Η δημοσιοποίηση δικάσιμων για υποθέσεις του δήμου γίνεται αφού
έχουν ήδη γίνει τα δικαστήρια, ώστε οι πολίτες να αποκλείονται
από την παρακολούθηση της δίκης…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Εδώ και χρόνια εφαρμόζεται μια τακτική στον δήμο Καισαριανής, η οποία προωθεί και γιγαντώνει την ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Είναι η τακτική των μεταχρονολογημένων ή καθυστερημένων εντολών σε δικηγόρους για να παραστούν σε δικαστήρια όπου εκδικάζονται υποθέσεις του δήμου, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ δηλαδή…

Με τον τρόπο αυτό, εκτός του ότι η απόφαση παίρνει «εκβιαστικό» χαρακτήρα, αφού, στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή η συζήτηση για τη λήψη της απόφασης το δικαστήριο ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ, οι πολίτες στερούνται της δυνατότητας να παρακολουθήσουν, αν και όποιοι θέλουν, τη διαδικασία και να σχηματίσουν προσωπική άποψη για τις υποθέσεις που τους αφορούν.

Χτες δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, τις οποίες βλέπετε από κάτω. Η μία, το θέμα της οποίας βλέπετε στην κορυφή, αφορούσε αγωγή της Σκοπευτικής κατά του δήμου Καισαριανής, με την οποία ζητάει ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ..! Τα οποία, φυσικά, αν και όταν επιδικαστούν, θα πληρωθούν από τους πολίτες…



Και όμως. Οι πολίτες δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία!!! Γιατί όταν δημοσιεύθηκε η απόφαση στις 17.3.2015, το δικαστήριο είχε ήδη γίνει την ίδια μέρα..! Η απόφαση είχε ημερομηνία συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΑ ΜΑΡΤΙΟΥ!!! Και αναρτήθηκε στις 17 Μαρτίου!!!

Και πάλι καλά να λέμε… Γιατί μέσα στις αποφάσεις των επιτροπών, και κυρίως της Οικονομικής, επί διοίκησης του ακατανόμαστου, υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες έχουν παρθεί μετά από μέρες ή και εβδομάδες!!!

Επειδή έχω παραστεί στον Άρειο Πάγο, σε υπόθεση πάλι της Σκοπευτικής κατά του ΟΣΚ, για το θέμα των σχολείων της οδού Κωνσταντοπούλου, και επειδή εκείνη την ημέρα έγινα σοφότερος για το τι πραγματικά συμβαίνει με τη Σκοπευτική και τον δήμο Καισαριανής, έχω την υπόνοια ότι μερικές ή κάποιες από τις αποφάσεις για τα δικαστήρια ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ από τους πολίτες συνειδητά από τις δημοτικές αρχές. Και δεν αναφέρομαι στις δύο συγκεκριμένες, οι οποίες είχαν περάσει από την επιτροπή εμπρόθεσμα.

Όμως, εκείνη την ημέρα, στον Άρειο Πάγο, μου δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσω τον δικηγόρο της Σκοπευτικής τι μέλλει γενέσθαι με το νεοκλασικό. Και η απάντηση που πήρα και δημοσίευσα στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι σε πλήρη αρμονία με όσα ακολούθησαν με το νεοκλασικό… Και η μετέπειτα απαίτηση για τις 450.000 ευρώ, ίσως έχει και συνέχεια, η οποία δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για τους πολίτες που θα πληρώσουν…

Με αυτά τα δεδομένα, θα παρακαλούσα τον κ. δήμαρχο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα στη δημοσιοποίηση των αποφάσεων που αφορούν δικαστήρια για οποιαδήποτε υπόθεση για να δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει, να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Γιατί και η δεύτερη υπόθεση, που αφορά αγωγή εργαζόμενου κατά του δήμου Καισαριανής, δεν είναι τιμητική για την πόλη μας.