Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την παράδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής. Ένας χρόνος από την μέρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την ιστορία, την μνήμη και τους αγώνες του Καισαριανιώτικου λαού.

Η οριστική απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από το Θυσιαστήριο της Λευτεριάς είναι το επιστέγασμα, η αναγνώριση και η δικαίωση των πολύχρονων αγώνων όλων των κατοίκων της πόλης. Πλέον η Καισαριανή, για πρώτη φορά στην ιστορία της, είναι «ολόκληρη».

Πολλοί έσπευσαν να μειώσουν τη σημασία της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να παραδώσει δια νόμου το Σκοπευτήριο στον Δήμο Καισαριανής, προεξοφλώντας ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια. Και όμως, μόλις τις προηγούμενες ημέρες, εκδόθηκε αθωωτική δικαστική απόφαση καταργώντας και τις τελευταίες ποινές σε βάρος του πρώην δημάρχου Σπύρου Τζόκα, δημοτικών συμβούλων και εργαζόμενων του Δήμου για τον αγώνα που είχαν δώσει για τον ηρωικό τούτο χώρο. Όπως επίσης, τα δικαστήρια εξέδωσαν αποφάσεις υπέρ του Δήμου Καισαριανής και με βάση αυτόν τον νόμο ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή μπόρεσαν να εισέλθουν στα εδώ και χρόνια κλειδαμπαρωμένα γραφεία της Σκοπευτικής και να απομακρύνουν και τα τελευταία αντικείμενα τους.

Με σεβασμό στις θυσίες και τις μνήμες του τόπου μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες.

Το πρώτο βήμα έγινε, και σήμερα, έναν χρόνο μετά, περνάμε στο δεύτερο βήμα. Η Περιφέρεια Αττικής ήδη ενέκρινε και θα χρηματοδοτήσει με 190.000 ευρώ την εκπόνηση μελέτης για το Σκοπευτήριο, σε συνεργασία με το Δήμο μας, ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο άθλησης και πολιτισμού, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας αλλά επίσης θα διατηρεί και θα αναδεικνύει τον ιστορικό του χαρακτήρα.

Δεν εφησυχάζουμε. Καλούμε τον λαό της Καισαριανής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να προστατεύσει τη περιουσία μας. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμφέροντα που βλέπουν τον δημόσιο χώρο ως φιλέτο υπό το πρόσχημα της «ανάπτυξης» και δείχνουνε διάθεση εκμετάλλευσης με την ανέγερση ακόμα και δήθεν πολιτιστικών κέντρων.

Θα υπερασπιστούμε, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, το δημόσιο χώρο μας, τον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, του πολιτισμού και του πρασίνου και υπερασπιζόμενοι τη βαρύτατη ιστορική κληρονομιά μας θα παραμείνουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων.