Του Θανάση Μαυρίδη

Με τι ποσοστά είναι ευχαριστημένοι στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές; Ποιοι είναι οι στόχοι τους; Και μην μας πει ο κ. Ανδρουλάκης ότι στοχεύει στη δεύτερη θέση! Αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό σε αυτήν τη φάση. Αλλιώς δεν θα είχε επιλέξει την τακτική των τελευταίων ημερών. Έστω, όμως, ότι το καταφέρνει. Με τι ποσοστό; 15%; 16%; 12%; Και με τι απόσταση από το πρώτο κόμμα; Και κάπως έτσι ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων…

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ανιχνεύεται στις δημοσκοπήσεις κι ας βρίσκεται ακόμη το κόμμα του σε εμβρυακή ηλικία. Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να είναι η έκπληξη των εκλογών; Αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει να αναζητά τη σωτηρία του σε τακτικές σαν κι αυτές των τελευταίων ημερών, τότε ναι. Μπορεί ο κ. Λοβέρδος να κάνει την έκπληξη.

Η ηγεσία Ανδρουλάκη είχε μια μοναδική ευκαιρία, την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούσε να αποτελεί ήδη την εναλλακτική επιλογή των ψηφοφόρων απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά δεν είναι! Αντί να διεκδικεί πρωτάθλημα, προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτή είναι μια μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται αποκλειστικά στον κ. Ανδρουλάκη. Διότι το ΠΑΣΟΚ και στελέχη έχει και θέσεις προβάλλει. Αν δεν φταίνε, λοιπόν, τα στελέχη και οι θέσεις του, τότε φταίει η ηγεσία του. Να μην φταίει κανείς, είναι αδύνατον…

Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης υποτιμήσει τον κ. Κασσελάκη. Και πάλι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χάνει ακόμη και στη μάχη των ουραγών! Ο κ. Κασσελάκης κερδίζει κατά κράτος τον κ. Ανδρουλάκη. Και πάλι το πρόβλημα είναι η ηγεσία του κόμματος και οι επιλογές της. Αν στη θέση του κ. Ανδρουλάκη βρισκότανε ένα άλλο πρόσωπο, αυτήν τη στιγμή δεν θα κάναμε μια τέτοια συζήτηση.

Η αντιπολίτευση θα έχει μετά από τις ευρωεκλογές τρία χρόνια για να βρει τι φταίει. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τους κάνει το χατίρι και θα πάει σε εθνικές εκλογές και μάλιστα με την παρουσία… διεθνών παρατηρητών, μόνο και μόνο επειδή το ζητάει η αντιπολίτευση. Αστεία πράγματα! Και 30% να πάρει η ΝΔ στις ευρωεκλογές, δεν παράγεται πολιτικό αποτέλεσμα όσο η αντιπολίτευση δεν πείθει.

Τελικά, είναι τυχερός άνθρωπος ο κ. Μητσοτάκης…

Πηγή: liberal.gr