Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αν πιστεύαμε ότι "τα έχουμε δει όλα" από τους "αριστερούς" συριζαίους όλων των βαθμίδων, απλά έχουμε πέσει σε πλάνη… Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα, με κάθε ευκαιρία… Τελευταίο κρούσμα από την ΜΗ έχουσα τη δεδηλωμένη πλειοψηφία δημοτική αρχή του Βύρωνα. Το στέλεχος της οποίας κ. Κ. Αγγέλης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ελέω καλής διάθεσης της αντιπολίτευσης, άλλαξε ετσιθελικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση – συγκατάθεση των υπόλοιπων παρατάξεων, τις προγραμματισμένες από τις αρχές Ιουλίου ημερομηνίες των δημοτικών συμβουλίων και συγκεκριμένα του δημοτικού συμβουλίου της 30ής Αυγούστου..! Αποτέλεσμα; Η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου Βύρωνα ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΟΧΗ!!! Ας τα δούμε από την αρχή:

Στις 4 Ιουλίου ο κ. Αγγέλης ενημερώνει «το σύνολο των μελών του Δ.Σ.», μέσω της υπηρεσίας, για τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων του Δ.Σ.:

 

«Σας προωθώ το πρόγραμμα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το Γ’ τρίμηνο του 2017.

    Δευτέρα 17/7/2017, 4μμ

    Τετάρτη  30/8/2017, 4μμ

    Τετάρτη  13/9/2017,  4μμ

    Τετάρτη  27/9/2017,  7μμ

Παρακαλώ το αρμόδιο γραφείο, να ενημερώσει το σύνολο των μελών του Δ.Σ. Επίσης, σας ενημερώνω, ότι θα απουσιάσω από 20/7 έως 7/8  σε καλοκαιρινές διακοπές. Ευχαριστώ. Κώστας Αγγέλης».

Αφού λοιπόν κάνει τις διακοπές του ο κ. πρόεδρος, η… «επιφοίτηση» του «αριστερού» «αγίου πνεύματος» τον οδηγεί σε νέα «ενημέρωση» στις 16 Αυγούστου:

«Κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι

Σας ενημερώνουμε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 29/8/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00μ.μ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παπαδημητρίου Δ.».

 

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν"…

Είπατε τίποτα; Τι να πείτε; Εδώ είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν «ξεφύγει»… Πρακτικές Στάλιν. Όχι «Παπαδόπουλου». Αυτός ήταν «δεξιός». Στάλιν.

Στις 17 Αυγούστου, την άλλη μέρα δηλαδή, ο κ. Γώγος αντιδρά:

«Αγαπητέ Πρόεδρε καλημέρα (17/8/17)

Γιατί άλλαξες την ημερομηνία του ΔΣ από 30/8 σε 29/8;

Στο τελευταίο Δ.Σ. τον Ιούλιο δεν υπήρξε καμία τέτοια ενημέρωση και ο προγραμματισμός αυτό το νόημα έχει. Δεν μπορεί να αλλάζει το συμβούλιο γνωρίζοντας ότι εγώ έχω εκδώσει το εισιτήριό μου για να παρευρίσκομαι στις 30/8.

Νομίζω πως δεν είναι σωστό και παρακαλώ για την τήρηση της ορθής ημερομηνίας.

Με εκτίμηση

Χ. Γώγος»
 

Άμεση η απάντηση του κ. Αγγέλη, την ίδια μέρα:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Ο λόγος της αλλαγής έχει να κάνει με εκδήλωση του Συνδέσμου Μπάϊρον στις 30/8 –όπως ήδη θα γνωρίζετε-. 

Κώστας Αγγέλης».

 

Άμεση η ανταπάντηση του κ. Γώγου:

«Καλησπέρα

Αυτό είναι απαράδεκτο απλά. Χωρίς ενημέρωση παρά μόνο στις 16/8. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και θα γίνει μέγα θέμα σε όλα τα επίπεδα. Το ΔΣ δεν είναι για να εξυπηρετεί άλλες πολιτικές. Λειτουργείτε αυτόβουλα και χωρίς ηθικούς φραγμούς. Πώς μπορείτε αλήθεια;

Χ. Γώγος»


"Πώς μπορούν"; Αστεία πράγματα…

Φαντάζομαι ότι το τελευταίο ερώτημα του κ. Γώγου είναι ρητορικό… Οι «αριστεροί» εταίροι του ακροδεξιού εταίρου έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη, σε όλα τα επίπεδα, μέχρι σήμερα ότι δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Έχουν μόνο εμμονή με την εξουσία και κομματικές σκοπιμότητες, συνυφασμένες με το παχυλό μηνιάτικο που εισπράττουν σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό «μπορούν». «Μπορούν» και αυτά και πολλά άλλα, τα οποία θα υποστούμε μέχρι να έρθει η ώρα τους.

Κατόπιν τούτων η παράταξη Γώγου έκανε γνωστό ότι, μαζί με την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση της 29/8, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυθαιρεσίες του προέδρου του.

Ίσως, λέω ίσως, καλύτερη για την περίσταση και προκειμένου να αναδειχθεί η αφερεγγυότητα των δήθεν «σοβαρών» «πολιτικών παραγόντων» του δήμου Βύρωνα θα ήταν η κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μη γίνει η συνεδρίαση. Αν μη τι άλλο, θα ήταν πρωτότυπο και εκκωφαντικό: η αξιωματική αντιπολίτευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να εφαρμοστούν πρακτικές σοβιέτ στον Βύρωνα… Άλλωστε, έχει εφαρμοστεί αυτή η πρακτική και έχει πετύχει. Η κατάληψη της αίθουσας δεν επέτρεψε, τον Νοέμβριο του 2015, τη συζήτηση για το σκουπιδότοπο που ήθελε να φτιάξει ο δήμαρχος Βύρωνα μέσα στον Υμηττό..!