Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σε άλλες εποχές μας μεταφέρει η δημοτική αρχή της Καισαριανής. Στην εποχή στην οποία “ο λαός μας”, ήταν ψωμοτύρι στα χείλη και στα γραπτά των ηγετικών στελεχών της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Στην εποχή στην οποία οι εφημερίδες ήταν όργανα του Ανώτατου Σοβιέτ και η “Πράβδα” έγραφε κατά παραγγελία “ειδήσεις”…

Χτες, λοιπόν, το “Ανώτατο Σοβιέτ” της Καισαριανής αποφάσισε ότι η «ενημέρωση του λαού μας» γίνεται ΜΟΝΟ με πληρωμένες καταχωρήσεις ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέσα… Οι κυβερνήσεις φεύγουνε, αλλά τα χούγια και οι τακτικές μένουν… Τα ίδια που έκανε και ο προηγούμενος πασόκος, τα ίδια εγκαινίασε και η παρούσα δημοτική αρχή.

Το ποσό βέβαια δεν είναι το ίδιο με τα προκλητικά ποσά που πλήρωνε ο ‘’χορηγός’’ του λιβανίσματος του εαυτού του… Η νοοτροπία είναι ακριβώς η ίδια. Μάλιστα προσβάλλει ευθέως όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης, αφού λέει ξεκάθαρα ότι η «ενημέρωση του λαού μας» πιάνει τόπο μόνο όταν γίνεται επί πληρωμή και με συγκεκριμένες διαδρομές.

Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, επειδή τέτοιες προσβολές δεν είναι ανεκτές από εμένα, η «ενημέρωση του λαού μας» δεν πρόκειται να έχει θέση σ’ αυτές τις στήλες.