Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με σημερινή που υπογράφει ο αποτυχών πανηγυρικά κ. Κοντόσταυλος, μας δίνεται άλλο ένα δείγμα της αμετροέπειας που τον χαρακτήρισε σε όλη τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα δημοτικά της Καισαριανής.

Με την ίδια ανακοίνωση υποτιμώνται οι πολίτες της Καισαριανής στον υπερθετικό βαθμό, αφού καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε όσα διακηρύσσει ένας… αμέτοχος!

Γιατί ΑΜΕΤΟΧΟΣ ήταν ο κ. Κοντόσταυλος στις αγωνίες του κόσμου για τη λύση των προβλημάτων του, ΑΜΕΤΟΧΟΣ ήταν στη λογοδοσία που ζητούσαν οι πολίτες για όσα παρέλαβε από τον προκάτοχό του, ΑΜΕΤΟΧΟΣ ήταν στο σχεδιασμό του αύριο της πόλης, ΑΜΕΤΟΧΟΣ ήταν στην παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη.

Σε ένα μόνο ήταν συμμέτοχος: ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ!

Κατ’ αρχήν σήμερα μας «σερβίρεται» ένα άλλο σενάριο για τους λόγους που πήγαν οι πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή και να επιλέξουν δήμαρχο: «…ζητήσαμε να κριθούμε από το λαό για τους τρεις μήνες που ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου..», λέει. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό..! Γι’ αυτό, λέει, πήγαν να ψηφίσουν οι πολίτες, όχι για να βιώσουν την επόμενη τετραετία ένα πρόγραμμα μιας αριστερής διοίκησης που θα βασιζόταν στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για μια άλλη κοινωνία, μια άλλη Ελλάδα, καλύτερη από τη μνημονιακή που βιώνουμε σήμερα…

«Το έργο μας είναι και θετικό και διαφανές», λέει η ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Κοντόσταυλος. ΠΟΙΟ ΕΡΓΟ; Έκανε κανένα έργο και δεν το μάθαμε; Και αφού λέει ότι έκανε έργο, γιατί δεν το παρουσίασε στους πολίτες; Με ένα «έργο» καταπιάστηκε, και αυτό το άφησε υποχρεωτικά ημιτελές: το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του δημοτικού σταδίου! Και ως ΣΚΑΝΔΑΛΟ, καλύπτεται από πλήρη ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Το οποίο έχει και συνέχεια, αλλά με διαχειριστή του προβλήματος αυτή τη φορά τη νέα δημοτική αρχή.

Αυτοί που συντάσσουν τις ανακοινώσεις τού πανηγυρικά αποτυχόντος και απελθόντος διατελέσαντος επί τρίμηνο δημάρχου, εξακολουθούν να προσβάλλουν βάναυσα τους πολίτες. Και να τους προκαλούν. Να προκαλούν τη νοημοσύνη τους. Και να θέλουν να μετονομάσουν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ σε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Αλλά όσο προκαλούν, τόσο θα βρίσκουν μπροστά τους ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ με τα οποία συνέθεσαν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Οι «αξίες» και οι «αρχές» δεν απαιτούνται ούτε χαρίζονται. Αποδεικνύονται καθημερινά. Και αυτό που «γνωρίζουν οι συμπολίτες μας» σήμερα από την καταστροφική (για την παράταξη την οποία παρέλαβε) βραχύβια παρουσία τού εκλεκτού κάποιων κέντρων εξουσίας, ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ «μια διαφορετική Καισαριανή», ούτε προοιωνίζεται το «όλοι μαζί», το οποίο ο υπογράφων την ανακοίνωση καταρράκωσε και ευτέλισε στον υπέρτατο βαθμό.