Οι απώλειες του Χρήστου Γώγου σε σχέση με το 2014, αλλά και η νέα δυναμική που αναπτύσσουν οι παρατάξεις Μπαντή και Σωτηρόπουλου φαίνεται ότι θα καθορίσουν την εκλογή του νέου δημάρχου Βύρωνα. Τα πράγματα είναι απλά και οι αριθμοί λένε την αλήθεια στην περίπτωση αυτή. Δείτε τι είχαν πάρει το 2014 οι σημερινοί διεκδικητές της δημαρχιακής καρέκλας:

ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ψήφους περίπου ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ για τον κ. Γώγο, ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ψήφους λιγότερες περίπου για τον κ. Κατωπόδη. ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ περίπου ψήφους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ για τον κ. Μπαντή, ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ περίπου ψήφους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ για τον κ. Σωτηρόπουλο. ΟΧΤΑΚΟΣΙΕΣ ψήφους περίπου ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ για την παράταξη του ΚΚΕ. Αυτά λένε οι αριθμοί και φτιάχνουν τη νέα πραγματικότητα για τον δήμο Βύρωνα.

Και μπορεί αυτή η νέα πραγματικότητα να έχει το ίδιο πρόσωπο στην καρέκλα του δημάρχου, αλλά η εποχή της παντοδυναμίας και της "ενός ανδρός αρχή" τελείωσε. ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Ίσως η "εμπειρία" που έχει αποκτήσει ο κ. Κατωπόδης στη διοίκηση ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ να του φανεί χρήσιμη.