Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τι ωραία που θα ‘τανε αν όσα διαβάζουμε στις κομματικές μπροσούρες ανταποκρίνονταν στην αλήθεια, έστω και στο μισό… Φυσικά, από τον κανόνα του καταιγισμού ψεύτικων υποσχέσεων και της εικονικής πραγματικότητας δεν μπορούσε (και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ φαντάζομαι…) να ξεφύγει η παρέα των τοποτηρητών του Περισσού στην Καισαριανή. Η οποία παρέα έχει κάνει σλόγκαν τις τελευταίες μέρες το «μπροστά οι ανάγκες του λαού!»  Αλήθεια, ποιες ανάγκες του λαού έχει αφουγκραστεί, σεβαστεί και ικανοποιήσει η δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης; Για να δούμε έναν βασικό, ίσως τον πιο βασικό παράγοντα από τον οποίο έχει απόλυτη ανάγκη ο λαός: ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Οι αθλητικοί χώροι της Καισαριανής είναι ΣΧΕΔΟΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ παραχωρημένοι σε επιχειρηματικά συμφέροντα. ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ. Από την προηγούμενη δημοτική αρχή του ΚΚΕ 1999-2002. Όταν όχι μόνο άνοιξε η γάγγραινα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου, από το οποίο οι πολίτες έμπαιναν μέσα χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, αλλά και από την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των καταστημάτων κάτω από τη βορινή κερκίδα. Μάλιστα, η παραχώρηση έγινε ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ!!! Τα μαγαζιά, από τα οποία ο δήμος δεν εισέπραξε ΠΟΤΕ ούτε ένα ευρώ!!!

Σήμερα ο δήμος Καισαριανής, πληρώνει (δηλαδή οι πολίτες πληρώνουν…) συνεχώς και αδιαλείπτως σοβαρά ποσά για τη συντήρηση του γηπέδου και, κυρίως, του χλοοτάπητα. Ποιοι παίζουν στο γήπεδο και κάνουν χρήση του χλοοτάπητα;

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, οι οποίες εκμεταλλεύονται το γήπεδο για τις «ακαδημίες» που διατηρούν, από τις οποίες ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!

Αγωνιστικά οι ομάδες αυτές δεν προσφέρουν τίποτα στην Καισαριανή, αφού «βολοδέρνουν» στις κάτω-κάτω ερασιτεχνικές κατηγορίες κάθε χρόνο…

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ!!!

Τα παιδιά που θέλουν να παίξουν λίγη μπάλα, πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ κατά μέσο όρο!!! Ένα πενηντάρικο το κάθε παιδί για να παίξει μπάλα ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, στα γήπεδα που του ανήκουν!!!

Και αν φύγουμε από το ποδόσφαιρο και πάμε στο μπάσκετ, εκεί υπάρχει ένα μνημείο-ντροπής για τους κουκουέδες απανταχού της ελληνική επικράτειας: υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ στο χώρο του Σκοπευτηρίου, πίσω από τα παραχωρημένα σε επιχείρηση γήπεδα 5χ5… Την κατάντια του γηπέδου αυτού τη βλέπετε στις φωτογραφίες.


Διατηρούν το γήπεδο αυτό σε ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, συνειδητά, για να υποχρεώνονται οι γονείς να πληρώνουν για τα παιδιά τους στις «ακαδημίες» της Καισαριανής!!!

 

ΤΩΡΑ είναι η ώρα των αποφάσεων

Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να σκεφτεί ο κάθε πολίτης της Καισαριανής αν θέλει να ψηφίσει για να εξασφαλίσει ένα μηνιάτικο σε κάποιους επαγγελματίες συνδικαλιστές πολιτικούς, δήθεν ερασιτέχνες, οι οποίοι ΔΗΘΕΝ βάζουν «μπροστά τις ανάγκες του λαού!»,  ενώ στην πραγματικότητα αυτό που βάζουν μπροστά είναι οι ΕΝΤΟΛΕΣ και οι ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ του κόμματος, το οποίο τους έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη αποστολή να «κυβερνήσουν» δήθεν την Καισαριανή. Φυσικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. Διεκπεραιωτές εντολών είναι. Κομματικών εντολών.

Αν ο πολίτης θέλει να απαιτήσει να του δοθούν όσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ στην πόλη του, όπως οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, τότε έχει επιλογές μακριά από κομματικούς τοποτηρητές.