Αφού την “ξεπούλησαν” ολόκληρη, “φιλέτο-φιλέτο”, παίζοντας τον ρόλο
του “ντήλερ της Ιστορίας”…  σήμερα κάνουν ότι ξέχασαν την τρομακτική
υπόθεση της “γεωργικής έκτασης” του Σκοπευτηρίου..!

Για τη Μ.Κ.Ο. ΕΠΕΚΑ θα μας πείτε τίποτα;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μεγάλο και μάλλον αναπάντητο θα μείνει το ερώτημα ΑΝ άφησαν τίποτ’ άλλο για “ξεπούλημα” οι ομοϊδεάτες και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, όσων σήμερα σηκώνουν το “λάβαρο της επανάστασης” για την ΔΗΘΕΝ παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον ΣΠΑΥ…

Στο μεταξύ, είχαμε νέες δηλώσεις της “νέας” παράταξης του παλαιο-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες  φιλοξενήθηκαν, επί πληρωμή φαντάζομαι, σε τοπικό έντυπο. Δηλώσεις της σημερινής επικεφαλής και πρώην στενής συνεργάτιδας του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ την τετραετία 2010-2014.

Τι διαβάσαμε λοιπόν; Μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ποτέ δεν απαντήθηκε αν μπορούσαν να παραχωρήσουν τμήματα του χώρου του Σκοπευτηρίου, το οποίο έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό κράτος για 40 χρόνια στον δήμο Καισαριανής». {…}

«Παρά τις στοχευμένες και ψευδείς κατηγορίες τους, την οργανωμένη παραπληροφόρηση των πολιτών και την επαναλαμβανόμενη διαστρέβλωση της αλήθειας, εμείς δηλώνουμε ότι δεν “ξεπουλάμε” την Καισαριανή “κομματάκι – κομματάκι” και θεωρούμε χρέος μας να υπηρετούμε απόλυτα και χωρίς κανένα ενδοιασμό τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν!»

 

Υπάρχει παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής;

Ξεκινάμε με την… κατηγορηματική παραδοχή ότι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής «έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό κράτος για 40 χρόνια στον Δήμο Καισαριανής». Και ανακύπτει το ερώτημα: Υπάρχει έγκυρη παραχώρηση;

ΟΧΙ, λέω εγώ. Και το στηρίζω στα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή. Και τα οποία έγγραφα λένε, μεταξύ άλλων, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφασή του 2362/2017 έχει παραπέμψει το ζήτημα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο γιατί έκρινε ότι υπάρχει σύγκρουση αποφάσεων, και συγκεκριμένα με την απόφαση του Αρείου Πάγου 20/2001. Καταλήγει η απόφαση 20/2001 του Αρείου Πάγου:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

[…] Αποφαίνεται ότι είναι βάσιμοι οι παραπεμφθέντες στην παρούσα Ολομέλεια εις το σκεπτικό λόγοι αναιρέσεως, κατά το μέρος που αυτοί στηρίζονται σε παραβίαση των άρθρων 17 του Συντάγματος και 50 του ν. 1731/1987. Και

Αναπέμπει την υπόθεση στο Δ΄ Τμήμα για εξέταση των υπόλοιπων λόγων αναιρέσεως.

 

Στις 31 Αυγούστου 2016 συζητείται στη Βουλή, υπό μορφή τροπολογίας, η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής. Υπερψηφίζεται κατά πλειοψηφία «και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο». Γιατί «κατά πλειοψηφία»; Γιατί ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πρόβαλε ενστάσεις, τονίζοντας ότι υπάρχει δικαστική εμπλοκή. Μάλιστα ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Από πότε υπάρχει «δικαστική εμπλοκή»; Αν δεν με απατά η μνήμη μου από το 2000-2001, όταν η Πανελλήνια Σκοπευτική Εταιρία προσέβαλε στον Άρειο Πάγο τον νόμο Τσοβόλα με τον οποίο είχε αφαιρεθεί το Σκοπευτήριο από την κυριότητα της ΠΣΕ. Την οποία κυριότητα είχε από το 1933, όταν είχε ανταλλάξει μια έκταση που κατείχε στην Καλλιθέα με την έκταση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, προκειμένου να φτιάξει και να λειτουργήσει σκοπευτήριο.

 

Τι αναφέρει η τροπολογία

Η τροπολογία δημοσιεύεται ως άρθρο 44 και μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Άρθρο 44

1. Παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα έτη η αποκλειστική χρήση εκτάσεως 463.946 τ.μ., που αποτελεί τμήμα του δημοσίου κτήματος με ΑΒΚ 2301, όπως καθορίζεται επακριβώς στο προσαρτώμενο παράρτημα, τοπογραφικό διάγραμμα από 25.4.2016 των μηχανικών Δημητρίου Παπαδόπουλου και Χρήστου Αντωνόπουλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής του Υπουργείου Οικονομικών, και απεικονίζεται με τα στοιχεία (1,2,3… 115,116,1) με τους παρακάτω όρους: {…}

[…] Έσοδα του Δήμου Καισαριανής από τη διαχείριση και εκμετάλλευση του τμήματος αυτού για τους σκοπούς της προηγούμενης παραγράφου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εν γένει συντήρηση και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή του.

3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι της παρούσας παραχώρησης και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια αυτής”.

Υπάρχει απόφαση με τους όρους παραχώρησης; Δεν γνωρίζω.

 

Πού πήγαν τα έσοδα από τις ολονύχτιες συναυλίες;

Αν δεχτούμε ότι υπάρχει παραχώρηση στον δήμο Καισαριανής, τότε κάποιοι ήταν υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουν για τα μέχρι σήμερα έσοδα, όπως ρητά ορίζεται:

“Έσοδα του Δήμου Καισαριανής από τη διαχείριση και εκμετάλλευση του τμήματος αυτού για τους σκοπούς της προηγούμενης παραγράφου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εν γένει συντήρηση και την περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησή του”, λέει το άρθρο 44.

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, υπάρχει θέμα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

Άρα, τα ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ έσοδα που απέφεραν οι ολονύχτιες συναυλίες ΔΗΘΕΝ «για τους πυρόπληκτους», που έγιναν το 2016, επί διοίκησης ΚΚΕ, έπρεπε να έχουν μπει στα ταμεία του δήμου..! Ή μήπως δεν είναι έτσι; 

 

Για τη ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ θα πείτε τίποτα;

Εν τω μεταξύ, τον Απρίλιο του 2014 ήρθε στο φως έκθεση αυτοψίας της Μ.Κ.Ο. ΕΠΕΚΑ, η οποία αναφέρει ότι ο δήμος Καισαριανής, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ δηλαδή, είχε ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ την εκχώρηση ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ στο ΕΠΕΚΑ (μεταξύ των οποίων και το Σκοπευτήριο ως “γεωργική έκταση”), χωρίς να κατοχυρώσει τη δυνατότητα έστω και τυπικού ελέγχου από τον δήμο Καισαριανής!!! Μάλιστα, στο υπογραφέν μνημόνιο αναφέρεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ανάμιξη  του “Μανωλίδη” στο Κοινωνικό παντοπωλείο!!!

Τ’ ακούς; Τ’ ακούω να λες…

Κι ύστερα μιλάνε για «παραχώρηση» των… παιδικών χαρών στον ΣΠΑΥ οι αθεόφοβοι..! 

Για να δούμε, θα έχουν κάτι να πουν γι’ αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται;

Α, για να μην το ξεχάσω: η έκθεση είναι στα χέρια μου…

Συνεχίζω «οσονούπω», που λένε κι οι γραμματιζούμενοι…  

Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Μάιος 2022