Η δημοτική αρχή της Καισαριανής συμπεριφέρεται ως δέσμια συμφερόντων
και κυκλωμάτων που λυμαίνονται χρόνια την πόλη…

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η δημοτική πλειοψηφία της Καισαριανής διαθέτει στους κόλπους της μερικά αξιόλογα στελέχη. Πολίτες της Καισαριανής οι οποίοι προσφέρουν, κυριολεκτικά, μόχθο, δουλειά και, πολλές φορές, ΧΡΗΜΑ. Από την τσέπη τους. Αλλά… Η διστακτικότητα ή η σκοπιμότητα στη ΜΗ εφαρμογή των νόμων, αλλά και των αποφάσεων που η ίδια η δημοτική πλειοψηφία έφερε και ψήφισε, αμαυρώνει όλη αυτή την εικόνα.

Αιχμή του δόρατος της συνεχιζόμενης και διαιωνιζόμενης κατάστασης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ φέρεται, για μια ακόμη φορά, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η διαχρονικά ΑΜΑΡΤΩΛΗ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Η οποία ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ προσφέρει απλόχερα «παράθυρα» για την καταστρατήγηση κάθε νόμου.

Αλλά να μην εφαρμόζεις ένα νόμο, ας πούμε «καλά». Αριστερός είσαι, «δεν γουστάρεις» την «καταπίεση» του νόμου. Θέλεις να κάνεις μόνο όσα ΕΣΥ κρίνεις αποδοτικά για το ψηφοθηρικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Αλλά το να μην εφαρμόζεις ούτε αυτά τα οποία ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ στο δημοτικό συμβούλιο, ε, αυτό είναι άξιο ψυχιατρικής παρακολούθησης… Εκτός αν είναι άξιο παρακολούθησης οικονομικών εισαγγελέων. Αλλά δεν το πιστεύω. Αλλού είναι το «κουμπί»: στα προφανώς «διαπλεκόμενα» πολιτικά και κομματικά συμφέροντα του ΚΚΕ.

Η σημερινή δημοτική αρχή έδωσε χείριστα δείγματα γραφής ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΛΑΒΕΙ την εξουσία, όταν επέλεξε να εκτεθεί στους πολίτες, διοργανώνοντας προεκλογική εκδήλωση σε συγκεκριμένο κατάστημα της Καισαριανής, το οποίο βαρύνεται με ΠΛΗΘΩΡΑ αμφισβητούμενων αποφάσεων της ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Της οποίας Επιτροπής ΣΗΜΕΡΑ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Ας πούμε, λοιπόν, ότι «δεν ήξερε» το ΚΚΕ.

  • «Δεν ήξερε» για τις ΔΕΚΑΔΕΣ αμφισβητούμενης νομιμότητας πράξεις και παρεμβάσεις επί του ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.
  • «Δεν ήξερε» για την κατεστραμμένη πρόσοψη του ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ.
  • «Δεν ήξερε» ότι ο χώρος στον οποίο έκανε την εκδήλωση συνόρευε με ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ!!!
  • «Δεν ήξερε» πολλά και διάφορα… ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ; Τα πάντα ήξερε. Και τα ήξερε γιατί μέτοχος στο μαγαζί είναι ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ..!

 

Μία από τα ίδια…

Τέλος πάντων, ανέλαβε τη δημοτική αρχή και άρχισε να κάνει «μία από τα ίδια» όπως οι προηγούμενοι: «Τα στραβά μάτια», όπου και όποτε ήθελε… Αλλά… Αλλά… Στη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ξεπέρασε και τους προηγούμενους!!!

ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ μια απόφαση της διοίκησης Κοντόσταυλου για ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΠΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 9!!! Τον οποίο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ χρησιμοποιεί, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ, ως αποθηκευτικό χώρο, η συγκεκριμένη επιχείρηση..!

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ κανέναν έλεγχο για την αμφισβητούμενη νομιμότητας επέκταση της άδειας λειτουργίας ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ (!!!), την ώρα που, στην άδεια που έχει δοθεί από τον πασόκο τοποτηρητή ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, τέλος Αυγούστου 2014, αναφέρεται ότι το οίκημα «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ»!!!

 

 

Πριν από δύο περίπου χρόνια, η Πολεοδομία διέταξε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εργασιών επί του διατηρητέου που έχει καταστραφεί όλη η πρόσοψή του.

 


Αποδέκτες του εγγράφου, όπως βλέπετε, ΚΑΙ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καισαριανής. Παρ’ όλα αυτά το γκρέμισμα της πρόσοψης και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ, πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα όλο το καλοκαίρι!!! ΦΥΣΙΚΑ, η δημοτική αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν «πάει για μπάνια»!!!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στις 13 Σεπτέμβρη 2016. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζητείται το θέμα που βλέπετε από κάτω. Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προεδρεύει ο κ. Γ. Σοφιανόπουλος, απουσιάζοντος του κ. δημάρχου. Όπως βλέπετε στο επίσημο πρακτικό, το θέμα δεν συζητήθηκε, “ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ”. ΓΙΑΤΙ δεν συζητήθηκε; Άγνωστο.


Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχει καθιερώσει την πλήρη αδιαφάνεια στη διατύπωση των αποφάσεών της και στην όλη διαδικασία της λειτουργίας της. Θέλετε απλά παραδείγματα; Πάρτε τα:

 



Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ επιτροπή, στις 8 Ιουλίου 2016 απορρίπτει αίτημα κατάληψης κοινόχρηστους χώρου ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (!!!) και του ζητάει να αποσύρει τα τραπεζοκαθίσματα τα οποία έχει επί της πλατείας ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Μέχρι σήμερα, τα τραπέζια βρίσκονται ακλόνητα επάνω στην πλατεία!!!

Θέλετε κι άλλο;

 



Στις 15 Ιανουαρίου 2016,
η ΑΜΑΡΤΩΛΗ Επιτροπή απορρίπτει, υπό τον φόβο μηνύσεων κλπ. κλπ., αίτημα του πρώην τοποτηρητή του πασόκ και αλληλέγγυου στις επαναληπτικές εκλογές του 2014, για να φτιάξει ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ, με τζαμαρίες, μπροστά από το κατάστημα στην οδό Υμηττού 59, δίνοντας προθεσμία 10 ημερών για την αποκατάσταση της κατασκευής σύμφωνα με όσα ορίζει η Κανονιστική Πράξη που η ίδια η δημοτική πλειοψηφία έφερε και ψήφισε. Δηλαδή, να μην υπάρχει τζαμαρία από πάνω μέχρι κάτω στην πρόσοψη, αλλά μέχρι 1,80 ύψος από το δάπεδο, ώστε να μην είναι εντελώς κλειστή κατασκευή.


ΦΥΣΙΚΑ ο «αλληλέγγυος» με το ΚΚΕ πασόκος τοποτηρητής τους «έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια»!!! Το κατάστημα συνέχισε επί μακρόν να λειτουργεί ως είχε… ΤΩΡΑ, Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ άλλαξε ιδιοκτήτη. Το ΑΝ εκτελέστηκε η απόφαση της ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ Επιτροπής και εγκρίθηκε η μεταβίβαση θα το δούμε άμεσα. ΑΝ δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση αποκατάστασης και δόθηκε η έγκριση της μεταβίβασης, η ΑΜΑΡΤΩΛΗ Επιτροπή θα έχει μπλεξίματα.

 

Άλλαξε ιδιοκτήτη;

Το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης του ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ, είναι ότι ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση που ψήφισε η δημοτική αρχή, τότε οι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΕΤΕΡΟΥ και ο χώρος επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ!

Όπως ήδη συζητείται στην Καισαριανή, υπάρχει ΑΛΛΑΓΗ, μερική ή ολική, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ στην επιχείρηση. Η ΑΝΑΒΟΛΗ της συζήτησης στις 13 Σεπτέμβρη έχει σχέση μ’ αυτό το θέμα ή όχι; Επίσης, η αναβολή της συζήτησης έχει σχέση με την ύπαρξη οφειλών της επιχείρησης προς τον δήμο;

Μήπως ο κ. Σοφιανόπουλος, ως προεδρεύων της επιτροπής εκείνη την ημέρα, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ κάποιες ΔΗΜΟΣΙΕΣ εξηγήσεις για το θέμα που αφορά το σύνολο των πολιτών, αφού πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους και δημόσιο χρήμα;