Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ιούλιος 2017. Δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ο νόμος Σκουρλέτη για τους ΟΤΑ. Τον βλέπετε στην κορυφή. Στο άρθρο 35 ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει μια “θεατρική” διέξοδο στους διάφορους “εραστές της προσφοράς”, οι οποίοι, σε μόνιμη σχεδόν βάση, κόπτονται για τους “αδύναμους”, για τους “μη έχοντες”, για τους “άνεργους” κλπ. κλπ., ενώ ταυτόχρονα “ζητιανεύουν” από το κράτος ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη για να τα δώσουν, λένε, στους “πάσχοντες”… Προφανώς, σκέφτηκε ο Σκουρλέτης, αφού ζητάνε συνέχεια από τους άλλους, ΘΑ έχουν τη διάθεση και τη συνείδηση να συνεισφέρουν και από την τσέπη τους. Και τι τους λέει ο Σκουρλέτης; Για να δούμε πώς ακριβώς το λέει ο νόμος:

«10. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ως προς την αποζημίωσή τους ανά συνεδρίαση, καθώς και οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων ως προς την αντιμισθία τους έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης αυτής ή παραχώρηση αυτής προς οιονδήποτε κοινωνικό σκοπό. Η άρνηση ή η παραχώρηση γνωστοποιούνται με σχετική αίτηση του αιρετού προς την οικονομική υπηρεσία του οικείου δήμου».

Από πού προέρχονται τα λεφτά που εισπράττουν ανελλιπώς κάθε μήνα οι διάφοροι κομματικοί «τοποτηρητές»; Για να δούμε:

Αντιμισθία Αντιδημάρχων – Αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων

1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από το δήμο».

Από τον δήμο εισπράττουν, λοιπόν, όσα εισπράττουν κάθε μήνα. Να λάβουμε υπόψη μας ότι οι περισσότεροι αμειβόμενοι αιρετοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δ.Σ.) έχουν και άλλο εισόδημα από μισθό ή σύνταξη. Και μάλιστα πολλοί από τους συνταξιούχους αιρετούς εισπράττουν συντάξεις επιπέδου ρετιρέ (ΟΤΕ, ΔΕΗ και λοιπών πρώην ΔΕΚΟ), ενώ έχουν εισπράξει και εφάπαξ επιπέδου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ..!

 

Ποιοι έχουν κάνει “άρνηση λήψης”; ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Τα πράγματα είναι απλά. Όπως λέει ο «πατερούλης» Σκουρλέτης, όποιοι δεν θέλουν το παχυλό «μηνιάτικο» το οποίο «καταβάλλεται από τον δήμο», και ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ΕΜΠΡΑΚΤΗ προσφορά «εθελοντισμού», με την «άρνηση λήψης αυτής ή παραχώρηση αυτής προς οιονδήποτε κοινωνικό σκοπό». Αλλά, για να μην δουλέψει η κάθε χρώματος κομματική σπέκουλα σχετικά με την «αποποίηση» και την «παραχώρηση αυτής προς οιονδήποτε κοινωνικό σκοπό», ορίζει ρητά ότι «η άρνηση ή η παραχώρηση γνωστοποιούνται με σχετική αίτηση του αιρετού προς την οικονομική υπηρεσία του οικείου δήμου». Όχι στα κρυφά και «στο μιλητό». Έγγραφα.

Θα μπορούσε, λοιπόν, να φανταστεί κάποιος «αφελής» ότι οι πρώτοι που θα έτρεχαν να «επωφεληθούν» από την «προσφορά» του Σκουρλέτη και να ελαφρύνουν το ταμείο του δήμου τους, θα ήταν οι αιρετοί του ΚΚΕ… Οι περισσότεροι των οποίων, ως «γνήσιοι» «αριστεροί» ή/και «κομμουνιστές», ΘΑ είχαν άμεση προτεραιότητά τους να συνδράμουν τους πάσχοντες δημότες της περιοχής τους.


Αυταπάτες…

Όμως… όμως… Η ζωή διαψεύδει συχνά-πυκνά τις φρούδες ελπίδες και τις αυταπάτες… Έτσι και τώρα. Τα στοιχεία και τα έγγραφα της μισθοδοσίας των ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ αιρετών του δήμου Καισαριανής φανερώνουν την αδυσώπητη  πραγματικότητα… Η οποία λέει, με τα στοιχεία της μισθοδοσίας αναρτημένα στη Διαύγεια, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ αμειβόμενος αιρετός του δήμου Καισαριανής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από μέρος, έστω, της μισθοδοσίας του ή της αντιμισθίας του. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Όσα εισέπρατταν πριν το νόμο Σκουρλέτη, τόσα εισπράττουν μέχρι σήμερα… Για να δούμε τα έγγραφα της οικονομικής υπηρεσίας:

Τι μπορεί να πει κανείς μπροστά σε τόση “φιλανθρωπία” κάποιων εκπροσώπων του… ΚΚΕ; ΤΙΠΟΤΑ. Τίποτα απολύτως. “Τα λέει όλα η σιωπή”…

Αυτά που «ΔΕΝ λέει η σιωπή» είναι τα «ανδραγαθήματα» των ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ αιρετών του δήμου Καισαριανής, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν κολλήσει ένσημα στις δύο εργαζόμενες του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστηρίου, για όλο το 2016 (εκτός από έναν μήνα, τον Ιανουάριο του 2016), αλλά και τους τελευταίους μήνες του 2017.

Επειδή “μπορεί να τους έχουν διαφύγει” μέσα στην παραζάλη και τον φόρτο των κομματικών καθηκόντων τους, ας περιμένουμε λίγο ακόμα… Δεν μπορεί “το κουκουέδικο” (όπως το έλεγε ο καθαιρεμένος, διαγραμμένος από τους “συντρόφους” του και εξορισμένος στη Σιβηρία Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης) να συμπεριφέρεται με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο σε δύο εργαζόμενες που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη. Ή μήπως μπορεί; Μπα, “δεν μπορεί”… Αυτά τα κάνουν οι “καπιταλιστές”… “οι εχθροί του λαού…”.

♦ Α, για να μην το ξεχάσω: ετοιμάζω ένα μικρό «αφιέρωμα», μέσα από πληθώρα βιβλίων, στη συμβολή των εγχώριων και ξένων «κομμουνιστών» στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των αγώνων του λαού, των απλών ανθρώπων που εντάχθηκαν στην Εθνική Αντίσταση, την κομβική περίοδο της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς το 1944 και της υποδούλωσης στους Εγγλέζους από εκεί και μετά. Θα σας σηκωθεί η τρίχα…