ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ότι "δεν ξέρουν τι τους γίνεται" ή ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ
το 2018 όταν έγινε η "μεγάλη αρπαχτή" ΔΗΘΕΝ για τους πυρόπληκτους
και δήλωναν ΕΓΓΡΑΦΩΣ πλήρη άγνοια των γεγονότων;

Πόσα λεφτά μαζεύτηκαν το 2018 "για τους πυρόπληκτους" και ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, που μαζί με την παράταξη της ¨ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ¨ με επικεφαλής την κα Γραφίδου απαγόρευσαν συναυλία φοιτητικών συλλόγων με σκοπό την έκφραση αλληλεγγύης και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας μας!».

Με πρωτοφανές, ακόμη και γι’ αυτούς, ΘΡΑΣΟΣ "καταγγέλλουν" όσους ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ την επανάληψη του ΑΙΣΧΟΥΣ του 2018, με τις "αρπαχτές" των πολλών χιλιάδων ευρώ, που κατέληξαν σε ΑΓΝΩΣΤΕΣ Σ’ ΕΜΑΣ ΤΣΕΠΕΣ..!

Καταγγέλλουν αυτούς που δεν επέτρεψαν ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ των πολιτών τα Καισαριανής.

Καταγγέλλουν αυτούς που δεν επέτρεψαν τον διασυρμό του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ του Σκοπευτηρίου από κομματικές ορδές αντικοινωνικών "νεολαίων"…

Καταγγέλλουν… καταγγέλλουν… Αντί να «καταγγέλλουν», καλύτερα θα ήταν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δώσουν μια μεγαλοπρεπή μούτζα… Στα μούτρα τους…

Αλλά για να το κάνει κάποιος αυτό, πρέπει να διαθέτει κάποιο ίχνος ευθιξίας. Και αυτοί ΔΕΝ διαθέτουν.

 

Ποιους καταγγέλλουν…

"Καταγγέλλει" το ΚΚΕ:

"Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του κ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, που μαζί με την παράταξη της ¨ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ¨ με επικεφαλής την κα Γραφίδου απαγόρευσαν συναυλία φοιτητικών συλλόγων με σκοπό την έκφραση αλληλεγγύης και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας μας!

Για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους επικαλέστηκαν επιχειρήματα όπως η τήρηση των υγειονομικών μέτρων, η προστασία του Άλσους και η Ιστορικότητα του χώρου. 

Πειθήνια αναμασούν τα χειρότερα επιχειρήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει τον χειμαζόμενο λαό και την νεολαία έξω και πέρα από τις συλλογικές διεκδικήσεις. Συντάσσονται με την Κυβέρνηση που θέλει διακαώς να ξεχαστεί το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του δασικού πλούτου και των λαϊκών περιουσιών, να προχωρήσουν τάχιστα τις μεγάλες μπίζνες με την πράσινη ανάπτυξη πάνω στα καμένα, με τους ντόπιους ξεριζωμένους από τον τόπο τους, βορά στους εργολάβους.

Με περισσή υποκρισία επικαλούνται τον υγειονομικό κίνδυνο και ας έχουν στηρίξει 1,5 χρόνο τώρα την κυβέρνηση που δεν παίρνει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την προστασία των εργαζομένων στους μεγάλους χώρους, για τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και τα ανάγει όλα στην “ατομική ευθύνη”.

Η λαθραία , δε, επίκληση της ιστορικότητας του χώρου αποτελεί το άλλοθι για την άλωση του χαρακτήρα του ίδιου του ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και τη δέσμευση ότι το ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ θα είναι ανοικτό σε εκδηλώσεις που θα σέβονται την ιστορικότητα του χώρου, το ίδιο το πάρκο και τους κατοίκους που κατοικούν στην περιοχή. Ο λαός της Καισαριανής για δεκαετίες έδωσε αγώνες για να είναι ο χώρος ανοικτός, στους κατοίκους και τους φορείς της, στη νεολαία, γιατί μόνο έτσι θα μείνει ζωντανή η ιστορική μνήμη και τα διδάγματα της και θα εμπνέει την νεολαία και τους σύγχρονους λαϊκούς αγώνες.

Δεν μπορεί κανείς τους να κρύψει ότι πρόκειται για πολιτική απαγόρευση και ως τέτοια θα καταγραφεί στην συνείδηση του Καισαριανιώτη.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τούρκικων Σπουδών, Αρχιτεκτονικής, Οικότροφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού να επιμείνουν στην διεξαγωγή της συναυλίας, η οποία θα γίνει την Κυριακή 29/9 από τις 19:00 μέχρι τις 00:00 και καλούμε τον λαό και την νεολαία της πόλης μας να εκφράσουν έμπρακτα την στήριξή τους στους πυρόπληκτους, συμβάλλοντας στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

27-8-2021

 

ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Και δεν έγινε γιατί η δημοτική αρχή είχε πάρει όλα τα μέτρα που επέβαλαν οι περιστάσεις. Η αστυνομία ήταν από νωρίς παρούσα σε όλη την περιοχή και «ο λαός και η νεολαία» που καλούσαν οι αγκιτάτορες σε κατάληψη του χώρου του Σκοπευτηρίου δεν τόλμησαν να πλησιάσουν…

 

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ
ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στον Δήμο ήρθε ένα αίτημα στο για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου για διεξαγωγή συναυλίας. Στον ιστότοπο του διοργανωτή της συναυλίας που έκανε την αίτηση, έγραφε, μεταξύ άλλων:

[…3 μπάντες. 13 μαντράχαλοι. Πολλές μπίρες. Και όλα για έναν καλό σκοπό. 4 Σεπτεμβρίου στο σκοπευτήριο Καισαριανής πάμε να τα σπάσουμε όλα για να στηρίξουμε όλους όσους είναι σε ανάγκη μετά από τη φρίκη των προηγούμενων μερών.]

Στις 23 Αυγούστου λάβαμε δεύτερο αίτημα από Φοιτητικούς Συλλόγους για διοργάνωση συναυλίας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Κυριακή 29 Αυγούστου με σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Τη δεύτερη αίτηση υποστήριξε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των συναυλιών έχει διαπαραταξιακή επιτροπή που αποτελείται από τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 26/8 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής και της Παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» να μην δοθεί άδεια.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για τους εξής λόγους:

1. Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη διοργάνωση συναυλιών καθώς δεν διαθέτει καμία υγειονομική υποδομή (τουαλέτες κλπ).

2. Δεδομένης της επιδημιολογικής επιβάρυνσης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές στις συναυλίες και όχι όρθιοι, όπως επίσης και συγκεκριμένος αριθμός θεατών με βάση τα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα.

3. Καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο πυρασφάλειας και ισχύει η από 26/8/2021 – 3953 απόφαση για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιών που απαγορεύει την είσοδο σε άλση εντός οικιστικών περιοχών, και καθώς το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ένα άλσος εκατοντάδων στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, ανέκυπταν ζητήματα ασφάλειας τόσο για όσους παρευρίσκονται εκεί όσο και για το σύνολο της πόλης.

Ο Δήμος Καισαριανής οφείλει να λειτουργεί υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος και να λαμβάνει αποφάσεις που προστατεύουν την πόλη και τους κατοίκους της.

Σύμφωνα με τους παραπάνω λόγους και εφόσον δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί πως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με όρους που θα εξασφάλιζαν τη δημόσια υγεία και τους κανόνες πυροπροστασίας, ο Δήμος Καισαριανής απέρριψε την αίτηση ως όφειλε.

Αν τώρα για την «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον κύριο Σταμέλο τα ζητήματα ασφάλειας, δημόσιας υγείας και πυροπροστασίας είναι δευτερεύοντα, για τη Δημοτική Αρχή δεν είναι και χαιρόμαστε που είναι αυτή μια από τις διαφορές μας.

Ο Δήμος Καισαριανής συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δράση τον προηγούμενο μήνα στην οποία, αν και συμμετείχε το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και σχεδόν το σύνολο των φορέων της πόλης μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν συμμετείχε η οποία όμως αγωνίστηκε για την πραγματοποίηση παράνομης συναυλίας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής στο όνομα φοιτητικών Συλλόγων (της ΚΝΕ) ενόσω ίσχυε η Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς.

Το αποτέλεσμα της δράσης του Δήμου ήταν εντυπωσιακό!

Ένα τριαξονικό γεμάτο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έφυγε για τις πληγείσες περιοχές! Ο κ. Σταμέλος επέλεξε να απέχει! Επέλεξε συναυλία με φοιτητές της ΚΝΕ, ένα μήνα μετά!!!

Η αλληλεγγύη μπορεί να λάβει πολλές μορφές και στην χώρα μας τον τελευταίο μήνα έχουμε δει συγκλονιστικά δίκτυα αλληλεγγύης και δράσεις, όχι αντιδραστικές και επικίνδυνες όπως η συγκεκριμένη, που χωρίς να σεβαστεί καμία συλλογική απόφαση, κανόνα και νόμο τελικά πραγματοποιήθηκε με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας.
Για άλλη μια φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής και ενώ με την σύμφωνη γνώμη της συστάθηκε η Διαπαραταξιακή, ακυρώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τα όργανά του για να υπηρετήσει το κόμμα. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει, δια της πλαγίας οδού και μέσω της κομματικής δομής έστησε σκηνικό «πολεμικών» ανακοινώσεων που βρίθουν ανακρίβειας και απαντάνε σε ζητήματα άσχετα με το ειδικό αυτό γεγονός αλλά σχετικά και πάλι με την κομματική ατζέντα.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβιβάζει και να ακυρώνει αποφάσεις πλειοψηφικές και νόμιμες κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς που ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη της Καισαριανής. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι ένα δημοκρατικό όργανο. Μένουμε έκπληκτοι με την υποκριτική στάση των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» οι οποίοι πριν λίγο καιρό απείχαν από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακωλύοντας τη λειτουργία του Δήμου, γιατί τάχα δεν ήταν αρκετά δημοκρατική η διαδικασία για τα δικά τους μέτρα, αλλά χωρίς κανέναν ενδοιασμό ακυρώνουν τελικά αποφάσεις του οργάνου.
Η Καισαριανή έζησε φέτος ένα διαφορετικό καλοκαίρι, ειδικότερα οι πέριξ του Σκοπευτηρίου κατοικούντες: ΕΙΧΕ ΗΣΥΧΙΑ!

Αυτό ακριβώς θέλει να αλλάξει ο κ. Σταμέλος!

Θέλει να επαναφέρει τη προηγούμενη κατάσταση της ανεξέλεγκτης χρήσης του Σκοπευτηρίου!

Θέλει να πλήξει την Δημοτική Αρχή, επαναφέροντας το καθεστώς των συναυλιών χωρίς άδεια, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία!

Ανοίγει ξανά την πόρτα στις συναυλίες και κλείνει το μάτι σε όλους όσοι εκμεταλλεύονται το χώρο του Σκοπευτηρίου, προσκαλώντας κομματικές οργανώσεις και συλλόγους σαν να έχει την αποκλειστική χρήση ή ιδιοκτησία!

Δεν θα τα καταφέρει!

Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.

 

Τι έγινε το 2018…

Αυτά λέει η δημοτική αρχή. Αλλά για να έχουμε πλήρη εικόνα της ψευδολογίας, της κακοήθειας και της υποκριτικής στάσης των εντεταλμένων του Περισσού, ας θυμηθούμε και κάποιες εικόνες από τη "συναυλία" του 2018:

 

Για τις οποίες, ο αρχισυνδικαλιστής του Περισσού, ο συνοδοιπόρος του Φωτόπουλου, ο «υποψήφιος πολιτικός» (!!!) λέει εγγράφως ότι «δεν είχε ιδέα»:

 

 

Η απάντηση του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ηλ. Σταμέλου:

 

 

Άντε να χαθείτε, γελοία υποκείμενα…