Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε μια καινοτομία: σχεδίασε και εφάρμοσε ήδη την «Ημέρα ακρόασης πολιτών». Η ακρόαση των πολιτών γίνεται από πενταμελή επιτροπή των Προϊστάμενων των Κλάδων του Αρχηγείου του Σώματος. Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε χτες, στο αρχηγείο της Αστυνομίας, στη λεωφόρο Κατεχάκη. Ήμουν από τους πρώτους που συμμετείχα, έχοντας υποβάλει το σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά, όπως προέβλεπε η διαδικασία που είχε καθοριστεί.

Το ζήτημα για το οποίο κατέφυγα στην επιτροπή, ήταν, φυσικά, οι μεταμεσονύκτιες κανιβαλικές εκδηλώσεις στο Σκοπευτήριο, με όλα όσα συνεπάγονται ως προς τη νομιμότητα των ενεργειών για την χορήγηση άδειας (AN υπάρχει…) για τις εκδηλώσεις και τις πιθανές φορολογικές παραβάσεις με τη διακίνηση “μαύρου χρήματος”, χωρίς παραστατικά, αλλά και την πιθανολογούμενη διακίνηση ουσιών.

Άλλωστε, η επιστολή των κατοίκων για το «Χάραμα», είναι εξόχως αποκαλυπτική.



Το συμπέρασμα που έβγαλα από τη διαδικασία είναι πως τα ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας δεν γνωρίζουν τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, από το όργιο των παραβάσεων που διαπράττονται στο Σκοπευτήριο, με ή χωρίς τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής.

Αποκόμισα τη διαβεβαίωση της επιτροπής ότι ΑΜΕΣΑ θα υπάρξουν ενέργειες του αρχηγείου της Αστυνομίας και ενημέρωσή της τόσο από το ΑΤ Καισαριανής όσο και από τον δήμο Καισαριανής.

Φυσικά, δεν πρόκειται να παρατήσω το ζήτημα. Ιδίως μετά την ΥΠΟΠΤΗ και πιθανόν ποινικά κολάσιμη ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ της εκδήλωσης της 1ης Αυγούστου, η οποία κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, αλλά και τη διαφαινόμενη ΔΙΑΦΥΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, δηλαδή των πολιτών.

Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα.