Η δημοτική αρχή Βύρωνα, που στηρίζει φανερά τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ "αριστερό" (!!!)
Τσίπρα, αδυνατεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για ν’ ανοίξει τις πόρτες του
το κολυμβητήριο, που πήρε προίκα από τον Χαρδαλιά!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ένας χρόνος έκλεισε ήδη από την ημέρα που η διοίκηση Κατωπόδη ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου Βύρωνα. Λίγες μέρες πριν, ο οικειοθελώς απερχόμενος Νίκος Χαρδαλιάς είχε κάνει τα εγκαίνια… Ας δεχτούμε ότι το έργο δεν δόθηκε ‘’προίκα’’ ‘’με το κλειδί στο χέρι’’. Ας δεχτούμε ότι ήθελε κάποια συμπληρώματα σε λεπτομέρειες. Αλλά το να έχει περάσει ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ και να μην έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού, ε, αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε με τίποτα…

Στις 24 Αυγούστου 2015, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα: ‘’Λήψη απόφασης περί Προγραμματισμού Προσλήψεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθρο 12 παρ.14 του Ν. 4071/2012, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 του Ν. 4325/2015)’’. Πάρθηκε η απόφαση υπ’ αριθμόν 159.
 


Από την απόφαση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος ολόκληρη, προκύπτει ότι ένα χρόνο ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, η διοίκηση Κατωπόδη λέει ότι ΘΑ υποβάλει αίτημα για πρόσληψη προσωπικού!!! Το οποίο προσωπικό ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ από τον δήμο, αλλά από τα χρήματα που θα πληρώνουν οι χρήστες του κολυμβητηρίου!!! Δηλαδή ΔΕΝ υπάρχει επιβάρυνση του δήμου..! Παρόλα αυτά, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση Κατωπόδη εμφανίζεται ΑΝΙΚΑΝΗ να λειτουργήσει το κολυμβητήριο… Το οποίο χαρακτηρίζει μεν ‘’στολίδι’’, αλλά προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανεπάρκειά της λέγοντας ότι πέρασαν οκτώ μήνες «για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και να καλυφθούν οι απαιτούμενες ανάγκες»!!!

"Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις", λέει ο σοφός λαός. Από την ‘’τρόικα εσωτερικού’’ και την ‘’παρέα Τσίπρα’’ έπαιρνε μαθήματα όλο αυτό τον καιρό η κομίζουσα ‘’επαναστατικές’’ ιδέες πέρυσι τον Μάιο σημερινή δημοτική αρχή, αυτά τα αποτελέσματα ήταν φυσικό να έχει… Δεν ξέρω αν απευθύνθηκε στον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, ως μέτοχος-ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας που έπαιρνε έργα από τους δήμους, θα είχε να προτείνει λύσεις για τα ‘’προβλήματα’’ που δεν είχε λύσει ο Χαρδαλιάς… Ο οποίος, μην ξεχνάμε, τους άφησε ένα "στολίδι", ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΕΝΕ στην ανακοίνωσή τους…

Σήμερα λοιπόν, η δημοτική αρχή Κατωπόδη, μόλις ‘’ξαπόστασε’’ από τη… μεγαλειώδη ομιλία Τσίπρα στην πλατεία Καισαριανής, στην οποία εκπροσωπήθηκε δια του δημάρχου της, αισθάνθηκε την ‘’ανάγκη’’ να απολογηθεί στους πολίτες για την απραξία της, βγάζοντας μια ανακοίνωση, η οποία λέει (σ.σ.: οι έντονες επισημάνσεις δικές μου):

Αγαπητές/οί, Δημότισσες/ες.

Επειδή δικαίως οι δημότες αγωνιούν και μας ρωτούν καθημερινά τον λόγο καθυστέρησης λειτουργίας του κολυμβητηρίου, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για τις προσπάθειες που κάναμε και κάνουμε για την έναρξη της λειτουργίας του.

Στους οκτώ (8) μήνες ουσιαστικά που πέρασαν από την παράδοσή του από τον εργολάβο – αλλά και νωρίτερα – ξεκίνησε μια δύσκολη προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και να καλυφθούν οι απαιτούμενες ανάγκες. Ποιες είναι αυτές: Προσλήψεις προσωπικού, εξοπλισμός του χώρου, της πισίνας και του ιατρείου, καθαρισμός, συμβάσεις συντήρησης της πισίνας και όλου του κολυμβητηρίου, δημοπράτηση του κυλικείου, άδεια λειτουργίας πισίνας. Βασικός μας στόχος η λειτουργία του με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές που απαιτεί η σχετική νομοθεσία.

Θεωρούμε ότι είναι γνωστό σε κάθε δημότη, τόσο η οικονομική κατάσταση του Δήμου, όσο και η γενικότερη οικονομική συγκυρία Παρόλα αυτά ξεπεράσαμε τα εμπόδια (δεσμεύσεις από προϋπολογισμό, γραφειοκρατία) και έχουμε φθάσει κοντά στο τέλος. Είμαστε έτοιμοι για την πρόσληψη του προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίες θα καθυστερήσουν λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Ολοκληρώνουμε την σύμβαση συντήρησης, την σύνδεση με τα δίκτυα του φυσικού αερίου και του ΟΤΕ, τον εξοπλισμό σε γραφεία και υπολογιστές, τον απαραίτητο εξοπλισμού του ιατρείου.

Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε ότι για εμάς η λειτουργία του κολυμβητηρίου ήταν και είναι στις βασικές μας επιδιώξεις, γιατί θέλουμε αυτό το στολίδι να παραδοθεί για χρήση στους δημότες μας. Πάντα, όμως, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας για τους χρήστες των υπηρεσιών του και κόντρα στην προχειρότητα με την οποία κάποιοι θεώρησαν ότι μπορεί να λειτουργήσει.

Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι παρά τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της διαδικασίας εγγραφών και φυσικά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας. Σας ευχαριστούμε.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


ΦΥΣΙΚΑ και κατά πάγια τακτική των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ τοπικών ‘’αρχόντων’’, η ανακοίνωση είναι παραπλανητική ως προς την υπογραφή ‘’Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ’’, αφού ΔΕΝ υιοθετείται από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και είναι αμφίβολο (ή μάλλον βέβαιο…) αν υιοθετείται και από το σύνολο της πλειοψηφίας… Απόδειξη ότι η απόφαση για την πρόσληψη του προσωπικού το οποίο θα πληρώνεται με τα λεφτά των αθλούμενων, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…

 

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ η παράταξη Γώγου, η παράταξη Πάλμου, ο κ. Λοβέρδος και απείχε η παράταξη Μπαντή..! Όλοι αυτοί κάποιους λόγους θα είχαν και δεν ενέκριναν τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Τσίπρα (συγνώμη… λάθος… Κατωπόδη ήθελα να πω…).

Δεν μας λέει επίσης η ‘’δημοτική αρχή’’, τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ‘’και κόντρα στην προχειρότητα με την οποία κάποιοι θεώρησαν ότι μπορεί να λειτουργήσει’’. Ποια ακριβώς ήταν η προχειρότητα; Και πώς συμβαδίζει το ‘’στολίδι’’ με την ‘’προχειρότητα’’;

Επειδή οι καιροί είναι ‘’ιδανικοί’’ για τους ΄΄πονηρούς’’, προκειμένου να πουλήσουν εκδούλευση στους πάτρονές τους, ας είμαστε προσεκτικοί και ας μην αφήνουμε ‘’να πέσει κάτω’’ καμία κομματική προπαγανδιστική ενέργεια, έστω και αν υποκρύπτεται υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘’Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για το Δημοτικό Κολυμβητήριο’’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 159