Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στην “Αιολία” φαίνεται ότι μεταφέρονται τα παράκεντρα εξουσίας λίγο πριν την οριστική έξοδο των πασοκοδεξιομνημονιακών υποκείμενων από το δημαρχείο… Προφανώς για να είναι εμφανείς οι επιδιώξεις και οι διεργασίες και να δίνουν σήματα… Μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, πρόκειται να δούμε σημεία και τέρατα στην Καισαριανή… Ήδη, από την περασμένη Πέμπτη “βουΐζει ο τόπος” για ραντεβού και συναντήσεις του εκδιωχθέντος δημάρχου με πολιτικά και κομματικά “στελέχη”… άλλων πολιτικών χώρων από τον δικό του… Θα περιμένουμε να δούμε πόσο αντέχει να ξεφτιλιστεί ο καθένας.

Χτες το βράδυ, λοιπόν, Δευτέρα, κατά τις 11, όταν τελείωσε η πρώτη προβολή της «Αιολίας», έξω από τον κινηματογράφο είχαν δημιουργηθεί δύο «τραπέζια». Στο ένα βρισκόταν ο κ. Αναγνωστάκης μετά της συζύγου του και τέσσερα – πέντε άλλα άτομα τα οποία δεν γνωρίζω.

Το ενδιαφέρον μου τράβηξε το άλλο «τραπέζι»: ΤΡΙΑ άτομα κάθονται στο μισοσκόταδο και «τσιμπάνε». Ο ένας είναι ο εθελοντής νέος πρόεδρος του «Μανωλίδη» κ. Χρ. Βοσκόπουλος. Ο άλλος είναι ένας αντιδήμαρχος. Αυτός που πολιτεύεται «υπηρετώντας την πολιτική του διαίρει και βασίλευε», σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Βοσκόπουλου στις 2 Οκτωβρίου 2013. Αν θέλετε, διαβάστε την ολόκληρη εδώ.

Τώρα θα μου πείτε ότι από το 2013 μέχρι το 2014 έχουν περάσει αρκετοί μήνες… Σωστά. Αλλά «κινούμενος στους προσφιλείς του χώρους, του παρασκηνίου και του πολιτικού κουτσομπολιού, ο εν λόγω Αντιδήμαρχος…» μπορεί να προσφέρει τη διαφάνεια και την κάθαρση την οποία επαγγελλόταν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ο κ. Βοσκόπουλος; Φαίνεται ότι μπορεί.

Ειρήσθω εν παρόδω, ως τακτικός θαμώνας της «Αιολίας» επί σειρά ετών, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΩ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ τον πρόεδρο του «Μανωλίδη» στο χώρο της. Προφανώς τώρα έκρινε κατάλληλο το «τάιμινγκ»…

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να συζητούσαν θέματα «υπηρεσιακά». Ο πρόεδρος του «Μανωλίδη», ο οποίος δήλωσε «εθελοντής» με την έγκριση και το «σπρώξιμο» του προϊσταμένου του «αντιδημάρχου του διαίρει και βασίλευε» και «του παρασκηνίου», συζητάει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ θέματα με τον αναπληρωτή του απουσιάζοντος δημάρχου. Λογικό φαίνεται. Μόνο που στην παρέα υπήρχε και τρίτο άτομο, μη υπηρεσιακό. «Ασθενούς» φύλου. Μπορεί να συζητηθούν υπηρεσιακά θέματα ενώπιον ΞΕΝΩΝ προς αυτά; Μάλλον όχι. Άρα, δεν ήταν υπηρεσιακή συνάντηση. Άρα ήταν συνάντηση «πολιτική», «κομματική», «φιλική», «αδελφική» κλπ. κλπ.

Δηλαδή μπορεί να ήταν συζήτηση «συγκερασμού κομματικών απόψεων» σχετικά με το τι πρέπει να γίνει αν ξαναγίνουν οι εκλογές της δεύτερης Κυριακής στην Καισαριανή; Μπορεί…

Ναι, αλλά τι δουλειά μπορεί να έχει η παράταξη «Καισαριανή Τώρα» με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της φημολογούμενης και πιθανολογούμενης επαναληπτικής ψηφοφορίας μεταξύ των παρατάξεων «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» και «Λαϊκή Συσπείρωση»; Έχει; Μπορεί να έχει.

 

“Ανεξάρτητη” με τον… Μάνο..!

Η παράταξη του κ. Βοσκόπουλου κατέβηκε στις εκλογές ως «ανεξάρτητη». Στην πορεία κόλλησε κομματικές ταμπέλες στην προμετωπίδα της τόσο της ψυχορραγούσας ΔΗΜΑΡ όσο και της νεοφιλελεύθερης «Δράσης» του Μάνου και του Τζήμερου.

Μετά την πρώτη Κυριακή, η παράταξη «Καισαριανή Τώρα» (φαντάζομαι με κατάθεση γνώμης και ψηφοφορία των υποψηφίων της στις εκλογές) «ένιψε τας χείρα της» για τη δεύτερη Κυριακή και είπε στους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν… «κατά συνείδηση»!!! Όλες οι κατηγορίες και οι καταγγελίες με τις οποίες «στόλιζε» τη δημοτική αρχή ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ η παράταξη Βοσκόπουλου μετατράπηκαν σε «κατά συνείδηση»…

ΤΩΡΑ, λοιπόν, ΜΠΟΡΕΙ να παίζεται άλλο παιχνίδι. Ο Καμπάκας είχε αρπάξει δολίως το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2010 από τον Βοσκόπουλο, καταθέτοντας εκπρόθεσμη αίτηση υποψηφιότητας στο ΠΑΣΟΚ, η οποία προωθήθηκε «καταλλήλως» από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Υπάρχει περίπτωση, λοιπόν, ΤΩΡΑ, ο Χρ. Βοσκόπουλος να προαλείφεται ή να προορίζεται από το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, για επικεφαλής μιας νέας πασοκονεοδημοκρατικής παράταξης; Μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτικές εκλογές έρχονται ολοταχώς και τα πασοκικά συντρίμμια θα αναζητήσουν εκπροσώπους για τους «58», τους «69», τους «75», τους «τρεις κι ο κούκος» κλπ. κλπ. Το ίδιο ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία στις δημοτικές εκλογές δεν κατέβασε ΕΠΙΣΗΜΟ υποψήφιο, αρκούμενη στην λαφυραγώγηση των δεξιών ψήφων δια του «τσιμπολογήματος»… Λίγο από δω και λίγο από κει… Και μέσα στο «από κει» ήταν και η παράταξη του κ. Βοσκόπουλου, στην οποία στεγάστηκαν στις δημοτικές εκλογές πλείστοι όσοι νεοδημοκράτες…

Άρα, μια νέα παράταξη μνημονιακή, με νέο επικεφαλής, που έχει και στο «βιογραφικό» του την προεδρία του «Μανωλίδη», έστω και για ενάμισι μήνα, ίσως είναι ένα καλό χαρτί για τους πασοκοδεξιούς κομματικούς ινστρούχτορες για να εξαπατήσουν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τους αφελείς.

 

Η φαντασία μου τα φταίει…

Αυτά όλα βέβαια είναι μια «φαντασία», ένα «σενάριο»… Είναι; Μην το πάρετε τόσο αψήφιστα. Δώστε λίγη προσοχή. Μην επιτρέψετε σε κανέναν αφερέγγυο δήθεν ανεξάρτητο να σας ξεγελάσει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Και βέβαια, όσο κι αν «μεγαλώνουν οι ποδιές μας» με καταλήψεις αξιωμάτων κάτω από περίεργες συνθήκες, είναι λίαν αμφίβολο αν μπορούν να «σκεπάσουν τις μπομπές μας»…

Εδώ θα είμαστε. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.