Νέα πουλαίν προωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί τού σύριζα…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σε “ομαδάρχες” του Σύριζα στην Καισαριανή αναδείχθηκαν η παλιά και η νέα γενιά του Σύριζα, με αφορμή την εκλογή του υποψήφιου δημάρχου της πόλης στις επικείμενες εκλογές. Ο λόγος για τους Νίκο Βούτση και Νίκο Παππά. Η διαδικασία της εκλογής έγινε την περασμένη εβδομάδα και οι δύο προαναφερθέντες, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, εργάστηκαν αόκνως… Για ποιους “ενδιαφέρθηκαν”; Οι κ.κ. Βούτσης – Σκουρλέτης για την κυρία Παραγυιού και ο κ. Παππάς για τον κ. Αγγέλη… Καλά, θα πείτε, φυσιολογικά μέχρι εδώ. Ναι, αλλά… Η κοινωνία, οι πολίτες; Πού είναι οι πολίτες; Για δείτε τα πεπραγμένα των δύο μονομάχων στις εκλογές του 2014:

 

Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι..!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο επιτυχών όγδοος με 234 ψήφους κ. Αγγέλης απαξιώθηκε και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ!!! Η νέα επιλογή των κομματικών δεινόσαυρων ήταν και είναι η ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ επιτυχούσα, με 40 ψήφους, κυρία Παραγυιού!!! Το τελικό αποτέλεσμα ήταν: Παραγυιού 94 ψήφοι, Αγγέλης 74 ψήφοι…

Ο παραλογισμός, ο ανορθολογισμός και ο καιροσκοπισμός των κομματικών μηχανισμών της Κουμουνδούρου σε όλο του το μεγαλείο… Τα “εργαλεία” που θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι κομματικοί μηχανισμοί ΔΕΝ θα είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών της Καισαριανής, αλλά θα είναι στην υπηρεσία όσων “εργάστηκαν αόκνως” για την εκλογή τους… Να πεις “ντροπή σας” είναι λίγο βαρύ όσον αφορά τον κ. Βούτση, που, ως μεγαλύτερος ηλικιακά, μάλλον θα έπρεπε να μην εκτίθεται τόσο πολύ, με “παράταιρες” για την ηλικία και την προϋπηρεσία του επιλογές… Το να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια (αν έχει πλέον τέτοια…) τη λαϊκή βούληση, είναι όχι μόνο άκομψο αλλά προδίδει και περιφρόνηση της κρίσης των πολιτών.

Θυμάμαι (και πιστεύω ότι θυμάμαι πολύ καλά) την αντίστοιχη διαδικασία του 2014, όταν έπρεπε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του κ. Τζόκα. Υποψήφιοι ήταν ο κ. Κοντόσταυλος και ο κ. Χαρίσης. Ο κ. Χαρίσης, όταν είδε ότι τα αποτελέσματα οδηγούσαν σε βαθύ σχίσμα στους ψηφοφόρους του Σύριζα στην Καισαριανή, παραιτήθηκε της διαδικασίας και ο κ. Κοντόσταυλος εκλέχτηκε σχεδόν άνευ αντιπάλου… Και μιλάμε για ένα γεγονός που δεν έχει απόλυτη σχέση με όσα γίνονται σήμερα.

Τότε, το 2014, ο κ. Χαρίσης δεν είχε στην πλάτη του μερικές εκατοντάδες ψήφους, όπως σήμερα ο κ. Αγγέλης… Είχε την πρόθεση και τη διάθεση να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από μία πανωλεθρία μετά την αποχώρηση του κ. Τζόκα. Την οποία πανωλεθρία τελικά δεν απέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και ετεροχρονισμένα, μέσω των επαναληπτικών εκλογών.

Σήμερα, λοιπόν, που ο πολύς κόσμος ακούει σύριζα και βγάζει φλύκταινες, παρατηρείται αυτός ο “συνωστισμός” πρόθυμων υποψήφιων δημάρχων για την Καισαριανή. Τι πιο σώφρον και λογικό από το να δοθεί το χρίσμα σ’ αυτόν που δοκίμασε και πέτυχε στο 2014;

Δεν γνωρίζω τι θα κάνει ο κ. Αγγέλης. Αν θα συνεχίσει, δηλαδή, την υποψηφιότητά του, για να τεθεί ΥΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ της κυρίας Παραγυιού. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία με τεράστιο τοπικό ενδιαφέρον. Για να καταλάβουμε όλοι εμείς οι δημότες της Καισαριανής πόσο “μέλι” έχει μια ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ σε οποιαδήποτε θέση και να αξιολογήσουμε ανάλογα το ατομικό προφίλ αξιοσύνης κάθε υποψήφιου “σωτήρα” της πόλης.

Φυσικά, το προφίλ της συνυποψήφιας του κ. Αγγέλη έχει, λίγο-πολύ, σκιαγραφηθεί, με βάση τα αποτελέσματα του 2014 και το έντονο ενδιαφέρον των κομματικών δεινόσαυρων που θέλουν να την “τρουπώσουν” κατ’ αρχήν και στη συνέχεια να την “εκτοξεύσουν” στους κομματικούς μηχανισμούς… Ο κόσμος τι θα κάνει; Αυτό θα είναι το ζητούμενο από εδώ και πέρα.

Στην αναμονή λοιπόν…