Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πολλοί «έξυπνοι» μαζεύτηκαν, όπως φαίνεται, στο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής και, ελέω νόμου, κατέλαβαν έμμισθες θέσεις ευθύνης. Μόνο που «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους ..ώλους», που έλεγαν κι οι γιαγιάδες μας. Και οι θέσεις ευθύνης απαιτούν γνώση του αντικειμένου, κύρος, θέληση διαφύλαξη της προσωπικής αξιοπρέπειας και αταλάντευτη προσήλωση στην εφαρμογή της νομιμότητας. Το ποια από αυτά τα ζητούμενα διαθέτει ο κάθε «πολιτικός παράγων» εναπόκειται στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι, φυσικά, πληρώνουν τα παχυλά μηνιάτικα των «πολιτικών παραγόντων» και έχουν δικαίωμα ελέγχου για να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους…

Πριν από 8-9 μήνες έστειλα επιστολή στον αντιδήμαρχο κ. Τσιροζίδη και ζητούσα πληροφόρηση για τα θέματα των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων της Καισαριανής. Πού διατίθενται τα γήπεδα, πόσα λεφτά εισπράττονται από τα γήπεδα, αν υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα διάθεσης των γηπέδων στους πολίτες και άλλα συναφή.  Απαξίωσε να μου απαντήσει. Προφανώς θεωρεί τον εαυτό του «μεγάλο και τρανό» πολιτικό παράγοντα του δήμου Καισαριανής και δεν καταδέχεται να «δίνει λογαριασμό» για τα θέματα για τα οποία πληρώνεται και τα οποία αφορούν τους δημότες. Απευθύνθηκα στον κ. δήμαρχο, πριν καταφύγω στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

 

«Έχει πάρει ψηλά τον αμανέ»…

Ο κ. Τσιροζίδης μου απάντησε την τελευταία μέρα που είχα θέσει ως απώτατο όριο για την απάντησή του. Μέσα από το έγγραφό του, αποκαλύφθηκε ότι «έχει πάρει ψηλά τον αμανέ» και νομίζει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΘΕΣΑ επί της ουσίας.

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ «ΞΕΦΥΓΕ»… Ματαιοπονεί. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ θέλει δεν θέλει. Έστω και δια της δικαστικής οδού.

Αυτό που έγινε πασιφανές από την ΜΗ απάντησή του είναι ότι έχει βρει, κατά τη γνώμη του, μια «εκλογική βάση», στην οποία έχει «επενδύσει».  Αλλά η πορεία των πραγμάτων είναι αδυσώπητη και «ξεφανερώνει» όλα τα «μυστικά» που ενδιαφέρουν τους «πολιτικούς παράγοντες».

Μας είπε λοιπόν ο κ. Τσιροζίδης ότι:

 

 

Και πριν «στεγνώσει το μελάνι», άρχισαν τα αποκαλυπτήρια. Μία-μία άρχισαν να δημοσιεύονται στη Διαύγεια αποφάσεις πληρωμής δαπανών για… συντήρηση του δημοτικού σταδίου!!! Δαπάνες, τις οποίες, κατά τον κ. Τσιροζίδη, πλήρωναν τα… σωματεία!!! 

 

 

Αποκορύφωμα των δαπανών των τελευταίων μηνών είναι αυτό που βλέπετε στην κορυφή: ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (10.000) ευρώ για δαπάνη συντήρησης χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου!!!  ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ; Μα, φυσικά, ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, τα σωματεία-επιχειρήσεις τα οποία έσπευσε ο κ. Τσιροζίδης να εκθειάσει και να τα αναγορεύσει σε «χορηγούς» ή «προστάτες» του αθλητισμού της Καισαριανής!!!

Ρώτησα, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, τον κ. Τσιροζίδη και ζήτησα να μου δώσει:

1. Αποφάσεις συλλογικών ή μονομελών οργάνων με τις οποίες έχει παραχωρηθεί η χρήση ΟΛΩΝ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων σε σωματεία-«ακαδημίες» προς εκμετάλλευση.

2. Αποφάσεις συλλογικών ή μονομελών οργάνων με τις οποίες έχει παραχωρηθεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο και ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ που κατείχαν παλαιότερα η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας και ο ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 μέσα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ από τον νόμο.

3. Ποιό είναι το ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα της διαχείρισης από τον δήμο Καισαριανής του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου. Είναι αρνητικό; Είναι θετικό; Και ΑΝ είναι αρνητικό, ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ για μια ΔΗΜΟΤΙΚΗ εγκατάσταση στην οποία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ οι πολίτες;  

4. Ποια είναι τα έσοδα που έχει ο δήμος Καισαριανής από τα μισθωμένα γήπεδα 5χ5 του Σκοπευτηρίου, των «Ξύλινων» και του κ. Θωμά Πολίτη, δίπλα από το κλειστό του «Μελισσινού» και πού κατευθύνονται αυτά τα έσοδα (αν υπάρχουν).

5. Ποια ΔΗΜΟΤΙΚΑ γήπεδα είναι ελεύθερα για χρήση των πολιτών, πόσες ώρες ημερησίως και με ποιες διαδικασίες. 

6. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ γήπεδο μπάσκετ μέσα στο Σκοπευτήριο, δίπλα από τα 2 μισθωμένα σε επιχειρηματία 5χ5.

 

 

Κι εκείνος ΔΕΝ απάντησε…

Επειδή αυτά που λέει ο κ. Τσοροζίδης και οι υποβολείς του για «ανάπτυξη του αθλητισμού» κλπ. κλπ. δεν συνάδουν με τις «ακαδημίες–επιχειρήσεις» που εκμεταλλεύονται τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αθλητικούς χώρους εισπράττοντας «χαράτσια» από το πενιχρό βαλάντιο των πολιτών της Καισαριανής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ, τον ρωτάω ΔΗΜΟΣΙΩΣ για τελευταία φορά και τον καλώ να δώσει στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ.

Σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγω για άλλη μια φορά στις υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές, ως έχων νόμιμο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ δικαίωμα επί της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας και ως έχων υποστεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και όχι μόνο ΖΗΜΙΑ από την πλημμελή διαχείριση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας.