Το τελευταίο διάστημα και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ο επικεφαλής της δημ. παράταξης ‘’Καισαριανή Τώρα’’, Χ. Βοσκόπουλος κατέθεσε πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την δεύτερη στάση του Μετρό στην πόλη μας, έχουμε αλλεπάλληλες εκδοχές ανακοινώσεων του ιδίου, με ύβρεις, συκοφαντίες και απαράδεκτες εκφράσεις για εμάς, καθώς και για την δημοτική αρχή, επειδή δεν συμφωνήσαμε με την πρόταση του για δημοψήφισμα, ένα χρόνο μετά την τελική απόφαση για την χωροθέτηση της δεύτερης στάσης στο ύψος της Ομηρείου (πίσω από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος).

H παράταξη μας θέλει να είναι ξεκάθαρη με τους πολίτες της πόλης:

Όταν έγινε η πρώτη συνάντηση με την Αττικό Μετρό το 2014 και παρουσιάστηκε στους επικεφαλής των παρατάξεων η πρόταση της εταιρείας για χωροθέτηση και δεύτερου σταθμού στη Νήαρ Ηστ, η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με τον τότε Δήμαρχο της Γιώργο Κοντόσταυλο, άκουσε την πρόταση και τα επιχειρήματα της εταιρείας και επιφυλαχτήκαμε να απαντήσουμε ώστε να συζητήσουμε με τα όργανα και τα μέλη της παράταξης μας – το αναφέρουμε αυτό εφόσον το ζήτημα που μπαίνει αφορά την «δημοκρατική κουλτούρα» του καθενός. Ενώ, από όσο θυμόμαστε, ο κ. Βοσκόπουλος όχι μόνο δεν υποστήριξε ότι θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός της Καισαριανής, αλλά τάχθηκε επιτόπου υπέρ της πρότασης.

Στη συνέχεια όμως, και αφού η εισήγηση για την χωροθέτηση του δεύτερου σταθμού άλλαξε από την νέα διοίκηση του Μετρό, η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής είχε και έχει ξεκάθαρη άποψη. Η δεύτερη στάση του μετρό είναι αναγκαία, αλλά θεωρούμε πως η αρχική χωροθέτηση της στην Νήαρ Ηστ ήταν προβληματική. Η Νήαρ Ηστ είναι ένα ιστορικό σύμπλεγμα με τις περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, συνορεύει με τα παλαιότερα σχολεία της πόλης, το Βενιζέλου, όπως επίσης με τον χώρο του Σκοπευτηρίου όπου υπάρχουν το Κέντρο Υγείας του Παιδιού, το Κέντρο Συμβουλευτικής των ΑμεΑ, το Ειδικό Πειραματικό σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη, το Νηπιαγωγείο, καθώς και ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Αιολία. Θεωρούμε πως ο χαρακτήρας αυτής της περιοχής δεν πρέπει να αλλοιωθεί, ενώ η στάση μπορεί να μεταφερθεί χωρίς κανένα επιβαρυντικό στοιχείο λίγα μέτρα πιο μέσα στην πόλη. Και αυτό κυρίως για την ασφάλεια των εκατοντάδων παιδιών που περνάνε καθημερινά από αυτή την περιοχή, καθώς και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα χρειαστεί να γκρεμιστούν για να ανεγερθεί το Μετρό. [με βάση τα κατατεθειμένα σχέδια της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η χωροθέτηση του σταθμού της ΝΗΑΡ ΗΣΤ αλλάζει τη χρήση μόνιμα ενός σημαντικού τμήματος των αθλητικών υποδομών της ΝΗΑΡ ΗΣΤ (γήπεδο τένις, απομείωση χώρου γηπέδου και βόρειας κερκίδας) και δεσμεύει ένα σημαντικό τμήμα του προαύλιου χώρου του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού συγκροτήματος σχολείων της πόλης, του Βενιζέλου].

Επομένως, θεωρούμε ότι η μετατόπιση της δεύτερης στάσης του μετρό στα σύνορα Καισαριανής – Πανεπιστημιούπολης εξυπηρετεί απόλυτα τους Καισαριανιώτες και τις Καισαριανιώτισσες, κυρίως αυτούς που κατοικούν στην Άνω Καισαριανή, είναι σε ένα σημείο που δεν διαταράσσει και δεν αλλοιώνει τη καθημερινή ζωή και τη φυσιογνωμία της πόλης και σίγουρα θα εξυπηρετεί και εκατοντάδες φοιτητές που καθημερινά πηγαίνουν στις σχολές τους.

Εμείς και στο ανοιχτό ΔΣ που είχε πραγματοποιηθεί τον περσινό Απρίλιο και στο τελευταίο ΔΣ που η παράταξη Καισαριανή Τώρα επανέφερε το θέμα είχαμε συνεπή στάση, ενώ ο κ. Βοσκόπουλος γιατί μειοψήφησε η άποψη του, ανακάλυψε το… δημοψήφισμα! Δηλαδή για τον σταθμό επί της Νήαρ-Ηστ το δημοψήφισμα ήταν περιττό, ενώ για τον νέο σταθμό έχει βγάλει ήδη τρεις ανακοινώσεις στις οποίες απαιτεί δημοψήφισμα! Δύο τα μέτρα, δύο και τα σταθμά.. Οποία υποκρισία! Δεν ήταν άραγε ο κ. Βοσκόπουλος εκείνος που απαξίωσε το πρώτο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε ποτέ στην Καισαριανή από τη Δημοτική Αρχή της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής; Δεν ήταν εκείνος που μας χλεύαζε κάνοντας λόγο για «λαϊκή δημοκρατία της Καισαριανής»; Δεν ήταν εκείνος που μειδιούσε ειρωνικά στο άκουσμα του συμμετοχικού προϋπολογισμού εκφράζοντας τον «ναρκωτικό σκεπτικισμό» του;

Αδυνατώντας να προτάξει δική του πολιτική ατζέντα, χρησιμοποιεί το Μετρό ως σημαία ευκαιρίας ώστε να δημιουργήσει τεχνητή πόλωση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία προσπαθεί εν συνεχεία να εξάγει στην τοπική κοινωνία μέσω συκοφαντικών ανακοινώσεων οι οποίες αποτελούν την επιτομή της δημαγωγίας Διαδίδει στους πολίτες στοιχεία και αριθμούς που διαστρεβλώνουν εντελώς την πραγματικότητα. Προκειμένου να σταματήσει αυτή η σπέκουλα, καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου την μελέτη και τους χάρτες για το Μετρό και την χωροθέτηση του.

Διαδίδει με ευφάνταστο τρόπο ο κ.Βοσκόπουλος ότι το μετρό πάει στα βουνά, έξω από τα διοικητικά όρια του Δήμου Καισαριανής, ότι τίθεται ζήτημα με την ασφάλεια των πολιτών λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου. Και αναρωτιόμαστε ειλικρινά: Έχει όντως διαβάσει την μελέτη; Διότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς προκύπτουν αυτά τα τερατώδη ψέματα. Η οδός Ραιδεστού και η Αν. Θράκης, παράλληλες τις κεντρικής λεωφόρου, είναι άπαρτα βουνά ή Δήμος Ζωγράφου; Είναι εντός του ασύλου; Επιπλέον: οι πολίτες θα περπατάνε 80 και 30 μέτρα αντίστοιχα από κάθε είσοδο για να εισέλθουν στον σταθμό του Μετρό – όσο δηλαδή σε όλους τους υπάρχοντες σταθμούς. Για ποιά εκατοντάδες μέτρα μιλάνε; Για ποιά σκοτεινά και έρημα τούνελ που θα είναι πεδίο ανασφάλειας και εγκληματικότητας; Πού τα είδανε όλα αυτά;

Δυστυχώς για πολλούς, η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά, ειλικρινά και δίχως περιστροφές για το όραμα της, το οποίο εδώ και χρόνια υπηρετεί είτε σαν δημοτική αρχή είτε σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Ανάπτυξη για εμάς δεν σημαίνει μόνο εμπορικά μαγαζιά, πολυκατοικίες και καφετέριες γύρω από μια στάση μετρό. Εμείς θεωρούμε ότι η ανάπτυξη της πόλης θα έρθει με την συμμετοχή των πολιτών, με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, με την ζωντάνια που θα πρέπει να δώσουμε σε κάθε σοκάκι αυτής της ιστορικής γειτονιάς, με την πολυφωνία και την πολυσυλλεκτικότητα όλων των πολιτιστικών, αθλητικών, μαθητικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Αυτός θα είναι ο στόχος μας! Να ζωντανέψουμε αυτή την πόλη ξανά, γιατί το αξίζουμε!