…ζήτησε δημόσια ο κ. Νικόδημος Κατσαρέλης, εκφράζον-
τας και τον κ. Γιώργο Γαβρίλη. «Τα όργανα της παράταξης
θα απαντήσουν σε όλα αυτά»,
είπε ο κ. Κοντόσταυλος…


Αμέσως μετά την έναρξη του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Καισαριανής, ο κ. Νικόδημος Κατσαρέλης ζήτησε τον λόγο για να κάνει μια δήλωση. Αφού είπε, εισαγωγικά, ότι η σημερινή τοποθέτηση «είναι μια συνέχεια της προηγούμενης τοποθέτησής μου, 23 Ιούλη, όταν στην ημερήσια διάταξη υπήρχε ένα θέμα σχετικά με το Μνημόνιο», συμπλήρωσε: «Ίσως τότε τα μπάνια του λαού να μην επέτρεψαν να γίνει πιο γνωστό μέσα στην πόλη μας. Όμως έχω το χρέος και η ιστορία μου και η καθημερινότητά μου αυτή την εποχή με υποχρεώνουν να κάνω την εξής δήλωση».

Η δήλωση που έκανε ο κ. Κατσαρέλης, εκφράζοντας και τον κ. Γιώργο Γαβρίλη, ήταν η εξής:

«Μέσα από αυτή τη δήλωση θα θέλαμε να εκφράσουμε τα παρακάτω: Δεν είμαστε μέλη κόμματος ούτε υποστηρίξαμε ούτε θα υποστηρίξουμε κόμματα που υπέγραψαν Μνημόνιο. Επειδή όμως συνεργαζόμαστε με την τοπική παράταξη ‘’Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής’’, που μας τίμησε και την τιμήσαμε, και ενδεχομένως να δημιουργούνται συνειρμοί κομματικών ταυτίσεων, θεωρούμε ότι πρέπει να διευκρινίσουμε με τη θέση μας, ότι οι δημοτικές παρατάξεις και εν γένει η αυτοδιοίκηση, δεν ταυτίζονται αποκλειστικά με κομματικές επιλογές.

Αυτό το τονίζω γιατί δέχτηκα πολλές παρεμβάσεις από άτομα που ιδεολογικά και πολιτικά ταυτίζονται μαζί μου.

Αφουγκραζόμενοι τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας όσο και η τοπική μας κοινωνία, θα θέλαμε η παράταξη να στέκεται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές (όπως και από την ίδρυσή της κάνει), οι οποίες καταρρακώνουν ιδεολογίες και καθημερινότητα και να δει πως είναι πλέον επιβεβλημένη η ανάγκη να απορρίψει ό,τι χτυπά και εξασθενεί τις αυθεντικές και ηθικές αναζητήσεις του λαού μας.

Προσβλέπουμε στον απογαλακτισμό της ‘’Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής’’ από κάθε τακτική των Μνημονίων και στην κατεύθυνση αυτή θα κατατείνουν οι προσπάθειές μας από εδώ και πέρα.

Γιώργος Γαβρίλης

Νικόδημος Κατσαρέλης».


Απάντηση Κοντόσταυλου

Στον κ. Κατσαρέλη απάντησε ο κ. Κοντόσταυλος:

«Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής είναι μια ανοιχτή δημοκρατική πολυφωνική παράταξη, στην οποία έχουν λόγο τα μέλη της και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ως εκ τούτου, μερικά πράγματα πρέπει να γίνονται με σειρά και με συνεννόηση και τα όργανα της παράταξής μας το αμέσως επόμενο διάστημα, λειτουργώντας, θα απαντήσουν σε όλα αυτά τα ζητήματα και θα βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά».