ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα μέλη και σύμβουλοι της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ επισκεφθήκαμε  στον Δήμο Βύρωνα, τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους κ. Κόκκαλη και κ. Σπυρόπουλο, αρμόδιους αντιδημάρχους για τον Αθλητισμό και την Κοινωνική πολιτική, με σκοπό  να παραδώσουμε σύγχρονο απινιδωτή. Είναι γνωστό πώς  πρόκειται για εξειδικευμένα μηχανήματα τα οποία σώζουν ζωές αν κάποιος άνθρωπος πάθει καρδιακή ανακοπή. Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση 5 ωρών περίπου, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να δώσει τις πρώτες βοήθειες σύμφωνα και με οδηγίες που δίνει το ίδιο το μηχάνημα.

Πρόσφατα, το καλοκαίρι, υπήρξαμε όλοι μάρτυρες στο περιστατικό που έγινε στα γήπεδα του EURO και τον Christian Erikssen. Δεν είναι το μόνο περιστατικό, αλλά τουλάχιστον άλλα τρία συνέβησαν στα ελληνικά γήπεδα, τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη λόγω μη ύπαρξης απινιδωτή.

Η ανωτέρω δωρεά αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση, αλλά και υποστηρικτική πράξη στα πλαίσια κάλυψης όλων των δημόσιων χώρων που συνωστίζονται πολίτες, μαθητές και αθλητές. Τα χρήματα προέρχονται από δράσεις της παράταξης. Το συγκεκριμένο μηχάνημα θα καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και του κοινού, τοποθετούμενο στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

Η ευχή είναι να μην χρειαστεί ποτέ. Αλλά αν χρειαστεί, να είναι εκεί και να σώσει έστω και μία ζωή.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

Παρόντες από την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Γώγος (επικεφαλής), Ι. Αδαμόπουλος, Ι. Κιούπη, Σ. Υφαντή και τα μέλη Μ. Μπαρμπαρόσσος (γραμ.παράταξης), Ν. Ραμαντάνης (εκπρόσωπος στην Αθλητική επιτροπή), Α. Γώγος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες: Π/νος Αθλητισμού Δ. Στραβομύτης, Υπεύθυνη της δράσης Θ. Ξυλογιάννη, τους οποίους ευχαριστώ για την συμβολή τους.

22/12/2021