Του Δημήτρη Καμπουράκη

Πολλοί κοίταξαν με περιέργεια το excel του, για να δουν τι «παίζει» μ’ αυτό τον τύπο. Άλλοι το έβαλαν στο μικροσκόπιο και απεφάνθησαν ότι ο Κασσελάκης κάτι κρύβει. Άλλοι του ‘ριξαν μια ματιά και απεφάνθησαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον πλούτο ή τη φτώχεια ενός πολιτικού αρχηγού, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι πολιτικές του θέσεις και η επάρκεια του. Άλλοι παραμέρισαν την ουσία των αριθμών που αναγράφονται στο χαρτί και καυτηρίασαν τον σουρεαλιστικό τρόπο που τους παρουσίασε. Άλλοι δεν ασχολήθηκαν καν με τον Κασσελάκη και επικεντρώθηκαν στους ταλαίπωρους που στέκονταν από κάτω, πρώην αριστεροί που τώρα χειροκροτούσαν τα εκατομμύρια που διαφήμιζε ο νυν αρχηγός τους.

Την άλλη μέρα δεν υπήρχε σάιτ να μην το ‘χει πρώτο θέμα, δεν υπήρξε τηλεοπτική εκπομπή να μην γεμίσει τον χρόνο της μ’ αυτό, δεν υπήρξε εφημερίδα να μην ο χτυπήσει με bold γράμματα στην πρώτη σελίδα. Δεν υπήρξε πολιτική συζήτηση να μην πλακωθούν για το «πόθεν έσχες» Κασσελάκη, δεν υπήρξε τηλεοπτικό ή διαδικτυακό κουτσομπολιό που παραμέρισε αυτό το θέμα για κάποιο άλλο. Την Τρίτη το πρωί όλη η Ελλάδα μιλούσε για την περιουσία Κασσελάκη, άσχετα αν τη Δευτέρα το βράδυ ανακουφίστηκε, προβληματίστηκε ή γέλασε μ’ αυτά που έγιναν κάτω από τον Λευκό Πύργο.

Όπερ, μια χαρά τα πήγε και σ’ αυτό ο Στέφανος. Έβαλε πάλι σύσσωμη την Ελλάδα ν’ ασχολείται μαζί του. Θετικά ή αρνητικά, επιτιμητικά ή δοξαστικά, πάντως όχι ουδέτερα, όχι αδιάφορα. Αυτό είναι το παιχνίδι του Στέφανου όμως. Δεν πάει για πρωθυπουργός επί του παρόντος, για να ζητά τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας πάνω σ’ αυτά που λέει. Να καθιερωθεί ως φύλαρχος ενός μικρού κομματιού του πολιτικού χάρτη επιδιώκει κι αυτό το κάνει καλλιεργώντας συστηματικά δυο πράγματα: την τοξικότητα και μια Τραμπικού τύπου -αντισυστημική δήθεν- προσωπολατρία.

Μ’ αυτά θα μπαζώσει κατ’ αρχήν ένα ικανό ποσοστό για να κρατηθεί στο παιχνίδι κι ύστερα θα δει πως θα πορευτεί επί του καθαρά πολιτικού. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα, μια χαρά του πήγε η σουρεάλ παρουσίαση της περιουσίας του, ο Θεός να την κάνει παρουσίαση δηλαδή. Μπορεί να το διασκέδασαν πολλοί, αλλά αυτούς έτσι κι αλλιώς τώρα δεν τους έχει. Σε άλλους έριχνε δόλωμα. Θα τους δείτε το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Πηγή: liberal.gr