει και φιλότιμο” ή υπάρχει το “έτσι γουστάρουμε”;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής υπ’ αριθμόν 5/27.01.2020. Θέμα: Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την «Αποζημίωση του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Επιχείρησης Καισαριανής». Την εισήγηση κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος «θέτει υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την εισήγηση με αριθμ. πρωτ. 21/15.01.2020 του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καισαριανής κ. Λειβαδίτη Γεώργιου, η οποία έχει ως εξής:». Μάλιστα… Η εισήγηση, της εισήγησης, ω εισήγηση… Επί της ουσίας τώρα, υπάρχει η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΗΚ, ο οποίος ζητάει για τον εαυτό του αποζημίωση, απόλυτα νόμιμα βέβαια. Θεμιτό, αν έτσι νομίζει ο εισηγούμενος για τον εαυτό του… Λέει, μεταξύ άλλων, η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΗΚ αυτά που βλέπετε στην κορυφή.

Όμως, από εδώ και κάτω αρχίζουν τα «περίεργα». Σε όσα αναφέρει η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΗΚ «Σύμφωνα με:» υπάρχει και η υπουργική απόφαση 42188/18,του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Τι αναφέρει αυτή; Ιδού:

 

Πρώτο και κυριότερο: ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της επιχείρησης το 2019; Είχε κέρδη ή είχε ζημιές; Πήρε επιχορήγηση από τον δήμο για να καλύψει υποχρεώσεις της ή όχι; Και αν πήρε, πόσα πήρε; Δηλαδή, δεν αναφέρεται το κυριότερο, το οποίο θέτει ως πρώτη προϋπόθεση η υπουργική απόφαση..!

Άλλο που δεν αναφέρεται στην απόφαση: τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ θα εισπράττουν έξοδα παράστασης;  

 

ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ με τη βούλα…

Μέχρι εδώ, παρατηρούμε ότι υπάρχει μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, η οποία ή είναι πρόχειρη, «στο πόδι», ή σκόπιμα είναι ελλιπής… Από εδώ και κάτω υπάρχει η απόφαση:

 

 

ΟΚΤΩ «ΚΑΤΑ», ΠΕΝΤΕ «ΛΕΥΚΟ». Επί ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΟΝΤΩΝ, δεν υπερψήφισαν την εισήγηση της εισήγηση τα ΔΕΚΑΤΡΙΑ. Καθαρή μειοψηφία δηλαδή. Άσχετα αν «τυπικά», με τις νέες ρυθμίσεις «περί κυβερνησιμότητας των δήμων» υπάρχει τυπική πλειοψηφία.

Τη θέση μου την έχω διατυπώσει για το θέμα: τα έπαιρναν οι προηγούμενοι, δικαίως να τα παίρνουν και οι επόμενοι, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αλλά εδώ θεωρώ ότι μπαίνει και ένα προσωπικό θέμα. Εδώ υπάρχει μειοψηφία με τη βούλα. Θα μπορούσε, αν ήθελε, ο αιτούμενος την αποζημίωση, να απαιτήσει την έκδοση απόφασης από το ΣΥΝΟΛΟ του δημοτικού συμβουλίου, και από τους 27 δηλαδή. Δεν το έπραξε. Δικαίωμά του. Δικαίωμα δικό μας είναι να κρίνουμε τις πρακτικές «της ζητιανιάς» από το δημόσιο χρήμα και μάλιστα από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ χρήμα, το χρήμα των πολιτών. Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να αναλάβει καθήκοντα που δεν θέλει ή που "δεν τον συμφέρει".

Αλλά ΑΝ δούμε στο μέλλον να ψηφίζονται κονδύλια από τον δήμο για να πληρωθούν χρέη της ΚΕΔΗΚ, έ, τότε όσοι τα ψηφίσουν θα πρέπει «να βρούνε μέρος να κρυφτούν»… Και τότε να δούμε ποιος θα εισηγηθεί  επί της εισήγησης του εισηγούμενου…