Αυτά τα κάνουν οι “μ–άκες”
της Θεσσαλονίκης…

 

Αυτά τα κάνουν οι ατσίδες
της Καισαριανής…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

“Τεντοπέργκολες”, κυρίες και κύριοι..! Ιδού η νέα εφεύρεση καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων και μάλιστα με τις ευλογίες του… ΚΚΕ!!! Λοιπόν, πράγματι “η ζωή μας κύκλους κάνει”… Ποιος να μας το ΄λεγε ότι οι “πολιτικοί παράγοντες” του ΚΚΕ θα δημιουργούσαν πιστά αντίγραφα των εκτρωμάτων του “σάπιου πολιτικού συστήματος”… Ο Κουτσούμπας στα ίχνη του… Ανδρέα..! Πώς είπατε; Τι δουλειά έχει ο Ανδρέας; Μα ο Ανδρέας ήταν ο πρώτος και μεγαλύτερος “παραμυθάς”… Λεξιπλάστης με πατέντα… Έπαιρνε τη λέξη «.κατό» και τη μεταμόρφωνε σε «χρυσό»… Και σου την πούλαγε κιόλας!!!

Παράδειγμα διαχρονικό, για όσους θυμούνται, η Α.Τ.Α. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Έτος 1981, μόλις ανέβηκε στην εξουσία, διαδεχόμενος τον Γεώργιο Ράλλη. Είχε εξαγγείλει προεκλογικά κάτι πραγματικά επαναστατικό: αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων. Όταν ο τιμάριθμος έτρεχε με 20% περίπου σε ετήσια βάση, ήρθε ο Ανδρέας και «δεσμεύτηκε» πως θα αναπληρώνει αυτόματα αυτή τη χασούρα εισοδήματος..! Απίθανο και απίστευτο…

Παίρνει την εξουσία και προχωρά στην υλοποίηση της «δέσμευσης» που είχε αναλάβει. Τρεις ή τέσσερις μήνες άντεξε η «επανάσταση»… Το κόστος αποδείχθηκε τεράστιο και η υπαναχώρηση επιβεβλημένη, αλλά όχι… ομολογημένη. Έπρεπε να πλασαριστεί η άτακτη υποχώρηση ως… καινοτομία, ως μια νέα επανάσταση!!! Αυτό ΜΟΝΟ ο Ανδρέας μπορούσε να το καταφέρει.

Βγάζει λοιπόν νέο διάγγελμα και λέει, περίπου, ότι «η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και η οικονομία μας αναπτύσσεται ραγδαία και μας υποχρεώνει να κάνουμε σαρωτικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του κράτους, προς το συμφέρον του πολίτη…» κλπ. κλπ. Καταλήγει παίρνοντας πίσω την Α.Τ.Α. αλλά «για τη βελτιστοποίηση της ρευστότητας της οικονομίας μας και για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζόμενων επάνω σε νέες στέρεες βάσεις» κλπ. κλπ. καθιερώνεται ο ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Τ.Α.!!! ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ. Δηλαδή, η αναπροσαρμογή δεν θα ακολουθούσε τα στοιχεία του τιμαρίθμου που έτρεχε κάθε περίοδο, αλλά με καθυστέρηση 5, 6 ή 12 μηνών!!! Έτσι είπε, αλλά, φυσικά, ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ…

Αυτό ήταν το τέλος της «επανάστασης» της Α.Τ.Α. Η αναπροσαρμογή ΚΟΠΗΚΕ ΑΜΕΣΑ, ΑΚΑΡΙΑΙΑ και δεν ξαναεφαρμόστηκε ποτέ!!! Κράτησε μόνο λίγους μήνες… Και όμως, αυτή την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, αυτή την κωλοτούμπα ολκής, ο συγχωρεμένος ο Ανδρέας την «πούλησε». ΜΑΣ την πούλησε!!!


Κλείνει η αναδρομή στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον μεγάλο λεξιπλάστη. Τον οποίο σήμερα ξαναθυμήθηκε η Καισαριανή, μέσα από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ(!!!) και τον… τίμησε με τις «τεντοπέργκολες»!!!

Θα μπορούσαν να βάλουν και μια αναμνηστική πλάκα:


“Αυτή η θηριώδης ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ κατασκευή βαρέως τύπου είναι μια ‘’τεντοπέργκολα’’
στη μνήμη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμής ένεκεν”…


Η “Κανονιστική απόφαση”

Αν έχετε χρόνο για χάσιμο, ή αν θέλετε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι μέχρι πού μπορεί να φτάσει το θράσος των διαφόρων κυκλωμάτων που λυμαίνονται τους δημόσιους χώρους της Καισαριανής, ανοίξτε την «Κανονιστική απόφαση» που ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ και ΟΜΟΘΥΜΑ οι παρόντες «άρχοντες» στο δημοτικό συμβούλιο στις 8.9.2015. Είναι η απόφαση υπ’ αριθμόν 179. ΦΥΣΙΚΑ δεν υπάρχει κανένας ορισμός του τι εστί «τεντοπέργκολα» made in Kessariani..!



Αυτά είναι εφευρέσεις των εκάστοτε «αφεντάδων», οι οποίοι κάνουν «συμψηφισμούς» ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ και ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ»… Και επειδή τα «γραμμάτια» κάποτε πληρώνονται, συνήθως με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς ΗΘΙΚΗΣ τάξης, φαίνεται ότι και οι «τεντοπέργκολες» έγιναν εσχάτως «νόμισμα» προς εξόφληση τέτοιων «υποχρεώσεων»…

 «Φυσικά», ούτε λόγος να γίνεται για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής που συνάδει με την ιστορία», την οποία ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!!!

 


 

Άλλωστε, για ποια ΙΣΤΟΡΙΑ μιλάμε; Την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ο κατασκευαστής της «τεντοπέργκολας» την μετέτρεψε σε «αγροτική έκταση» και την πλασάρισε στη Μ.Κ.Ο. ΕΠΕΚΑ!!!

 

Καισαριανή – Θεσσαλονίκη με μια ματιά…

Τώρα εσείς είναι πιθανό να αναρωτηθείτε γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως διαπιστώνετε στις φωτογραφίες που τράβηξα τα Χριστούγεννα, δεν έχει εφαρμόσει την «πατέντα» της νομιμοφανούς κομπίνας με εφευρέσεις παρεμφερείς με τις «τεντοπέργκολες» στις πλατείες της πόλης. Ίσως, λέω ίσως, γιατί εκεί «έχουν σφίξει οι …ώλοι» μετά τις φυλακίσεις και τις καθαιρέσεις πρώην δημάρχων και περιφερειαρχών… Ίσως πάλι ο σημερινός δήμαρχος «την έχει δει αλλιώς» σχετικά με τους «νονούς» της καταπάτησης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.


Ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ και ο δήμος Καισαριανής, ΑΛΛΑ δεν τα κάνει!!! Ο δήμος Καισαριανής λέει «ΔΕΝ επιτρέπονται» και εννοεί «όποιος προλάβει πρώτος, ΚΑΤΑΠΑΤΑ το μεγαλύτερο κομμάτι ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ»!!!


Δημοτική αρχή ούτε για διεκπεραίωση…

Η σημερινή δημοτική αρχή εμφανίζεται ΑΠΡΟΘΥΜΗ ή ΑΝΗΜΠΟΡΗ να φέρει σε πέρας ακόμη και αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί όταν ανέλαβε τα ηνία του δήμου!!! Μνημείο-κόλαφος γι’ αυτήν είναι οι υπάρχουσες από το 2014 αποφάσεις του Δ.Σ. και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις «αυθαίρετες κατασκευές στο Ο.Τ. 9». Είναι της εποχής Γιώργου Κοντόσταυλου και Γιάννη Δήμου.

Οι αυθαίρετες κατασκευές όχι μόνο δεν κατεδαφίστηκαν, εδώ και έναν και πλέον χρόνο(!!!), αλλά εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ, χρησιμοποιούμενες ως ΑΠΟΘΗΚΗ του καταστήματος ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕ!!! Και η δημοτική αρχή παρακολουθεί αμέριμνη τις παρανομίες να διαιωνίζονται, κάνοντας και «τα στραβά μάτια» στις ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ καταστροφές του ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ κτιρίου…

Βέβαια, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιο ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, υπό την αιγίδα ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ του οποίου εκλέχτηκε η δημοτική αρχή, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ «ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ» και «μουσικές παραστάσεις» ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!!!

Τώρα, η δημοτική αρχή έχει μπει στη φάση της «δημιουργικής παραβατικότητας». Όχι μόνο ανέχεται τους παραβάτες, αλλά, όπως φαίνεται από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τους υποθάλπει και τους «βοηθά» στην επίτευξη των σκοπών τους… ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αυτά που ΛΕΕΙ ότι «δεν επιτρέπονται»..!

Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία, το «παραμύθι» που ακολουθεί ίσως βοηθήσει τους απλούς πολίτες να βάλουν σε κάποια «τάξη» τα «περίεργα» και «δύσοσμα» τεκταινόμενα στον δήμο Καισαριανής. Ακολουθεί.