Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Διάβασα σήμερα στην ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής», στο προηγούμενο ακριβώς κομμάτι, ότι: […] «Τελευταία όμως η Δημοτική Αρχή το «τερμάτισε»! Κάνει χρήση των πιο αντιδημοκρατικών άρθρων του Υπαλληλικού Κώδικα και ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε αρμόδιο διευθυντή να καλέσει σε απολογία εργαζόμενο/η για «το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης υποχρεωτικής εχεμύθειας και της άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής…» με την αιτιολογία ότι η απολογία του εργαζόμενου δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο, και κατόπιν αυτού ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου πήρε θέση υπέρ της υπαλλήλου και κατά της δημοτικής αρχής όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα»[…].

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Θεωρώ βέβαιο ότι ο “ιστότοπος” είναι αυτή εδώ η εφημερίδα που διαβάζετε, αφού δεν είδα κάπου αλλού δημοσιευμένη την απολογία. Και ρωτάω τους «πολιτικούς παράγοντες» που εμπλέκονται στην υπόθεση: ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ; Φυσικά και ΔΕΝ ξέρετε… Ούτε γνωρίζετε αν μου την έδωσε η κατηγορούμενη υπάλληλος. Δε μου λέτε όμως κάτι παρεμφερές και σε άμεση σχέση με το θέμα μας: αυτή την επιστολή που βλέπετε στην κορυφή, με αριθμό πρωτοκόλλου, του κ. εντεταλμένου συμβούλου σας, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ; Ψάξατε; Ρωτήσατε; Κάνατε καμία ΕΔΕ; Στείλατε κάποιον υπάλληλο στο πειθαρχικό; Αλλά τι ρωτάω… Τις «πρακτικές Φωτόπουλου» ακολουθείτε. Τις έχετε σπουδάσει καλά, στην προσπάθειά σας να διαλύσετε και τη ΔΕΗ… Κάτι που τελικά «καταφέρατε»… Κυνηγάτε μια γυναίκα, επειδή «τόλμησε» να βγάλει κάποια «άπλυτα» στη φόρα;

Και, τέλος πάντων, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ Ή ΟΧΙ. ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ. Είστε υποχρεωμένοι να διερευνήσετε όσα κατήγγειλε. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.

Στην ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής» διαβάζουμε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή «ασκεί ασφυκτικές πιέσεις σε αρμόδιο διευθυντή να καλέσει σε απολογία εργαζόμενο/η…»!!! Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, ο αρμόδιος διευθυντής ΑΡΝΗΘΗΚΕ κατ’ αρχήν, να κάνει τη διαδικασία και γι’ αυτό τού ασκούνται «ασφυκτικές πιέσεις»… Δηλαδή, και πάλι αν καταλαβαίνω καλά, προσπαθούν να διαλύσουν τον εργασιακό ιστό του δήμου, δια του «διαίρει και βασίλευε»…

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κάποιοι «κομματικοί κομισάριοι» ασκούν «ασφυκτικές πιέσεις» σε ένα στέλεχος του δήμου, πανεπιστημιακής κουλτούρας και μόρφωσης… Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάπου θα έχουν «ανακαλύψει» ένα «παραθυράκι» σε κάποιο νόμο, στο οποίο πατάνε για να ασκήσουν τις «ασφυκτικές πιέσεις»… Και φαντάζομαι τι είδους είναι οι «πιέσεις» και ποια είναι τα «επιχειρήματα» τα οποία χρησιμοποιούνται…


Τι άλλο λέει; Α, μάλιστα:

[…] «ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου πήρε θέση υπέρ της υπαλλήλου και κατά της δημοτικής αρχής όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα», λέει στην κλήση σε απολογία της υπαλλήλου!!!

ΦΤΟΥ, σκουληκομυρμηγκότρυπα… Έχουν «ξεφύγει» εντελώς… Αντί να ενημερώσουν τους πολίτες, από τους οποίους εισπράττουν τα παχυλά τους μηνιάτικα ανελλιπώς ΑΝ υπάρχουν «κατασκευασμένες» αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (για τις οποίες έχω προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητά τους), ΑΝ είναι αλήθεια αυτό που ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, πρώην συνδικαλιστής του δήμου Καισαριανής, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ, ότι, δηλαδή, στον δήμο Καισαριανής έχουν διαλυθεί τα πάντα, και γι’ αυτό «πρέπει οι ιεραρχικά αρμόδιοι να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν μια στοιχειώδη ομαλή λειτουργία, στον αντίποδα αυτού που γίνεται σήμερα», ΑΝ είναι νόμιμο και, κυρίως, ΗΘΙΚΟ να πληρώνουν οι πολίτες από το υστέρημά τους για να συντηρούνται οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ αθλητικές εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ υπό μορφή «ακαδημιών», ΑΝ είναι «χρηστή διοίκηση» να μένουν απαθείς στην ΠΟΛΥΕΤΗ καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, ΑΝ είναι «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» πρακτική να αφήνουν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, αν… αν.. αν… επιχειρούν να φιμώσουν όποιον… παίρνει θέση υπέρ μιας υπαλλήλου, ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, κατά της δημοτικής αρχής!!!

Καταλαβαίνετε πως, όταν έχουν το θράσος να προσπαθούν να φιμώσουν έναν πολίτη, ο οποίος δεν εξαρτάται από αυτούς με κανένα τρόπο, δεν έχουν κανένα φραγμό να μεταχειριστούν κάθε μέσο για να φιμώσουν έναν υπάλληλο του δήμου και μάλιστα γυναίκα. ΚΑΝΕΝΑΝ…

Αλλά, το πιο σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, είναι το γεγονός πως δεν έχουν αρθρώσει λέξη από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, επί ένα σχεδόν μήνα, για όσα έχει καταγγείλει η εργαζόμενη στην αποθήκη των συνεργείων (από τη θέση αυτή μετατέθηκε ήδη…) για πολλά και διάφορα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

ΑΥΤΟΙ, όπως φαίνεται, «θ’ αφήσουν εποχή»… Θα καταριέται ο κόσμος την ώρα και τη στιγμή που τα έκανε μαντάρα ο Κοντόσταυλος και ήρθαν στην εξουσία αυτοί…


Όπως τους βολεύει…

Στις 16 Φεβρουαρίου 2016 δημοσιεύω τα κομμάτια που αφορούν την επιστολή που βλέπετε στην κορυφή. Καμία αντίδραση των «αρχόντων» και ας υπάρχει η ίδια «διαρροή» εγγράφων, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ, αφού δεν έχουν καμία τέτοια σήμανση. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ! ΟΥΤΕ Η ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Και, κατά τη γνώμη μου, σωστά δεν υπήρξε αντίδραση τότε. Όμως, άλλο τότε και άλλο τώρα… Τότε, προφανώς, ήθελαν να θάψουν το θέμα. Τώρα, προφανώς, θέλουν να «φιμώσουν» όποιον μιλάει και μάλιστα για θέματα ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ… Γιατί τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων τα πληρώνουν οι πολίτες. Όπως πληρώνουν και τους εργαζόμενους για να φτιάχνουν τα αυτοκίνητα του δήμου, όχι ιδιωτών, διευθυντών, στελεχών κλπ. κλπ. Και γι’ αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να δώσουν απαντήσεις σε όσα κατήγγειλε η εργαζόμενη, η οποία έκτοτε δέχεται τη μια κλήση σε απολογία μετά την άλλη..! Και ας μην της έχουν απαντήσει ούτε καν στην πρώτη απολογία, την οποία υπέβαλε εμπρόθεσμα.

Όπως δημοσίευσα χτες, για άλλο θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, το άρθρο 5 του νόμου 2690/1999 («Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας», ΦΕΚ 45 Α’) ορίζει ότι:

«κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις».

Το δικαίωμα αυτό περιορίζεται μόνο αν το έγγραφο αφορά ιδιωτική ή οικογενειακή ζωή τρίτου, αν παραβλάπτεται ειδικό απόρρητο, αν το έγγραφο αναφέρεται στις συζητήσεις του υπουργικού συμβούλιου ή αν η χορήγηση κάποιου εγγράφου μπορεί να δυσχεράνει ουσιωδώς δικαστική ή αστυνομική έρευνα.

Ίσως δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι το ίδιο πρόσωπο εμπλέκεται και στις δύο περιπτώσεις. Και τα δύο έγγραφα έχουν την ίδια υπογραφή. Και, όπως λέει ο πάνσοφος λαός, «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». Είναι σκοπιμότητα. Με σαφέστατη στόχευση τον εκφοβισμό όποιου δεν υποκύπτει στις ορέξεις των εκάστοτε, ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ, «ισχυρών».

Έχω γράψει από την πρώτη μέρα που έμαθα τα γεγονότα: κατά τη γνώμη μου, αν η στοχοποιημένη εργαζόμενη προσφύγει στη δικαιοσύνη, αλίμονό τους…