Τώρα θυμήθηκαν οι "αξιωματούχοι" του ΚΚΕ ότι ο δήμος Καισαριανής και οι υπηρεσίες του
ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ συστηματικά και κατά συρροήν ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ από υπαλλήλους…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Εν κρυπτώ και παραβύστω (στα κρυφά και στα μυστικά) επιχειρήθηκε να δοθεί "απάντηση" στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΑΣ του δήμου Καισαριανής. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (συγνώμη, του… δήμου Καισαριανής ήθελα να πω…), χωρίς "τίποτα". Άλλωστε, η ενημέρωση των πολιτών είναι ένα από τα ΜΗ ζητούμενα. Ζητούμενο είναι το "διαίρει και βασίλευε". Ζητούμενο είναι η "σαλαμοποίηση" του προσωπικού, ώστε να "φαγωθούν" πιο εύκολα οι μη αρεστοί, οι "μη δικοί μας". Αυτό το ζητούμενο πιστεύω ότι εξυπηρετεί η επιστολή που βλέπετε στην κορυφή και την οποία θα διαβάσετε παρακάτω αυτούσια.

 

 

Το περιεχόμενο και η ουσία της επιστολής έχουν ήδη καταρριφθεί εκ των πραγμάτων. Όχι μόνο μία φορά. Κατά συρροήν και παλαιόθεν. Η πιο «καραμπινάτη» «διάψευση» των παραπάνω επικλήσεων έχει γίνει από τον δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, στην ΕΓΓΡΑΦΗ εισήγηση για τον προϋπολογισμό του δήμου Καισαριανής του 2012. Τότε που φαρδιά-πλατιά παρατίθεται στην εισήγηση του προϋπολογισμού ότι:
 


Αυτές τις ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ κάποιοι, «ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ» ή «υπάλληλοι», τις είχαν υπογράψει. Κάποιοι τις είχαν εγκρίνει. Και κάποιοι τις είχαν ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ!!! Και κάποιοι από αυτούς που είχαν εισπράξει ήταν του ΚΚΕ!!! Συνδικαλιστές ή μη…

Ξέρετε πόσα ήταν τα λεφτά για τις «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ»; Κρατηθείτε:


ΕΚΑΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ (112.000) ήταν το ποσό των υπερωριών που πληρώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2010 από τον δήμο Καισαριανής. Αν γίνει αναγωγή σε ετήσια βάση, το ποσό ήταν ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ… Οι "πλασματικές", που ήταν το 48%, ΟΠΩΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ήταν περίπου 225.000 ευρώ..! Αν πολλαπλασιάσουμε με τα χρόνια στα οποία γινόταν η ΛΗΣΤΕΙΑ, το συνολικό ποσό ξεπερνά το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ!!! Τα στοιχεία τα δημοσίευσα στη «Δημοτική Παρέμβαση» του Ιουλίου 2011, στη σελίδα 6.


Αυτή η "φάμπρικα" δούλεψε ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ, σε πλήρη γνώση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ!!! Μάλιστα, οι αποκαλύψεις του δημάρχου τού ΠΑΣΟΚ έγιναν ενώπιον και του κ. αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, ο οποίος σήμερα «θεωρεί υποχρεωτικό ως αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος» «να δοθεί απάντηση στην κατηγορία που αναπαράγεται…» ότι, δηλαδή, τα ανταποδοτικά έσοδα του δήμου «διοχετεύονται για την κάλυψη άλλων δαπανών πέρα από αυτές που προβλέπονται για την υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού»…

Και το «βάθρο» της υποχρέωσης για απάντηση σε όσα λέει «η παράταξη του ΜΕΤΑ» είναι ότι «η κατηγορία αυτή θίγει ξεκάθαρα τους εργαζόμενους της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου, στο βωμό της πολεμικής απέναντι στη δημοτική αρχή».
 

«Ξημερώνει και βραδιάζει πάντα στον ίδιο το σκοπό»… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ΜΗΝ ακούγεται κάποια άλλη φωνή, εκτός από τη δική τους..! Ιδιαίτερα μάλιστα αν αυτή η φωνή είναι «απέναντι στη δημοτική αρχή»!!! Προκειμένου λοιπόν να φιμωθεί όποια άλλη φωνή ακούγεται ακόμα, βάζουν στο «γραμμόφωνο» την ίδια πλάκα: «πολεμική απέναντι στη δημοτική αρχή», «πολεμική απέναντι στη δημοτική αρχή», «πολεμική απέναντι στη δημοτική αρχή», «πολεμική απέναντι στη δημοτική αρχή»… Φτάνει πια… Δεν βαρεθήκατε; Δεν κουραστήκατε; Δεν έχετε νιώσει αυτό που νιώθουν οι πολίτες; Άνοια, πλήξη, απογοήτευση, αδημονία απαλλαγής


Το ότι τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης και το βασικό τους επιχείρημα «καταρρίπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο κάθε έτος με τη σύνταξη των καταστάσεων εσόδων και δαπανών» είναι επιεικώς αστείο. Γιατί οι «σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου» ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Και δεν αποδεικνύουν τίποτα γιατί ΚΑΙ τα χρόνια της «μεγάλης λεηλασίας» των «πλασματικών πληρωμών» υπήρχαν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου!!! Οι οποίες, απλά, «νομιμοποιούσαν» την αρπαγή του δημόσιου χρήματος…
 

Την οποία αρπαγή οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ της τετραετίας 2011-2014 ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ και να απαιτήσουν την επιστροφή των "αχρεωστήτως καταβληθέντων"… ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ. Και ένας από αυτούς που τότε «κουκούλωσαν» το ΣΚΑΝΔΑΛΟ δια της απραξίας τους ήταν και ο σημερινός αντιδήμαρχος που καταγγέλλει… τους άλλους!!! Και άλλος ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο «κουκούλωμα» δια της απραξίας τους ήταν και … ο σημερινός δήμαρχος!!! Και άλλος ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο «κουκούλωμα» δια της απραξίας του ήταν και… ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου!!! Για να μην ξεχνάμε: η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης της περιόδου 2011-2014 ήταν: Η. Σταμέλος, Γ. Κατημερτζής, Σ. Πολυχρονάκης, Τριαντ. Κουντούρη.

 

Επίσημες καταγγελίες και στον Βύρωνα…

Την «πρωτοπορία» των κάθε λογής ατασθαλιών δεν την έχει, φυσικά, μόνο η Καισαριανή. Επί δημαρχίας Χαρδαλιά, το 2009 αν θυμάμαι καλά, το Σωματείο Εργαζόμενων του δήμου Βύρωνα έκανε συνέντευξη τύπου, στο δημαρχείο Βύρωνα (στην οποία ήμουν παρών), στην οποία παρουσίασε με στοιχεία, νούμερα και ονόματα, όλα τα κονδύλια που πληρώνονταν σε ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, από τα ανταποδοτικά τέλη..!

Εκείνη την εποχή (δεν γνωρίζω αν διατηρείται και σήμερα το ίδιο καθεστώς) η Οικονομική Υπηρεσία έβγαζε, κάθε μήνα, κατάσταση, αναρτημένη στα γραφεία της, ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στην οποία αναγράφονταν όλοι όσοι είχαν εισπράξει λεφτά από τα ανταποδοτικά τέλη. Το ζητούμενο του σωματείου ήταν να καταργηθεί εκείνο το καθεστώς, ώστε όλα τα ανταποδοτικά να μπορούν να διατεθούν πραγματικά σε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Δεν γνωρίζω σήμερα ποιο καθεστώς υπάρχει. Το γεγονός, όμως, είναι ότι τα ανταποδοτικά τα σκεπάζει πέπλο μυστηρίου, αφού δεν δίνονται στη δημοσιότητα ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ από αυτά.


ΔΕΝ "θεωρεί υποχρεωτικό" να απαντήσει;

Αυτό που, προφανώς, ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» ο κ. αντιδήμαρχος είναι να δώσει κάποια απάντηση για την πληθώρα των ερωτημάτων που έχουν τεθεί και άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Ας πούμε:

♦ ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» να πληροφορήσει τους πολίτες αν είναι αληθές αυτό που ευθέως κατήγγειλε ΕΓΓΡΑΦΩΣ, με μεγάλη δόση κατηγορίας, ΠΙΘΑΝΗΣ συκοφαντίας και επαγγελματικής υποβάθμισης κατά των υπαλλήλων και ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ του δήμου Καισαριανής ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, πρώην συνδικαλιστής του δήμου Καισαριανής και σημερινός εντεταλμένος σύμβουλος. Είπε, δηλαδή, ότι στον δήμο Καισαριανής έχουν διαλυθεί τα πάντα, και γι’ αυτό «πρέπει οι ιεραρχικά αρμόδιοι να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν μια στοιχειώδη ομαλή λειτουργία, στον αντίποδα αυτού που γίνεται σήμερα». Δεν είναι αστροφυσική. Απλή ελληνική γλώσσα είναι. Τι δεν καταλαβαίνετε, κύριε αντιδήμαρχε και δεν απαντάτε εδώ και περισσότερο από ένα μήνα; Ισχύουν αυτά ή δεν ισχύουν; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ; Ποια είναι σοβαρότερα «ψευδή στοιχεία»; Από ποια «κατηγορία» θίγονται περισσότερο οι εργαζόμενοι;

 ♦ ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» να πληροφορήσει τους πολίτες αν υπάρχουν «κατασκευασμένες» αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (για τις οποίες έχω προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητά τους).

♦ ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» να πληροφορήσει τους πολίτες αν είναι νόμιμο και, κυρίως, ΗΘΙΚΟ να πληρώνουν οι πολίτες από το υστέρημά τους για να συντηρούνται οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ αθλητικές εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ υπό μορφή «ακαδημιών», προφανώς για να κάνουν ψηφοθηρία. Με ποιο δικαίωμα, κύριε, πρώτε τη τάξη, αντιδήμαρχε, έχετε αποκλείσει από τη χρήση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ που θέλουν να αθληθούν; Ποιός σας έδωσε τέτοιο δικαίωμα; 

♦ ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» να πληροφορήσει τους πολίτες αν είναι «χρηστή διοίκηση» να μένουν απαθείς στην ΠΟΛΥΕΤΗ καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων και μάλιστα χώρων οι οποίοι δημιουργούν συνειρμούς «στενής σχέσης» με τη δημοτική αρχή ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. 

ΔΕΝ «θεωρεί υποχρεωτικό» να πληροφορήσει τους πολίτες αν είναι «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» πρακτική να αφήνουν κάποιες, επί ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ανασφάλιστες, λέγοντας, ΤΩΡΑ, ύστερα από ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, ότι «δεν έχουν σχέση με τον δήμο»…

 

ΔΕΝ έχετε υποχρέωση να απαντήσετε;

Πιστεύω ότι ο κάθε αντιδήμαρχος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ για όλα τα θέματα του δήμου. Ιδιαίτερα ένας αντιδήμαρχος ο οποίος δηλώνει ότι «θεωρεί υποχρεωτικό» από τη θέση του να απαντήσει. Δεν ελπίζω σε αλλαγή κομματικής γραμμής και νοοτροπίας. Εκτός αν οι επικείμενες δημοτικές εκλογές οδηγήσουν τους κομματικούς εκπρόσωπους του Περισσού σε δεύτερες σκέψεις.