Μισόλογα από τον δήμαρχο Καισαριανής για την τελετή
τοποθέτησης μαρμάρινης πλάκας για τους… ευεργέτες Γερμανούς..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μέσα στον ορυμαγδό του θέματος της… κατεδάφισης του «Μανωλίδη» και του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. συζητήθηκε χτες στο δημοτικό συμβούλιο, με συνοπτικές διαδικασίες, η είδηση ότι «Με πρωτοβουλία της Ένωσης των Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών έγινε μια δωρεά 2011 βελανιδιών για την αναδάσωση στην Καισαριανή, ως ένδειξη συμφιλίωσης και μνήμης. Στις 27 Απριλίου θα τιμηθούν οι δωρητές με μια μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματά τους στην Καισαριανή. Μεταξύ αυτών είναι και δύο μέλη της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Πρώτο όνομα στην πλάκα θα είναι, λόγω αλφαβητικής σειράς, ο ελληνο-γερμανός Μιχάλης Βασιλειάδης».

Ο δήμαρχος Καισαριανής είπε ότι «με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκε» ότι οι Γερμανοί έχουν στείλει και προσκλήσεις για την τελετή και καλούν κόσμο να βρεθεί στο σημείο που θα τοποθετηθεί η πλάκα!!!

Όπως είπε, του έγινε πρόταση να τοποθετηθεί η πλάκα, αλλά δεν υπάρχει καμιά απόφαση. Όπως είπε, η πρόταση είναι να μπει μια «πλακέτα» στο βουνό, και μέσα στην «πλάκα» θα είναι και το όνομα του κ. Τζόκα «λόγω ότι συνέβαλε, σαν πρωτεργάτη, για να γίνει αυτή η συνεργασία»!!!

Οι διάλογοι είναι μαγνητοφωνημένοι στο δημοτικό συμβούλιο!

ΘΑ το έφερνε, είπε, στο δημοτικό συμβούλιο και ΘΑ μετέφερε την πρόταση που του έγινε. Πότε; Στη χθεσινή ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ. Εκτός αυτού, ο τρόπος που προσπαθούσε να «εξηγήσει» τα της «πρότασης» δεν πείθει ότι είναι αμέτοχος και ανίδεος του θέματος.

Κατά την προσφιλή του τακτική, είπε ότι «εγώ δεν έχω καμία ευθύνη»!!!

Ο κ. Τζόκας πήρε θέση και τάχθηκε κατά της τοποθέτησης πλακών. «Πλάκες στην Καισαριανή υπάρχουν πολλές. Και είναι αυτών που εκτελέστηκαν στον αγώνα που έκανε η Καισαριανή». «Όποιος θέλει να βοηθήσει την Καισαριανή και όποιος θέλει να κάνει δωρεά, ας το κάνει αλλά χωρίς φασαρίες και χωρίς πλάκες», κατέληξε.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που δημοσιεύουν οι Γερμανοί στη σελίδα των Ελληνογερμανικών Εταιριών, πολλοί ήταν πρόθυμοι το 2011, στην καρδιά των μνημονίων, να ποζάρουν για μια φωτογραφία με την κυρία Σπερκ…

Για να δούμε τι θα δούμε στις 27 του μήνα. Γιατί η υπόθεση ΒΡΩΜΑΕΙ…

 

27 Απριλίου 1944…

Την Πρωτομαγιά του 1944 στο σκοπευτήριο της Καισαριανής εκτελέστηκαν 200 αγωνιστές του εργατικού κινήματος, της αντίστασης ενάντια στην φασιστική κατοχή και της πάλης για μια καλύτερη σοσιαλιστική κοινωνία. Οι «200» εκτελέστηκαν, ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού, τριών συνοδών του αξιωματικών και τον τραυματισμό πολλών στρατιωτών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944. Την ίδια ακριβώς ημέρα, 70 χρόνια μετά, στις  27 Απριλίου 2014, θα τιμηθούν και οι Γερμανοί δωρητές των 2011 βελανιδιών σε ειδική τελετή και με μαρμάρινη πλάκα;

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr, h πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης ήταν υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και τον τότε πασόκο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, επίσης από το φιλικό περιβάλλον της κας Σπέρκ. Στους δε χορηγούς της πρωτοβουλίας «2011 Βελανιδιές για την Καισαριανή» συγκαταλέγονται όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της γερμανικής βουλής, ο πρόεδρος του συνδικάτου χημικής βιομηχανίας Μίχαελ Βασιλειάδης, η ιστορικός Φάνη Παπούλια κ.α.

Ο κ. Βασιλειάδης είναι ο Πρόεδρος του μεγάλου Συνδικάτου Εξόρυξης, Χημικών και Ενέργειας της Γερμανίας, IG-Chemie, με σύζυγο την ιρανικής καταγωγής, Γιασμίν Φαχίμι, γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που συνασπίστηκε στις πρόσφατες εκλογές με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελα Μέρκελ.

  • Η κ. Σκαρπέλης Σπέρκ είναι πρώην βουλευτή του SPD, η οποία έχει υψηλές γνωριμίες τόσο από γερμανικής όσο και από ελληνικής πλευράς, σε χθεσινή της συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων πως πρέπει να θυμόμαστε και καλές περιόδους στις σχέσεις μας, όπως την περίοδο της μετανάστευσης Ελλήνων Εργατών στην Γερμανία από το 1960 – 1980 (!). Επίσης, ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου 2014, είχε ανακοινώσει την τιμητική αυτή εκδήλωση προς τιμή των Γερμανών δωρητών, τα εξής:

«Με τα αποκαλυπτήρια της πλάκας των δωρητών στις 04/27/2014 στην Καισαριανή συμπληρώνεται η δράση (ο έρανος) μας με την παρουσία Γερμανών και Ελλήνων διασημοτήτων. Αν βρίσκεστε εκείνο τον καιρό στην Αθήνα και επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας, ώστε να σας ενημερώσουμε για περαιτέρω λεπτομέρειες». 

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του tvxs.gr