Ο νέος Οργανισμός που ΔΕΝ έγινε και η «οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας»
με τις ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ από εξωτερικούς μηχανικούς..!


Προχωρούμε, λοιπόν, στα ενδότερα του «οδοιπορικού» των «ΘΑ» της σημερινής δημοτικής πλειοψηφούσας ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. Στη σελίδα 2 διαβάζουμε πάλι διακηρύξεις περί διαφάνειας σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Διαβάζουμε επίσης εξαγγελίες για «δημιουργία υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου».

Καλό ακούγεται… Δεν έχει γίνει, βέβαια, αλλά ακούγεται καλό…


Όμως, τι θα ελέγχει στο εσωτερικό του δήμου; Λέει ότι «θα διασφαλίζει τη διαφάνεια», αλλά πως θα τη διασφαλίζει; Ας πούμε, από ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ πως θα διασφαλίζει τους πολίτες; Εμ, δύσκολα πράγματα… Ε, γι’ αυτό κι εκείνοι ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ κι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο..!

Βέβαια, λέει ότι αυτή η φανταστική υπηρεσία, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, «θα βοηθά τις υπηρεσίες στη χρηστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του δήμου»!!! Για μισό λεπτό: δηλαδή οι υπηρεσίες του δήμου Καισαριανής θέλουν «βοήθεια» για να εφαρμόσουν «χρηστή διαχείριση»; Δηλαδή με τις προηγούμενες διοικήσεις δεν εφάρμοζαν «χρηστή διαχείριση»; Περίεργα πράγματα… Τέλος πάντων, για να προχωρήσουμε.

Σελίδα 3: «δίκτυο υπέργειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης με χαμηλό αντίτιμο»..!Ομολογώ ότι πιάστηκα «αδιάβαστος»… Πως δεν το πήρα είδηση το «δίκτυο»; Ξεκίνησα σήμερα, πρωί – πρωί, άρχισα να ψάχνω, γύρισα όλη την Καισαριανή, τίποτα… Ούτε «υπέργειοι», ούτε «υπόγειοι»… Μόνο σταθμευμένα αυτοκίνητα επάνω στα πεζοδρόμια, επάνω στις γωνίες, επάνω στις ράμπες των αναπήρων, επάνω στις εξόδους των πολυκατοικιών

Δεν πειράζει, λέω… ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ… Έχουμε «τέσσερα στα τέσσερα» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ… Έχουν καιρό ακόμα, σκέφτηκα. Έχουν; Σε ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ έχουμε δημοτικές εκλογές. Βγάλε τους τελευταίους έξι που έχει νεκρώσει το σύμπαν, έχουμε ένα χρόνο. Αν υπολογίσουμε ότι σήμερα είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στο δήμο και δεν μπορούν να περάσουν οτιδήποτε ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, δύσκολα τα πράγματα… Τέλος πάντων, μπορεί να κάνω κακούς υπολογισμούς. Αφού λέει ο κ. δήμαρχος ότι έχουν κάνει «ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ» όσων έλεγαν προεκλογικά, έτσι θα είναι…

Για να πάμε παρακάτω. «Άμεση προτεραιότητα στην οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας για να μη χάσει η Καισαριανή ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ», λέει το πρόγραμμα.Για μισό λεπτό: η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καισαριανής δεν είναι αυτή με την παγκόσμια πρωτοτυπία ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ; Αυτή η υπηρεσία δεν είναι εκείνη στην οποία οι ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ έχουν ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ; Αυτά τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» του δήμου Καισαριανής, όταν έστειλαν τα στοιχεία του προσωπικού του δήμου στο υπουργείο Εσωτερικών. Άρα δεν είναι προσωπικά δεδομένα για να τα κρατάνε κρυφά.

Σ’ αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, είδαμε ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας είναι ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και οι υφιστάμενοι της υπηρεσίας είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ..! Αφού, λοιπόν, κατέχουν αυτή την παγκόσμια πρωτοτυπία, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, γιατί δεν έκαναν νέο οργανισμό του δήμου, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ; ΓΙΑΤΙ;

Μάλιστα, αυτό είναι ένα από τα σημεία που αναφέρονται οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στην επιστολή τους. Τι έλεγαν οι «τρεις»; Δείτε: «Η μη εφαρμογή του νόμου για αλλαγή του οργανισμού και άλλων υποχρεώσεων, όπως, π.χ., χρόνος και τρόπος κατάθεσης του προϋπολογισμού – απολογισμού». Και δεν είναι μόνο οι «τρείς». Όταν είχαν γίνει οι αλλαγές στους διευθυντές των υπηρεσιών, αρχές του 2011, το επιχείρημα των αντιτιθέμενων στις αλλαγές συνδικαλιστών ήταν «αλλάξτε τον οργανισμό, όπως έχετε δικαίωμα από τον νόμο».

Πάει κι αυτό, λοιπόν… Πάει; Μήπως υπάρχει οσμή διαπλεκόμενης πολιτικής συναλλαγής πίσω από τη μη αλλαγή του οργανισμού; Μήπως ο οργανισμός δεν έγινε για χάρη ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ; Μπα… δεν γίνονται αυτά από εμάς, που δεν έχουμε «πελατειακές σχέσεις». Εμείς το «μόνο» που κάναμε ήταν να ακολουθήσουμε την ΤΟΤΕ κομματική γραμμή και να βγάλουμε στη φόρα τις «πλασματικές υπερωρίες».Όταν ΕΝΑΣ εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕ, αυτές τις υπερωρίες, έπεσε «άκρα του τάφου σιωπή… Κι ύστερα, κι ύστερα… μα δεν υπάρχει «ύστερα»… «Υπάρχει μόνο η σιωπή…».

Τέλος πάντων… πάνε αυτά, «πέρασαν»… Κι αν «είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω», θα πιούμε ένα ουισκάκι να πάνε τα φαρμάκια κάτω…

Αφού, λοιπόν, δώσαμε «άμεση προτεραιότητα στην οργάνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας», πήγαμε και ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ..! Πόσα πληρώσαμε; «Τίποτα», «ψίχουλα»… μερικές ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!

Εδώ, λοιπόν, δεν μπορούμε να προσάψουμε τίποτα στη δημοτική πλειοψηφούσα μειοψηφία… Έκανε την «οργάνωση» στο άψε – σβήσε: ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ στο πι και φι..!

Θα συνεχίσουμε αύριο. Και μεθαύριο, και…