Βήμα-βήμα το οδοιπορικό στη διαδρομή του ΒΡΩΜΙΚΟΥ χρήματος
που εισπράττουν κάποιοι “αετονύχηδες” και πληρώνουν τα “κορόιδα”…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το ΘΡΑΣΟΣ μερικών «πολιτικών παραγόντων», ανεξαρτήτως κόμματος, πηγάζει από την ολοσχερή ανυπαρξία θέλησης για καθαρή και διαφανή διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος. Ανυπαρξία η οποία διέπει και τους επόμενους… και τους επόμενους… και τους επόμενους… και πάει λέγοντας. Όταν οι κοινωνικές και, πιθανόν, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες αρχίζουν να ξεχνιούνται, τότε ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ κάνει την εμφάνισή του και προκαλεί. Προκαλεί την κοινωνία. Τους μη κομματικά αποκλειστικά εξαρτώμενους και συμφεροντολογικά συμπεριφερόμενους. Δηλαδή οι ΜΗ διαθέτοντες ηθικά εφόδια εν επαρκεία, αρχίζουν να προκαλούν… Τότε η κοινωνία πρέπει να πάρει θέση. Κάθετη και αδιαπραγμάτευτη. Να τους εξοστρακίσει. Δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς αυτοί που έχουν επιδείξει αντικοινωνική συμπεριφορά, από όποια θέση και αν κατέχουν. Δεν μπορούν να «κουνάνε το δάχτυλο» στην κοινωνία αυτοί που το δάχτυλο το έγλειφαν, αφού πρώτα το είχαν βουτήξει στο «μέλι»…

Επανέρχομαι από σήμερα και πιάνω από την αρχή το κουβάρι, κυριολεκτικά, της επιεικώς ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του δημοτικού σταδίου, από την ημέρα που περιήλθε στη δικαιοδοσία του δήμου Καισαριανής με τον νόμο 2725/1999.

Κοντεύουν είκοσι χρόνια από τότε που, για πρώτη φορά, ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΚΕ, παραχωρήθηκε ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας σε έναν επιχειρηματία, έναν «καπιταλιστή», όπως αρέσκεται το κόμμα του Περισσού να τους αποκαλεί.  

Μέχρι το 2005, όπως έχω διαβάσει στα πρακτικά του Δ.Σ. του Δημοτικού Σταδίου, υπήρχε, σύμφωνα με τον τότε δήμαρχο του Συνασπισμού, ισοσκελισμένος ισολογισμός. ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου.

Στην πραγματικότητα, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε ένα πάρτι παρανομιών. Οι οποίες άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια το 2008, όταν η τότε πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής» κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο έγγραφο, μέσα από το οποίο κατήγγειλε την Ανώνυμη Εταιρία που εκμεταλλευόταν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Τι κατήγγειλε; Ότι δεν είχε πληρώσει διάφορα ποσά στον δήμο Καισαριανής, τα οποία είχε εκ του νόμου υποχρέωση να πληρώσει. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ένα μέρος του εγγράφου βλέπετε στην κορυφή.

Κατέληξα έτσι στην απόφαση να καταθέσω καταγγελία, τον Φεβρουάριο του 2009, στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας να ερευνηθεί η διαχείριση του σταδίου. Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει κάποια τελεσίδικη απόφαση.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της "οδύσσειας".