Θα "καταδεχτεί" η διοικούσα πλειοψηφία να ενημερώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
τους πολίτες της Καισαριανής για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο;

Είναι δυνατό η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου
να εισηγείται "ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ εγγραφές" στο δημοτικό συμβούλιο;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Όχι. Απλά τώρα είναι η εύκολη λύση: όποιος θέλει να μάθει τι συμβαίνει στο δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να βρει και να διαβάσει τα… «απομαγνητοφωνημένα πρακτικά»…  Τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από πάρα πολλούς μήνες..! Έχω ιδίαν αντίληψη περί τούτου. Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που δημοσιεύονται είναι «για τα μάτια», για το τυπικό μέρος της υπόθεσης, όχι το ουσιαστικό. Ας δούμε μια απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 7 Νοεμβρίου, σήμερα δηλαδή. Αφορά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 22 Οκτωβρίου και έχει θέμα την «6η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019».

 

Την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ πλην της διοίκησης.

Γιατί καταψήφισαν; Γιατί, όπως διατυπώνεται στην απόφαση:

 

Όπως διαβάζετε, έχει τεθεί ζήτημα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ εγγραφών. ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτικό και ηθικό ζήτημα, για μένα τουλάχιστον. Τις καταγγελίες (γιατί περί καταγγελιών πρόκειται ουσιαστικά) για ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ δεν μπορούμε να τις μάθουμε, ούτε σε περίληψη… Πρέπει, όπως μας λέει το πρακτικό, να τις μάθουμε από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά… Πότε μπορούμε να τις μάθουμε; ΑΓΝΩΣΤΟ..!

Μέχρι τότε, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισαν την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών  κουβαλάνε τη μομφή μιας πιθανής «λαμογιάς», σε συμπαιγνία, βέβαια, με τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών!!! Και αντί να δημοσιευθεί πάραυτα, μέσα στην απόφαση που δημοσιεύθηκε, το σκεπτικό των ενστάσεων που διατυπώθηκαν για ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ, αυτούσιες όπως διατυπώθηκαν, η απόφαση παραπέμπει στα «απομαγνητοφωνημένα πρακτικά»…

Καλά, ήθελα να ‘ξερα τόσο πολύ έχει ατονήσει και σπανίσει το «περί προσωπικής αξιοπρέπειας» αίσθημα; Αυτοί οι εννέα που ψήφισαν την εισήγηση της σπουδαιότερης Διεύθυνσης του δήμου, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, δεν έχουν άποψη για όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση περί ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ εγγραφών; Για λεφτά μιλάμε, δεν μιλάμε για βόλους. Και, εν πάση περιπτώσει, αυτοί οι δεκαέξι που καταψήφισαν, είχαν ή δεν είχαν επιχειρήματα; Σωστά ή λάθος είναι αδιάφορο. Σίγουρα προέταξαν κάποια επιχειρήματα. Ας τα μάθουμε κι εμείς, για να κρίνουμε, ο καθένας με το δικό του σκεπτικό, αν παίζονται κομματικά παιχνίδια, παιχνίδια εκδίκησης ή υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται περισσότερο από άλλους για το δημόσιο χρήμα της Καισαριανής. Το λειψό, το ελάχιστο δημόσιο χρήμα της Καισαριανής. Στο κάτω-κάτω δημόσιοι παράγοντες είναι όλοι, ας πάρει ο καθένας την ευθύνη της ψήφου του. Αλλά να μάθουν και οι πολίτες που τους ψήφισαν ποια είναι η ευθύνη καθενός και καθεμιάς. ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΥΓΓΑ και παραπομπή στο αέναο μέλλον… Γιατί άλλο είναι το πολιτικό λάθος ή η πολιτική εκτίμηση και άλλο είναι μία ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ εγγραφή.

Θα περιμένω μήπως δοθεί κάποια, έστω και ετεροχρονισμένη, εξήγηση και θα επανέλθω.