“Υπερψηφίστηκε” η πρόταση της δημοτικής αρχής, λέει η ίδια,
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ λένε  κάποιοι “διαφωνούντες”!!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 84 ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά, ακόμη και τα αυτονόητα, όταν πρόκειται για τον δήμο Καισαριανής. Μ’ αυτό το σκεπτικό, χτες, έβαλα ατόφια την ανακοίνωση του δήμου για το μετρό. Και, ω του θαύματος, ο αντίλογος ήταν άμεσος: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, μου είπε κάποιος από τους φερόμενους ως ψηφίσαντες!!! Και στη συνέχεια της ανακοίνωσης: «Οι παρατάξεις ‘’Καισαριανή Δημιουργία’’ και ‘’Καισαριανή Τώρα’’ επιχειρηματολόγησαν και ενέμειναν στην πρόταση για αρχική χωροθέτηση του δεύτερου σταθμού στη ΝΗΑΡ-ΗΣΤ», λέει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ αντιτάχθηκε στην καταστροφή του γηπέδου και του Βενιζέλου, μου είπε κάποιος άλλος από τους παριστάμενους και μη «κυβερνητικούς»!!!

Όπως καταλαβαίνετε, και μόνο που στην ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα υπάρχει χώρος για προπαγάνδα περί του ότι «ο Δήμαρχος στην εισηγητική του ομιλία έθεσε συνολικά το θέμα των μέσων μεταφοράς προς όφελος του λαού…» κλπ. κλπ., δημιουργείται στέρεο έδαφος αμφισβήτησης της ακεραιότητας της επίσημης «πληροφόρησης» από τη δημοτική αρχή…

Αφού, φυσικά, «το όφελος του λαού» δεν αναζητείται και αναφέρεται επιλεκτικά όπου μας συμφέρει. Όπως, π.χ., «το όφελος του λαού» ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την άμεση απόδοση όλων των δημόσιων χώρων που νέμονται σήμερα διάφοροι «τσιφλικάδες» στους πολίτες για ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ. Ή, όπως στην περίπτωση της ΔΗΘΕΝ «Κοινωφελούς», «το όφελος του λαού» δεν συμβαδίζει με τις «τραβηχτικές» δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα λεφτά του κοσμάκη για να πέφτουν ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ AΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και μεθοδεύσεις ΥΠΟΠΤΕΣ σε ένα ταμείο το οποίο ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Γιατί όσα συνέβησαν με τους ισολογισμούς της ΚΕΔΗΚ προ ολίγων εβδομάδων στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, παραπέμπουν ευθέως σε ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ… Είτε αυτών που δεν συνέταξαν τους ισολογισμούς, είτε αυτών που ΣΗΜΕΡΑ, ύστερα από 4-5 χρόνια, τους «κουκουλώνουν»… Ιδιαίτερα όταν δεν ενημερώνεται ο “λαός” γιατί γίνονται όλα τα νομικά ακροβατικά…

ΑΣΦΑΛΩΣ και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο κάθε πολίτης-θύμα των «δημοτικών αρχόντων» σε απαξάπασα την επικράτεια, μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει για τα κίνητρα, τα αίτια και τα οφέλη αυτών των μεθοδεύσεων.

Ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε το θέμα του μετρό στην Καισαριανή, με κεντρικό σημείο «ενδιαφέροντος» το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ οικόπεδο που προορίζεται για χώρο εξαερισμού του μετρό, ΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΗΑΡ ΗΣΤ.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Χρυσοχοΐδης «εξαγγέλλει» τη συνέχεια των «εξαγγελιών» του Σουφλιά το 2009… Οι «εξαγγελίες» Χρυσοχοΐδη εμπεριέχουν ένα «δώρο», σε αμπαλάζ… ΠΑΣΟΚ! Περιέχουν έναν ακόμη σταθμό του μετρό στην Καισαριανή, ο οποίος, ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ φαντάζομαι, περιλαμβάνει στην έκτασή του και ένα οικόπεδο ενός «στελέχους» του ΠΑΣΟΚ!!!

Θυμηθείτε εδώ το ιστορικό.

 

Η “σύσκεψη” και οι ΕΞΙ…

Στις 15 Οκτωβρίου του 2014 η «Αττικό Μετρό» καλεί σε «σύσκεψη» τους «δημοτικούς άρχοντες» της Καισαριανής. Εμφανίζονται οι κ.κ. Κοντόσταυλος, Δήμος, Σταμέλος, Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Μηλτσακάκης και Καμπάκας.

Εκεί, λοιπόν, αποκαλύπτεται, σύμφωνα με μαρτυρίες συμμετεχόντων στη σύσκεψη, ότι το οικόπεδο που θα πάρει το μετρό ανήκει στον πασόκο πρώην δήμαρχο, ο οποίος, εντελώς συμπτωματικά φαντάζομαι είναι «κολλητός» του… Χρυσοχοΐδη!!! Ο οποίος Χρυσοχοΐδης έχει παραστεί σε εκδηλώσεις του πασόκου τοποτηρητή στο δημαρχείο της Καισαριανής..!

Σ’ εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν, στην «Αττικό Μετρό», στην οποία έγιναν τα «αποκαλυπτήρια» της ιδιοκτησίας του χρυσοφόρου οικοπέδου, έγιναν ενδιαφέροντες διάλογοι: Ρώτησε, ας πούμε, ο παράγοντας της «Αττικό μετρό», πως το βλέπουν το θέμα της στάσης στη Νήαρ Ηστ. Αν, δηλαδή, συμφωνούν όλοι να γίνει η στάση στο γήπεδο ή αν θα πρέπει να υπάρξει μια συγκοινωνιακή και κυκλοφοριακή μελέτη και να συζητηθεί το ακριβές σημείο που θα γίνει η στάση. Γιατί δεν είναι μόνο το θέμα του χώρου των εισόδων του σταθμού. Είναι και το ζήτημα των χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων των μετακινούμενων με το μετρό, είναι και το ζήτημα της εισόδου και εξόδου από και προς τα ρεύματα κυκλοφορίας αυτών των αυτοκινήτων, είναι πολλά που πρέπει να συζητηθούν λεπτομερώς.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν: οι Γιάννης Δήμος (είχε αποχωρήσει ο κ. Κοντόσταυλος, λόγω επείγουσας ειδοποίησης για δουλειά του δήμου), Ηλίας Σταμέλος και Μιχ. Μηλτσακάκης είπαν ότι δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, αν δεν πάρουν και την άποψη των μελών των παρατάξεών τους αλλά και των πολιτών.

Οι άλλοι τρεις είπαν αμέσως «ΝΑΙ» για να γίνει η στάση στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ και όχι να εξεταστεί και κάποια εναλλακτική λύση.

Αλλά, αντί να σας τα ξαναλέω εγώ, διαβάστε τα καλύτερα με την ησυχία σας, όπως είχαν γραφεί τότε.

Ποιοι ήταν οι άλλοι τρεις; Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Καμπάκας. Από αυτούς τους τρεις, προχτές, η παράταξη Ιωαννίδη τάχθηκε υπέρ της εναλλακτικής λύσης και όχι της λύσης της Ν. Ήστ. Οι άλλοι δύο φέρονται, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, να επιμένουν στην καταστροφή του γηπέδου και του σχολείου Βενιζέλου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε τη θέλησή του να κινηθεί αποφασιστικά στη διαδικασία υλοποίησης του έργου, στη βάση της απόφασης στην οποία κατέληξε με τη συνεδρίασή του και τόνισε ότι σε περίπτωση νέων εξελίξεων θα επανέλθει εκ νέου», λέει η ανακοίνωση του δήμου Καισαριανής.

Ποια απόφαση; Υπάρχει απόφαση; ΥΠΑΡΧΕΙ, η υπ’ αριθμόν 84/10.4.2017 απόφαση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα το πρωί και αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 84/10.4.2017


Όπως βλέπετε με τα μάτια σας, υπάρχει ΑΠΟΦΑΣΗ, με σαφέστατη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που λέει η απόφαση της δημοτικής αρχής και όσων υποστηρίζουν οι «διαφωνούντες» με το «δια ταύτα». Η αναρτημένη απόφαση επαναλαμβάνει ότι «ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ» η πρόταση της δημοτικής αρχής. Άρα, ΕΓΙΝΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. Άρα κάποια από τις δύο πλευρές λέει ΨΕΜΑΤΑ. Άρα, θα περιμένουμε νεότερες «διευκρινίσεις».

Στην ουσία του θέματος και επειδή πλέον έχουμε μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου αναρτημένη στη Διαύγεια, οι παρατάξεις των δύο πασοκοανεξάρτητων φέρονται ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ να έχουν σχηματίσει ένα «μέτωπο», σχηματισμένο προ πολλού, τουλάχιστον από το 2014, το οποίο ευνοεί την καταστροφή του γηπέδου ποδοσφαίρου της Ν. Ήστ και του σχολείου Βενιζέλου, με ορατό, ΠΙΘΑΝΟ και κοινωνικά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ όφελος τη «χορηγία» του πασόκου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη στον πασόκο ιδιοκτήτη του οικοπέδου απέναντι από τη Ν. Ήστ!!!

Κάθε πολίτης που ψήφισε την “ανεξάρτητη” παράταξη το 2014, την οποία έκτοτε παρακολουθεί να πελαγοδρομεί μεταξύ προεδρίας-“ξεπλύματος αμαρτιών”  “Μανωλίδη”, καταψήφισης της διακοπής της “αγροτικής έκτασης” του Σκοπευτηρίου και καταστροφής του σχολείου Βενιζέλου, δικαιούται να αναρωτηθεί: σ’ αυτό το «αλισβερίσι», το οποίο «περιγράφεται» με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αλλά και όλα τα παραπάνω αναφερόμενα…) ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ η παράταξη «Καισαριανή ΤΩΡΑ»; ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ; Γιατί συμπλέει, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου; Το δεύτερο μέλος της παράταξης «Καισαριανή ΤΩΡΑ», έχει ψηφίσει; Έχει συναινέσει στην καταστροφή του γηπέδου και του σχολείου του Βενιζέλου; Ο επικεφαλής της παράταξης «Καισαριανή ΤΩΡΑ» έχει ψηφίσει αυτό το ανοσιούργημα; Ή, ΜΗΠΩΣ, αυτά που αναφέρονται ότι «ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ» είναι σκόρπιες θέσεις στη διάρκεια του όποιου διαλόγου έγινε; Γιατί ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, ότι ένας ενήλικας, οικογενειάρχης, επαγγελματίας και εκ γενετής πολίτης της Καισαριανής εκτίθεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, αρνούμενος ότι ψήφισε κάτι το οποίο είναι αναρτημένο στη Διαύγεια ως απόφαση.

Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να μας «τρελάνουν». Ή αυτοί που τα γράφουν, ή αυτοί που τα λένε και τα παίρνουν πίσω μετά. Ελπίζω να υπάρξει κάποια αντίδραση όποιοι πιστεύει ότι θίγεται από την ΑΠΟΦΑΣΗ 84.