Η αναζήτηση και ο καταλογισμός ευθυνών συνεχίζεται
για να επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο τα ”κλεμμένα”


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μια τραγική περίοδος στη δημοτική ιστορία της Καισαριανής έκλεισε, προσωρινά, χτες. Η περίοδος Οκτώβριος 2001 – Ιανουάριος 2015. Δεκατέσσερα χρόνια προκλητικής συμπεριφοράς ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ αιρετών που είχαν την τιμή να αναλάβουν την ευθύνη της προάσπισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των πολιτών. Απέτυχαν παταγωδώς και στα δύο. Προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα. ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ κατά συρροή. ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ από το «σπίτι» τους. Παρέδωσαν τη δημόσια περιουσία βορρά στην ασυδοσία επιχειρηματικών συμφερόντων ξένων προς το δημόσιο συμφέρον. ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ το δημόσιο ταμείο. ΒΙΑΣΑΝ τη λαϊκή βούληση. Συμπεριφέρθηκαν ως τυραννίσκοι.

Η τραγική αυτή περίοδος έκλεισε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ χτες, με την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής του κ. Σταμέλου να εκδιώξει, όπως είχε κάθε δικαίωμα, τους νέους επίδοξους «τσιφλικάδες» και να παραδώσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Στάδιο στη νεολαία και τους πολίτες της Καισαριανής.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Αγώνας για τη διεκδίκηση και είσπραξη των οφειλόμενων από ολόκληρη τη μαύρη περίοδο της ασυδοσίας και της ρεμούλας, αλλά και την ΤΙΜΩΡΙΑ αυτών που ασέλγησαν επί του πτώματος της πόλης.

Σήμερα εκκρεμούν δύο καταγγελίες μου στη Δικαιοσύνη σχετικά με το Δημοτικό Στάδιο: η μία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από τον Φεβρουάριο του 2009. Η άλλη είναι μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά του δημάρχου Καισαριανής της περιόδου 2011-2014, γιατί ΔΟΛΙΩΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ έλυσε τις δεσμευτικές συμβάσεις των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύθηκαν τη δημόσια περιουσία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΛΕΙΔΩΝ για την είσπραξη των οφειλόμενων.

Ένα από τα ισχυρότερα επιχειρήματά μου στον αγώνα της είσπραξης του δημόσιου χρήματος που καταλήστευσαν κάποιοι ασυνείδητοι είναι το έγγραφο που βλέπετε από κάτω. Είναι η απάντηση του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε αίτησή μου για να εισαχθεί και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των οφειλών από τους «επιχειρηματίες» που εκμεταλλεύθηκαν το δημοτικό στάδιο.


Η απάντηση αυτή, εκτός από το ότι αποτελεί κόλαφο για τους ασυνείδητους ”υπηρέτες ξένων αφεντάδων”’, οι οποίοι, έντρομοι προ των αποκαλύψεων, δεν θέλησαν να συζητήσουν το θέμα, ίσως οδηγήσει και ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ εμπλεκόμενους, ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΥΣ, οι οποίοι φρόντισαν με επιμέλεια ώστε να μην «υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ…».

Όταν, επί δέκα και πλέον χρόνια, ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ γινόταν παραβίαση του νόμου 2725/1999 και δεν εισπράττονταν τα θεσμοθετημένα δικαιώματα του ιδιοκτήτη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου, δηλαδή του Δήμου, είναι απορίας άξιο πως «δεν υπήρχε καμία βεβαιωμένη οφειλή» «βάσει των στοιχείων της Οικονομικής Υπηρεσίας»…

Όλες οι καταγγελθείσες παρανομίες έχουν ενσωματωθεί στην αρχική καταγγελία μου στο ΣΕΕΔ.

Θεωρώ βέβαιο ότι θα κληθούν από τον εισαγγελέα και οι τρεις αυτοβούλως και εθελουσίως συνυπογράψαντες τη λύση της σύμβασης με την ΠΑΕ, με την οποία ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ όλα τα χρωστούμενα.



Νέα εποχή

Από σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή στην αξιοποίηση των δημόσιων χώρων της Καισαριανής. Το Δημοτικό Στάδιο φαντάζομαι ότι θα είναι μόνο η αρχή. ΑΜΕΣΑ πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες, τους γονείς και τη νεολαία της πόλης ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ που έχουν εκχωρηθεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα. ΑΜΕΣΑ επιβάλλεται να επισκευαστεί και να αποδοθεί στη νεολαία και τους πολίτες το συγκρότημα των γηπέδων μπάσκετ που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Σκοπευτηρίου και το οποίο ΔΟΛΙΩΣ και με σκοπιμότητα αφέθηκε από τους πρασινοσαλίγκαρους να γίνει ερείπιο, προκειμένου να εισπράττουν οι «ακαδημίες» της πλάκας τα πενηντάρικα από τους γονείς…

Άμεσα επιβάλλεται να αποδοθούν στους πολίτες ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5χ5 που είναι περιουσία του δήμου. Άμεσα επιβάλλεται να αποδοθούν στους πολίτες όλοι οι χώροι που έχουν καταληφθεί από κάθε άλλο άθλημα, οι οποίοι είναι περιουσία του δήμου.

Η χθεσινή απόφαση της δημοτικής αρχής ήταν επιβεβλημένη, ήταν θαρραλέα και ήταν ελπιδοφόρα. Από σήμερα γίνεται μια άλλη αρχή στη διαχείριση των δημόσιων αθλητικών χώρων της Καισαριανής. Αυτή η αρχή είναι το τέλος των δύσοσμων διαπλεκόμενων πρακτικών που επιβλήθηκαν και κυριάρχησαν περισσότερο από μια δεκαετία στην Καισαριανή.

ΣΗΜΕΡΑ, όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτών των αντικοινωνικών πρακτικών καλούνται να επιδείξουν, έστω και εκ των υστέρων, στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης ΤΟΥΣ, παραιτούμενοι από κάθε ενασχόλησή τους με τα κοινά. ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.