Διακήρυξη και ΑΜΕΣΗ ακύρωση διαγωνισμού ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, για τη μίσθωση κυλικείου της Ν. Ήστ, με ΚΑΤΑΘΕΣΗ
ενημερότητας που “πάσχει”…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η Καισαριανή έχει μια πανελλαδική πατέντα που φαίνεται πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να τη χάσει: η ανομία και η διαπλοκή ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ είναι καθεστώς. Κανένας συνεπής πολίτης δεν πρόκειται να έχει ποτέ “στον ήλιο μοίρα”, όσο οι εκάστοτε δημοτικές αρχές (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να απεμπλακούν από τα πλοκάμια των “τσιφλικάδων” και των αεριτζήδων που λυμαίνονται και εκμεταλλεύθονται ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ πηγές εσόδων της πόλης.

 Νέο ΣΚΑΝΔΑΛΟ με αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, «άκρες» και «διαδρομές», βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Το πληροφορήθηκα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αφορά το κυλικείο του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Ήστ.

Τα γήπεδα (και του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου) της Ν. Ήστ τα διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο του «Δημόσιου Πρότυπου Παιδικού Γυμναστηρίου Καισαριανής». Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο εκάστοτε δήμαρχος. Σήμερα είναι ο κ. Σταμέλος. Το ΔΗΜΟΣΙΟ γυμναστήριο διαθέτει και διευθυντή, υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας. 

Όπως διάβασα στη «Διαύγεια», στις 19.3.2015, αναρτήθηκαν δύο διαδοχικές αποφάσεις με την υπογραφή του διευθυντή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ γυμναστηρίου.



Η πρώτη έγινε στις 11.41.12 και η δεύτερη στις 12.35.50 ώρα Ελλάδας. Η πρώτη αφορά την προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση του κυλικείου του γηπέδου ποδοσφαίρου. Είναι αυτό το κυλικείο το οποίο βρίσκεται αριστερά της κύριας εισόδου του γηπέδου ποδοσφαίρου. Δείτε τη:



Όπως βλέπετε, δεν υπάρχουν ημερομηνίες ούτε προκήρυξης του διαγωνισμού ούτε διενέργειας του διαγωνισμού στην πρώτη ανάρτηση της προκήρυξης του διαγωνισμού..! Θεωρώ σημαντικό και ενδεικτικό ότι στο έγγραφο που αναρτήθηκε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το λογότυπο του υπουργείου Παιδείας… 


“ΠΛΑΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ”!!!



Στη δεύτερη ανάρτηση, μία ώρα μετά την πρώτη, ο διαγωνισμός ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «λόγω πλάνης κατά του Δημοσίου»!!!

Εδώ, στη δεύτερη ανάρτηση, έχει χρησιμοποιηθεί επιστολόχαρτο με το λογότυπο του υπουργείου Παιδείας και υπάρχει ημερομηνία.


Υπάρχει ΔΙΑΠΛΟΚΗ;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα βρω τις απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και από το υπουργείο Παιδείας. Η αρχική πληροφορία που πήρα από εγκυρότατη πηγή, έλεγε ότι το κυλικείο ΕΙΧΕ «ΚΑΤΑΚΥΡΩΘΕΙ», σε έναν γνωστό για τη «φερεγγυότητά» του «επιχειρηματία» της Καισαριανής, ο οποίος χρωστάει στον δήμο Καισαριανής, από άλλη επιχείρηση που έχει, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!

Αυτός ο «επιχειρηματίας» λέγεται ότι έχει σχέση χρηματοδότη και «προέδρου» με μία από τις «ερασιτεχνικές» ομάδες που στεγάζονται δωρεάν σε γραφεία του γηπέδου της Ν. Ήστ. Ο δίαυλος της διαπλοκής λοιπόν είναι ανοιχτός μπροστά στα μάτια μας. Δεν γνωρίζουμε ΑΝ και ΠΩΣ χρησιμοποιήθηκε. Η κατάληξη είναι ότι όταν προσκομίστηκαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να πάρει άδεια λειτουργίας το κυλικείο ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ανακαλύφθηκε ότι η φορολογική ενημερότητα, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΗΚΕ, “έπασχε”..! Με σοβαρότατες ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ..!

Δηλαδή η “πάσχουσα” ενημερότητα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ… Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να το καταπιούμε με μια απλή «ακύρωση» του διαγωνισμού, θα πάρω πληροφορίες από τους αρμόδιους που ενεπλάκησαν στη διαδικασία και θα επανέλθω. Γιατί οι πληροφορίες μου λένε ότι το θέμα δεν «σκάλωσε» ΜΟΝΟ στην «πειραγμένη» ενημερότητα, αλλά και στα χρέη τα οποία έχει ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ο συγκεκριμένος «επιχειρηματίας». Και το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ την ενημερότητα στον δήμο; Είχε κατακυρωθεί ο «διαγωνισμός» υπέρ του; Και αν είναι έτσι, ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ; Αφού ο ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ προκηρυχθείς «διαγωνισμός» ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ από το υπουργείο.

Τι λέτε εσείς; ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ; Εγώ λέω ότι βρωμάει και ζέχνει… Και γι’ αυτό θα ψαχτεί…

Και μην ξεχνάτε ότι εκκρεμεί η υπόθεση του κατεστραμμένου διατηρητέου με τους ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, στο Ο.Τ. «9». Εκκρεμεί επίσης η αίτησή μου προς τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων και υπεύθυνο για τα καταστήματα της Καισαριανής, να μου δώσει ΟΛΑ τα σχετικά έγγραφα για την έγγραφη καταγγελία του ότι παρέλαβαν ανεκτέλεστες ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ εντολές και αποφάσεις του Υγειονομικού.

Θα επανέλθω άμεσα.