Του Θανάση Μαυρίδη

Οι νέοι υπουργοί καλούνται να ασχοληθούν με την καθημερινότητα. Να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Και να μην πιστέψουν ότι έχουν τρία χρόνια μπροστά τους. Δεν έχουν ούτε μια μέρα. Πρέπει να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά, για να πιστέψει και πάλι η κοινωνία σε αυτήν την κυβέρνηση. Διαφορετικά το εκλογικό σώμα θα μπει σε πειρασμούς. Και κοιτώντας κανείς τον πολιτικό χάρτη, δύσκολα θα βρει άλλο ασφαλές λιμάνι! Δεν θέλει ο κόσμος να μπει σε νέες περιπέτειες τύπου 2015.

Από την άλλη, ο κόσμος αυτός δεν θέλει και να αντιμετωπίζει υπουργούς που να του σηκώνουν το δάκτυλο, σαν να του λένε ότι τους κάνουν χάρη που έχουν αναλάβει υπουργικά χαρτοφυλάκια. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι υπάρχει ένα και μόνο μέτρο για να κριθεί κάποιος ως πετυχημένος ή αποτυχημένος στο έργο του κι όχι αν μας αρέσει ή όχι η φάτσα του. Και το μέτρο αυτό, το βασικό κριτήριο, είναι αν γίνεται καλύτερη η ζωή των πολιτών.

Κανονικά θα πρέπει ο πρωθυπουργός να στέλνει κάθε μέρα αποστολή τους υπουργούς του στις λαϊκές, στα σούπερ μάρκετ, στις ουρές στο κτηματολόγιο, στα νοσοκομεία. Όπου υπάρχει κόσμος. Για να καταλαβαίνουν κάθε φορά τι υπογράφουν. Πόσο δυστυχέστεροι ή ευτυχέστεροι γίνονται οι άνθρωποι με τις δικές τους αποφάσεις.

Και μην πει κανείς ότι οι υπουργοί είναι άνθρωποι και γνωρίζουν τα προβλήματα επειδή ζουν στην κοινωνία. Αποδεικνύεται ότι πολλές φορές ζουν σε άλλο πλανήτη και όχι μόνο σε άλλη χώρα.

Για παράδειγμα! Ας δοκιμάσει κάποιος υπουργός να πουλήσει ακίνητο και ας μας πει μετά ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά. Μπορεί να το πιστεύει, αλλά φτάνει έπειτα η ώρα της κάλπης και όλοι κάνουν (κάνουμε) ότι πέφτουν από τα σύννεφα. Παράδειγμα δώσαμε, μην αρχίσουμε πάλι να απαριθμούμε τα προβλήματα.

Οι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι. Το μόνο ίσως δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Οπότε! Κάντε κύριοι τη δουλειά σας. Για να μην μπαίνουν οι ψηφοφόροι σε πειρασμούς. Κι αυτήν τη φορά ήταν απλά και μόνο η αποχή. Δεν σας έχει γυρίσει ακόμη ο κόσμος την πλάτη. Σας έχει δώσει άλλη μία ευκαιρία. Εκμεταλλευτείτε την…

Πηγή: liberal.gr