Του Δημήτρη Καμπουράκη

Για φαντάσου να είσαι επιλοχίας ή λοχαγός στο στρατόπεδο πυροβολικού στη Θήβα, πάει να πει η τελευταία τρύπα του ζουρνά του στρατεύματος δίχως το παραμικρό βύσμα να σε φέρει κάπου στην Αθήνα ή έστω να σε προφυλάσσει από τις κακοτοπιές… και ξαφνικά να σου προκύψει και Κασσελάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην προσωπική σου ευθύνη δηλαδή.

Με τον διοικητή να τρέμει μήπως γίνει καμιά στραβή, με το υπουργείο να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να συμβούν παρατράγουδα που θα αποδοθούν σε κυβερνητικό δάκτυλο, με το στρατόπεδο περικυκλωμένο από κάμερες και ρεπόρτερς και με την υποψία ότι κάθε φαντάρος εντός της μονάδας είναι έμμισθος πράκτορας κάποιου καναλιού. Η απόλυτη κόλαση.

Βεβαίως, όπως τον είδες στις πρώτες σας επαφές, ο Στέφανος είναι λογικός και ευπροσήγορος. Δεν μοιάζει να μπήκε στο στρατόπεδο με σκοπό να δημιουργήσει θέματα, ίσα-ίσα που είπε ότι θέλει ίδια μεταχείριση με όλους τους άλλους φαντάρους. Καλά, μια κουβέντα είναι αυτό, ούτε για Καλλιόπη θα πάει, ούτε για όνια, ούτε για αποψίλωση, μην τρελαθούμε κιόλας.

Ας μην προκαλείς την τύχη σου, εξάλλου τον είδες σε κείνο το Συνέδριο που ξαφνικά από μια κατάσταση νιρβάνας, του έμπαινε ο διάολος μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου. Δύσκολο είναι να γίνει κι εδώ κάτι τέτοιο; Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Καλά, ένα γερμανικό στη σκοπιά θα το κάνει. Θα συνεννοηθείτε πότε θέλει, αλλά θα το κάνει διότι θα τον ρωτήσουν όταν βγει έξω και πρέπει να ‘χει μια σκοπιά 2 με 5 τα ξημερώματα στη φαρέτρα του. Να μην λέει και ψέματα στις κάμερες.

Στο μεταξύ, το κινητό του το χει, μηνύματα και τηλεφωνήματα φουλ, τον υπολογιστή του τον έχει, γραφείο του δώσανε αν και δεν πολυπάει, χαζεύει κάτι κείμενα ή βιογραφικά εκεί στον θάλαμο του ξαπλωμένος στο κρεβάτι, παίζει πολύ ping pong με τους άλλους φαντάρους, τρώνε όλοι μαζί στο συσσίτιο, περνάει η ώρα, θα περάσουν και οι μέρες. Εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει διατεθειμένος ο Στέφανος να δημιουργήσει πρόβλημα, οπότε ελπίζεις να τη βγάλεις καθαρή μ’ αυτή τη μαλ@@@α που σου ‘κατσε στη βάρδια σου.

Τώρα, αν κάποια στιγμή βγει στις τηλεοράσεις εικόνα από το εσωτερικό του στρατοπέδου με τον Στέφανο να κάνει τούτο ή το άλλο, τότε την πατήσατε όλοι μαζί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Κι άντε μετά να βρείς ποιος τράβηξε την εικόνα, ποιος την έστειλε και για ποιους σκοπούς. Ρε τι τραβάτε κι εσείς οι υπηρέτες της πατρίδας. Δεν φτάνει που παίρνετε τρεις κι εξήντα για να κάνετε χίλιες δουλειές, σας έσκασε και ο Κασσελάκης να τον προσέχετε.

Και να πεις πως θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός, να σας θυμηθεί τουλάχιστον όταν θα ‘ρθει στη βασιλεία του, ούτε κι αυτό προβλέπεται. Ατυχία γαμώτο.

Πηγή: liberal.gr